Connect with us

Altele

Raspunsul la intrebarea – Pestii au memorie?

Publicat

pe

Pestii au memorie? Raspunsul este, DA

Raspunsul la aceasta intrebare il veti gasii in acest articol , intrucat foarte multi pescari sunt convinsi ca memoria pestilor este limitata cand vine vorba de amintiri , acestia putand tine minte doar ultimele cateva secunde. Daca ati lucrat sau lucrati cu pestii ( administrator de balta , vanzator intr-un „pet Shop ”) sau aveti acvariu acasa, o sa puteti sa contraziceti persoanele in necunostinta de cauza.

La fel cum cainii sau pisicile isi dau seama cand stapanii doresc la le ofere de mancare, acelasi lucru se intampla si cu pestii, practic acestia isi recunosc stapanii. Cum s-a demonstrat acest lucru? foarte simplu, cu ajutorul unui angajat al unui pet shop si cativa pesti dintr-un acvariu care nu au fost scosi la vanzare. Omul de stiinta Braian P, a reusit sa-si dea seama ca ingrijitorul era recunoscut atunci cand se apropia de acvariu pentru a-i hranii. Acest lucru a fost repetat si cu alte persoane, dar spre deosebire de ingrijitor, pestii nu reactionau, ramanand la locul lor initial fara a se agita. Cert este ca cel care a fost suspus testului purta aceleasi haine pe toata perioada testlui (o salopeta de culoare maro), iar cand venea ora de hranire, s-a observat ca pestii deveneau agitati in preajma acestuia. Un alt exemplu sunt pestii din crescatorii iar daca acestia sunt hraniti la acelasi interval in acelasi loc, s-a observat ca asociaza locul respectiv cu hrana , deci au tinere de minte fara niciun fel de dubiu.

Chiar daca pestii traiesc in medii diferite, s-a demonstrat ca acestia asociaza locuri cu hrana sau pericolul , intrucat nu de multe ori pescarii au folosit cele mai bune momeli si nu au prins nimic intr-un loc unde s-au capturat exemplare peste medie. Din acest motiv si intrebarea , ieri am prins N pesti cu momeala X , astazi am folosit aceasi momeala dar n-am prins nimic, este foarte probabil ca pestele sa fi asociat acel loc cu pericolul , dar la acest aspect exista mai multe semne de intrebare, intrucat sunt si N factori care pot influenta o partida de pescuit.

Chiar daca nu au amintiri foarte bune comparativ cu alte vietuitoare terestre , acestia au capacitatea sa invete detalii despre mediu si imprejurimi, adica pot asocia un anumit loc cu hrana si se pot intoarce dupa o perioada mai mare de timp pentru a se hrani dar pot la fel de bine sa fie sceptici in unele cazuri (mai ales exemplarele mari) cat refuza sa se hraneasca pe patul de nada , preferand sa astepte la margine (acest lucru sa observat in comportamentul crapului)

Un lucru este cer, pestii au memorie si contrazicem mit`ul care spune ca ”pestele uita dupa cateva secunde”.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole