Evitaţi să cumpăraţi material piscicol de la Fish House Romania

0
643

În calitate de pescar şi proprietar de mic iaz, am ales sa atrag atenţia pescarilor vis-a-vis de firma Fish House România care comercializează puiet de peşte, furaje şi ofera alte servicii pe partea de piscicultură.

Ceea ce veţi citi în acest articol este părerea mea, plus părerea altor persoane care s-au simţit înşelate de către Fish House Romania.

Experienţa mea cu Fish House
Am dorit achizitionarea de puiet de cteno în luna iunie 2017 şi i-am contactat. Au precizat că transportul este gratuit, şi au sosit într-o sâmbătă cu respectivul puiet de cteno, ambalat într-un sac de plastic, cu oxigen în el. Peştii erau atat de mici încat era imposibil să ii deosebeşti. Aveau sub 1cm.
Sacul de 10.000 bucati costa 950 lei. Aceasta este oferta lor standard.

Nu am apucat să încarc sacul cu puietul de peşte în maşină, că tinerii care au venit cu puietul de peşte, mi-au şi făcut o ofertă: „Vă oferim încă o pungă de puiet de crap la 700 lei pentru că am fost la cineva la dvs. în zonă şi nu ne-au mai răspuns la telefon”. Pe moment am crezut că e o afacere bună şi am decis să o cumpăr. Mai târziu am aflat că aceasta era planul lor oriunde ajungeau, şi aveau întotdeauna o aşa zisă pungă cu puiet de crap la ofertă.

Aşa că împreună cu cele două pungi, una de crap, alta de cteno, am pornit spre iaz să populez. Am ţinut sacii cu puiet pe suprafaţa apei pentru ca temperatura să se egalizeze, apoi i-am eliberat în iaz. I-am hranit cu mare atenţie, doar cu hrana special dedicată lor, cu concentratie mare de proteina.

Şi a venit toamna..
Şi am făcut recolta, care avea sa fie de aproximativ 1780 de puieţi de crap de aproximativ 100-150g şi atât. Nici urmă de cteno. Atunci am zis, domle, nu au suprevieţuit mai mulţi, şi probabil că nu am cteno pentru că or fi greşit băieţii aia cu puietul când mi l-au dat. Doar că, ironia face că, am dat peste 2 persoane care au comandat de la ei puiet de peşte, somn, cteno, fitofag, şi se pare că nu este vorba despre o greşeală. Aceştia nu au deloc alta specie de puiet în afară de crap. Şi duc lumea în eroare. Pe lângă asta, nu au oferit factură atunci când le-am plătit. Nici celorlalţi cumpărători cu care am vorbit nu le-au oferit factură.

De altfel, şi pe Facebook, dacă cineva le scrie la comentarii ceva de rău, sau dacă cineva le atrage atenţia că nu sunt tocmai corecţi, aceştia sterg comentariile.

Până şi imaginile pe care aceştia le folosesc pentru promovarea pe Facebook, sunt luate din alte surse şi nu le aparţin.

Imaginea de mai sus în care cineva ţine în palme puiet de peşte, e preluată de pe un site indian.

Să nu mai vorbim despre recenziile de pe Facebook care sunt falsuri:

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here