Doriti sa preparati mamaliga pentru urmatoarea partida de pescuit si aceasta sa reziste in carlig ? avem noi solutia,chiar daca in ultimul timp se pescuieste mai mult cu boiles-uri si tot felul de retete „sofisticate”, mamaliga ramane baza atunci cand vine vorba de pescuitul carasului sau crapului. Aceasta retea se prepara cu orice fel de malai dar de preferat ar fi ca acesta sa fie cernut bine si macinat. Daca avem toate ingredientele necesare, mamaliga ar trebuii sa fie gata in circa 20 – 25 minute.
Mod de preparare mamaliga cubulet:
Masurarea malaiului si a apei se face cu acelasi vas (cana). Se toarna o cana si jumatate de apa intr-o oala, punem malai-ul in aceasi cana. Apa se va pune la fiert pe ochiul cel mare (dat la maxim) cu doua linguri de faina (grau) si trei linguri de malai (lingurile nu trebuie puse cu vars dar nici prea goala, normale), adaugam putina sare si lasam sa dea in clocot iar in acest timp mai amestecam din cand in cand sa nu se prinda (daca vrem sa prindem crap sau caras, merita efortul) Dupa aproximativ 5 minute pasatul incepe sa se ingroase iar in acest moment dam focul la minimi si adaugam cana de malai fara sa mai mestecam. Daca pana acum am urmat toti pasii, malaiul ar trebuii sa pluteasca deasupra pasatului. Incontinuare lasam sa fiarba intre 15 si 20 minute (20 de minute daca dorim sa fie tare dar totul depinde si de flacara de la aragaz, noi am lasat-o la minim). Dupa ce a fiert, o luam de pe foc si o mestecam cu o lingura de lemn. Incontinuare umezim lingura si presam mamaliga pe marginea vasului si o mestecam. Dupa aceea curatam marginea vasului si incercam sa punem continutul pe „fund”. Urmatoarea operatiune, se ia vasul, se pune pe foc (minim) si asteptam pana aceasta se umfla pentru ca apoi sa o taiem de jur imprejur cu un cutit umezit. Se ia un tocator, se rastoarna mamaliga, asteptam sa se raceasca putin, o framantam (cu maine putin umezite) iar apoi o vom intinde cu o stica (nu pet) pe masa (o presati cat de mult vreti in functie de grosimea si marimea patratelului).