Tipuri de plumbi pentru pescuitul crapului si nu numai

Tipuri de plumbi pentru pescuit

Tipuri de plumbi pentru pescuitul la crap si nu numai , mai jos o sa gasiti unele caracteristici cat si ce greutati disponibile care le gasim pe „piata” .  De la plumbii grippa care sunt folositi foarte mult pe rauri cu un curent puternic sau pentru pescuitul plantat si pana la plumbi de distanta , care confera un zbor perfect in comparatie cu alti plumbi . 

1) Plumbii Grippa ( The Big Grippa ) . Acesti plumbi sunt cel mai des folositi , fiind disponibili pana la greutati de aprox. 300g. Prin constructie acestia ofera o stabilitate foarte buna atunci cand pescuiti pe rauri cu un curent moderat spre mare dar si pe bratele adiacente ale acestora . Partea cu „noduli” ofera o fixare perfecta in marginea pragurilor in curent sau pe substraturi tari . 

  • Sunt folositi in principal in pescuitul plantat si la distanta mica 
tipuri de plumbi
Plumbi pentru pescuit la crap si stationar

2) The Flat Pear ( in traducere directa para turtita ) ; Forma scurta si condensata a acestui plumbi este folosit atat in balti si lacuri cat si pe brate ale raurilor mari care au un curent slab . Una din calitatile acestui plumb este ca se integreaza foarte bine in substrat , fiind aproape invizibil .Pe piata gasim astfel de modele cu greutati cuprinse intre 30g si 140grame . 

  • Sunt folositi in principal in pescuitul plantat si la distanta mica 

3) Square Pear ; acesta forma a fost conceputa initial de firma Korda , fiind destintat pentru pescuitul crapului de catre pescarii amatori , intrucat odata ce crapul a aspirat momeala , sub greutate plumbului acesta se va autointepa . Prima caracteristica a acestui plumb , este ca o data  ce a atins substratul , acesta va ramane neclintit ( asta spun cei de la Korda , intrucat sunt la a 2 a generatie de plumbi Square Pear ) . Greutati disponibile , de la 30g si pana la 140g. 

4) The Pear Lead ( plumb para ) ; Au o forma aproape identica cu plumbii de distanta doar ca sunt mai compacti ,  iar prin constructie acestia au greutatea condensata spre centru acestuia , facand crapul sa se autointepe mult mai repede . Sunt destinati pentru pescuitul la distanta daca nu aveti in trusa plumbi pt distanta . 

  • Greutati disponibile ; de la 30g pana la 120 

5) Distance Lead ( Plumbi de distanta ) ; asa cum se si subintelege , acesti plumbi sunt destinati pentru pescuitul la distanta . Prin constructie , acesti plumbi sunt echilibrati sa nu se roteasca in aer , oferind o forma aerodinamica perfecta . Greutatile disponibile gasite la comercianti sunt diferse , incepand cu 40g si pana la 140-160g . 

6)  The Tournament Casting Lead ( plumbi destinati competitiilor ) ; Prin constructie acesti sunt ideali pentru pescuitul la distanta. Acesti plumbi au fost construiti in special pentru competitiile internationale iar apoi au fost importati si de alte companii de specialitate . Acestia se pot folosii si pe substrat mlastinos , intrucat forma alungina confera o eliberare rapida in comparatie cu formele compacte .  In timpul lansarii , acesti plumbi se comparta extraordinar , intrucat forma aerodinamica si centrul de greutate , ofera un „zbor” perfect . 

(Visited 1.334 times, 1 visits today)

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare boti * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.