Connect with us

Monturi

Montura cu pestisor

Publicat

pe

Pescuitul la rapitor cu pestisor viu este interzis in mai multe tari europene doar ca la noi aceasta metoda este frecvent folosita iar rezultatere sunt satisfacatoare. Montura cu pestisor viu este foarte usor de confectionat iar rezultatele nu intarzie sa apara, ca si momeala de obicei se folosesc caraseii, dar si alte specii juvenile. Montura cu pestisor poate fi folosita atat in balti si lacuri cat si pe ape curgatoare in locuri unde curentul este slab. In functie de substratul apei, de obicei pestisorul se plaseaza la o adancime foarte mica pentru ca acesta sa nu se ascunda in vegetatie sau sa se incurce in obstacolele de pe fundul baltii/raului.

Materiale necesare confectionare montura cu pestisor

– Struna metalica cu vartej 20-30mm
– Pluta 16g
– plumb culisant 10g
– ancora nr 2
– vartej

Montura cu pestisor din imaginea de mai sus se adreseaza pentru pescuitul stiucii (dar nu numai). Indicat ar fi ca lanseta folosita sa fie una din gama celor puternice cu o lungime cuprinsa intre 3.30m-3.90m sau match`uri cu actiune de pana la 120g si lungime de minim 4m (lanseta indicata este aceea pe care o folosim noi si a dat rezultate). Daca avem materialele necesare pentru constructia acestei monturi cu pestisor, vizualizati imaginea de mai jos pentru o constructie mai rapida.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole