Connect with us

Altele

Nade si Momeli pentru Delta Dunarii

Publicat

pe

Delta Dunarii este locul cel mai iubit de catre pescarii din Romania, sau cel putin era.. In ciuda faptului ca pestele este din ce in ce mai putin in Delta, pescarii continua sa vina an de an aici pentru a se relaxa la pescuit. Probabil pentru ca.. aici ar putea avea cele mai mari capturi ale vietii. Dar in Delta Dunarii, nu te duci cu nade si momeli precum te duci la un lac privat de langa orasul tau, ci trebuie sa stii ca, pestele din Delta, este salbatic si nu prea prefera boilies-urile si peletele, ci mai degraba momelile naturale.

Baza o reprezinta.. porumbul
Pescarii care merg anual in Delta Dunarii stiu deja secretul pescuitului la crap, se pregatesc cu zeci de kilograme de porumb, multi chiar cu sacii. In general, pentru o partida buna de pescuit la crap in Delta, se folosesc minimum 10kg de porumb. Iar ca totul sa fie ca la carte, daca locul de pescuit este pre-nadit cu cel putin 12 ore inainte, atunci partida de pescuit la crap va fi de succes.

Momeala.. tot porumbul
Fie ca este atasat de firul de par, fie ca este direct pe carlig, tot porumbul este cel mai folosit pentru pescuitul crapului. Insa, nu este obligatoriu sa folositi doar porumb natural, ci este ok si cel artificial, daca zona a fost nadita inainte. Porumbul artificial este de doua feluri, flotabil sau obisnuit, care sta pe fund. Nu as putea sa va recomand unul perfect, insa eu v-as indruma sa folositi monturi mixte, cu o boaba de porumb naturala + una artificiala flotanta si de asemenea, monturi cu boabe artificiale care nu sunt flotante + o boaba sau doua naturale.

Rama neagra
Daca in celelalte zone ale Romaniei nu este prea folosita, in Delta Dunarii este la putere si se gaseste in toate magazinele de pescuit din zona Deltei Dunarii. La rama neagra se pescuieste dupa somn, crap, caras si biban. Accidental veti mai prinde si guvizi de apa dulce sau chiar obleti.

Pescuitul la boilies in Delta Dunarii
Am vazut rezultate bune si la pescuitul cu boilies in zona Deltei, insa, nefiind o momeala foarte folosita in aceasta zona, pestele este mai putin invatat cu bilele. Pentru pescuitul cu boilies in Delta Dunarii se recomanda partide mai lungi de 24h si de asemenea, o nadire corespunzatoare pe zona in care pescuim. Cum boilies-urile sunt in general scumpe, nu este rentabila o nadire extensiva fara a avea garantia ca vom avea capturi.
Cei care pescuiesc la boilies in Delta Dunarii sunt in general pescarii care cunosc foarte bine locurile si stiu ca in respectivele zone crapii raspund la boiliesuri, in rest, ceilalti pescari care pescuiesc la boilies, o fac doar din curiozitate, avand chiar capturi.

Pescarii locului, pescuiesc la placuta de srot
Cei care sunt din zona Deltei, au stiluri diferite fata de ceilalti. Acestia se folosesc inca de tehnicile vechi de pescuit, utilizant placuta cu srot la care se ateaseaza in jur de 4 carlige, sau desigur, renumita „bomba”, unde se utilizeaza un arc cu 4-5 carlige, care se ingroapa in mamaliga. Aceste doua metode sunt mai rar folosite de catre pescarii sportivi, pentru ca, s-ar parea ca sunt oarecum interzise.

Aromele recomandate pentru Delta Dunarii
Nu mergeti in Delta cu arome super puternice lansate peste noapte de firmele de nade, utilizati arome naturale si simple, precum usturoi, miere, scoica, maxim squid & octopus sau capsuna. Ezitati sa folositi arome puternice si aditivi ori dip-uri de boilies-uri. Mergeti pe clasic!

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole