Cum protejam nod-ul de la carlig

Cum protejam nod-ul pe o montura de crap 

Asa cum internetul este plin de tot felul de legaturi , monturi , accesorii pentru pescuitul la crap , in acest articol o sa va aratam cum protejam nod-ul de la cralig , ascuzandu-l cu ajutorul unor tuburi de silicon . Acest lucru sporeste rezistenta nodului dar ofera si un camuflaj perfect . Legatura cu fir de par a carligului  prezentat in imaginile de mai jos o sa fie protejata cu ajutorul a trei tuburi de silicon . Astfel de montura se foloseste in general cand substratul este pietros sau prezinta scoici pentru o protectie garantata a firului 

1 Cam asa ar trebuii sa arate si legatura dumneavoastra pentru sistemul fir de par 

Protectie nod cu ajutorului tubului de silicon

2 Dupa ce ati setat lungimea firului de par ,luati un tub de silicon si taiati-l in 3 bucati , exact ca in imaginea de mai jos, dar trebuie sa tineti cont ca primul tub introdus pe fir va fi cel mic  ( vezi detaliata imaginea de la punctul 5 , unde trebuie amplasat fiecare tub )

Tuburi de silicon care camufleaza si protejeaza nod-ul
Tuburi de silicon care camufleaza si protejeaza nod-ul

3 Introduceti inelul cel scurt pe fir si fixati-l pe tija carligului ( acesta se va ajusta ulterior in functie de preferinte ) 

Intaintas crap pe sistemul fir te par
Intaintas crap pe sistemul fir te par

4 Dupa ce ati fixat siliconul cel scurt pe tija carligului acum introducem unul din tuburile de silicon si acoperim nod ul de pe carlig ( exact ca in imaginea de mai jos )

nod protejat cu ajutorul tubului de silicon
nod protejat cu ajutorul tubului de silicon

5 Ultimul tub de silicon care ne-a ramas il vom introduce in apa fiarta pentru a se dilata , intrucat avand aceasi dimensiune ca precedentul acesta nu va putea fi introdus decat prin acest procedeu . 

legatura-carlig-fir-de-par5

6 Asa va arata inaintasul nostru , protejat si camuflat cu cele doua tuburi de silicon dar si ajutat de siliconul cel scurt pentru o fixare si ajustare a boiliesului. Normal tubul de silicon de pe tija carligului se foloseste in special pentru montura cu firul de par mai lung . 

Cum protejam nod-ul de la carlig
Cum protejam nod-ul de la carlig

 

(Visited 1.926 times, 1 visits today)

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare boti * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.