Cum trebuie tinut crapul pentru poza finala

Cum trebuie tinut crapul pentru poza finala ?

De inadata ce va suras norocul si ati prins un crap ( nu ciortan ) , suntem foarte siguri ca doriti sa imortalizati momentul . Ce trebuie sa stim atunci cand ne apucam de o sedinta foto este faptul ca totul trebuie sa fie facut in graba, pestele nu trebuie sa sufere pentru „mofturile” noastre , cu cat va sta mai mult pe mal cu atat se va accentua stresul. Pe langa stresul de pe mal , un peste capturat trece printr-o trauma la intepare si in lupa din dril, deci sedinta foto nu trebuie sa dureze mai mult de 1 minut. 

Daca doriti ca poza sa fie una reusita iar crapul sa nu fie ranit, asezati-va in genunchi apoi lasati-va in pozitia sezut ( exact ca in imaginea alaturata ) . Una din maini trebuie sa cuprinda inotatoarea pectorala iar cealalalta in zona anusului ( prindeti intre degete aripioarele anale ) . Pestele va fi tinut deasupra saltelei, nu inafara ei, iar daca acesta se va zbate, il puteti lasa usor pe saltea sau poate fi sprijinit pe antebrate. 

 

Poza crap
Cum se face corect o poza cu un crap? Aceasta imagine este suficienta pentru a va lamuri

Cea mai indicata pozitie pentru o fotografie reusita ar fi ca cea din imaginea prezentata iar daca stati in genunchi ar trebuii sa va aplecati usor spre inainte, fiind si spre binele pestelui si pentru o fotografie reusita. Nu fotografiati pestii agatati in carlige sau din picioare, nu prelungiti o sedinta foto mai mult de 1-2 minute, o poza este de ajuns pentru a arata si altori pescari captura dumneavoastra. Teoretic dupa scoaterea carligului trebuie sa folositi un spray antiseptic, dar acest lucru este folosit de obicei pe balti private care se respecta intrucat este stipulat in regulamente acest aspect.

Nota : Este plin facebook`ul cu pesti chinuiti, mainile bagate prin branhii, stiuci tinute de ochi sau de cap, urmariti imaginea alaturata pentru a evita in viitor criticile anumitor pescari de pe facebook.

(Visited 1.133 times, 2 visits today)

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare boti * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.