Connect with us

Specii pesti

Pescuit la stiuca

Publicat

pe

stiuca

Descriere :  Stiuca (Esox lucius)

Este un peste rapitor de apa dulce din familia esocide (Esocidae) . Acesta traieste atat in apele statatoare  cu multa vegetatie ( balti sau lacuri ) cat si in cele curgatoare .Are un bot lat ( asemanator cu ciocul de rata )  echipat cu dinti foarte ascutit iar capul este turtit dorso-ventral . Limba stiucii este prevazuta si ea cu mici dintisori si face din aceasta specie de peste un adevarat „rechin” al apelor dulci  .  Stiuca este un foarte lacoma si ataca tot ce misca , sa zicem asa , de la pesti , mamifere acvatice pana la pasari si razboaie cu vidrele . In romania aceasta specie se poate gasii de la dunare pana in zona mrenei .

Reproducerea stiucii : In afara mihaltului , in luna februarie stiuca se reproduce cel mai devreme , prelungindu-se pana in luna martie . La maturitatea sexuala , stiuca ajunge in jurul varstei de 3-4 ani atunci cand incepe sa-si depuna icrele pe vegetatia acvatica cand temperatura apei este in jurul valorii de 8 grade celsius

Lungime normala:35 – 40 cm
Lungime maxima:160-190 cm
Greutate:2 – 15 kg
Colorit pe spateCenușiu-verzui la galben-verzui
Colorit pe burtaAlb – Galbui
MomeliPestisori vii sau artificial ( lingurite)
Lungime legala retinere :40 cm

Tehnici de pescuit la stiuca

Se stie ca stiuca este un adevarat gladiator al apelor , percepe durerea foarte slab . Atacurile stiucii sunt greu de egalat de alti rapitori chiar si mai grei ca aceasta . Echipamentul de pescuit la stiuca este unul relativ simplu , o lanseta de 2.00m – 2.70m  o mulineta de spining din clasa 1000-3000 , un fir monofilament 0.16mm , o struna si naluci ( voblere , rotative , oscilante )

Stiuca

Pescuit la stiuca

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole