Monturi pentru crap de suprafata

Pescuitul la crap , o industrie care produce foarte multi bani la nivel mondial , in special in Europa de unde si vine recordul mondial pentru cel mai greu crap pescuit vreodata . Chiar daca nu trebuie sa va mai spunem noi cat sunt de difersificate atat momelile cat si nada sau echipamentul pentru pescuit la crap , mai jos o sa va prezentam cateva monturi pentru crap de suprafata . Chiar daca pe anumite ape acestea nu sunt foarte eficiente , unele dintre ele se pot folosi pe ape salbatice unde dau rezultate bune . In functie de tipul apei , va puteti alege o montura care sa fie folosita atat pe rau cat si in lac . De exemplu , montura pentru crap cu , controller poate fi adaptata pentru pescuitul in rau sau se poate pescuii crapul si in balti sau lacuri , controlerul avand rol de avartizare cat si de a putea lansa la distante mai mari . In principiu momeala folosita sunt boiliesurile plutitoare sau peletii dar puteti pescuii si la paine , rosii cherii sau orice alta momeala care intuiti ca ar fi prinzatoare .

Foarte probabil acest articol o sa vi se para inutil , intrucat monturile clasice sau cele folosite in competitii vi se par mai prinzatoare , tinem sa precizam ca sunt foarte multe balti private unde aceste monturi pentru crap de suprafata sunt prinzatoare , intrucat administratorii obijnuiesc sa hraneasca pestii cu resturi alimentare iar daca administratorul mai are si un restaurant in zona , fiti siguri ca pestii vor manca la suprafata . Colegul nostru din grupul de Facebook ( Pescar in Romania ) , Adi Faget , stie foarte bine acest aspect , cand a prins foarte multi crapi de peste 10 kg folosind pescuitul la suprafata .

Acest tip de pescuit este folosit in special de pescarii din Regatul Unit al Marii Britanii , intrucat in zona de vest a europei se afla si pesti , nu sunt nici atat de multi braconieri si in special pescuitul spotiv este practicat in adevaratul sens al cuvantului , nu doar pentru a face poze pe fb cu eliberarea unui peste iar altii 50 in „traista ” . Nu vrem sa ne intelegeti gresit , nu tinem teorie intrucat nu suntem in masura , dar respectand natura , ne raspectam pe noi , intrucat degeaba eliberam un peste daca lasam un morman de gunoi la plecare , in fine ….. va dorim fir intins !

(Visited 16.985 times, 1 visits today)

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare boti * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.