Folosirea unei momeli potrivite este foarte importantă pentru pescuitul la crap, chiar și pentru pescuitul la crap. Momeala trebuie să fie capabilă să atragă crapii în zona în care pescuim dar nu trebuie să-i sature astfel încât să rămână în zonă în căutarea hranei până ne găsesc momelile. Aceasta momeala (nadă) trebuie sa aiba caracteristici astfel incat sa elibereze aroma fara ca curentul sa o duca. De fapt, în funcție de temperatura apei, aromele se pot răspândi mai mult sau mai puțin rapid.
Reteta de nadă pentru crap
Pe scurt, cu această rețetă de nadă pentru crap ne putem face nada foarte ieftin și o putem personaliza în funcție de nevoile noastre și de sezon.
Ingrediente pentru a face aproximativ 1 kg de nadă pentru crap
Pe scurt, acest amestec de ingrediente cu aceste proporții este ideal pentru pescuitul crapului în iazuri și râuri plutitoare, vara.
Pe scurt, lista de ingrediente a rețetei:
- 250 g. De pâine
- 150 g. De nucă de cocos uscată.
- 100 g. Din făină de arahide.
- 150 g. Din biscuiti uscati macinati.
- 200 g. Din semințe de cânepă măcinate.
- 150 g. Din făină de porumb.
Putem amesteca toate ingredientele si le pastram intr-o punga ermetica si apoi le umezim cu apa cu o seara inainte de pescuit pentru ca a doua zi sa fie bine amestecate. Adăugați apa câte puțin și amestecați până obțineți consistența dorită.
Ingrediente pentru a face aproximativ 1 kg de nadă pentru pescuit la crap iarna
Pe scurt, acest amestec de ingrediente cu aceste proporții este ideal pentru pescuitul la râuri în lacuri și râuri.
Pe scurt, lista de ingrediente a rețetei:
- 300 g. De pâine.
- 200 g. de biscuiti uscati macinati.
- 150 g. Din făină de cânepă.
- 150 g faina de arahide.
- 50 g. de praf de coriandru.
- 150 g. de făină de porumb.
Putem amesteca toate ingredientele si le pastram intr-o punga ermetica si apoi le umezim cu apa cu o seara inainte de pescuit pentru ca a doua zi sa fie bine amestecate. Adăugați apa câte puțin și amestecați până obțineți consistența dorită. Cu siguranță momeala ideală pentru a declanșa pe cârlig este viermia, râmele și porumbul.
Nada la pescuitul crapului
Nada în pescuitul la crap este foarte importantă. Nada aleasa reprezintă cel mai probabil 75% pentru succesul unei capturi bune.
Cum să nădești
Trebuie să hrănești mult fără a exagera constant în ceea ce privește timpii și cantitățile.
Cantitățile de nadă în pescuitul crapului
Pentru nădit în zilele dinaintea pescuitului se folosesc cel puțin 1 sau 2 kg pe zi și apoi la fiecare jumătate de oră în timpul pescuitului cu 150-200 de grame de nadă dacă se pescuiește în lacuri sau pâraie nemișcate. Trebuie să creșteți dozele proporțional cu curentul până la dublarea acestora dacă pescuiți în râu.
Semințele de cânepă
Crapii iubesc cu siguranță semințele de cânepă. mirosul reușește să se răspândească prin apă și îl găsesc atrăgător, așa că este o nadă bună pentru a atrage crapii de la distanță. O cantitate mică de semințe este mai mult decât suficientă, uneori le găsim în boilies în sine.
Nuci tigrrate
Adăugarea unor nuci tigre este întotdeauna utilă pentru caracteristicile tale.
Porumb pentru momeală în pescuitul crapului
Cu siguranță porumbul integral, în boabe sau făină este momeala prin excelență în lacuri. Culoarea, aroma și textura fac porumbul foarte atractiv pentru crap.
Uleiurile esențiale pentru pescuitul crapului pentru a da gustul potrivit momelilor.
Uleiurile esențiale pentru pescuitul crapului nu se disting doar prin esență, ci și prin solvenții folosiți. Deși sunt numite uleiuri esențiale, nu toate aromele sunt extrase și diluate în ulei. Pe piata, de fapt, gasim esentele in ulei, alcool etilic si propilenglicol. Trebuie stiut ca crapul nu distinge diferitele mirosuri ci simt gusturile si schimbarea pH-ului in apa datorita solventului si aromei.
Ce solvent sa folosesti
Aromele dizolvate în etanol sunt folosite la temperaturi scăzute ale apei. Excelent ca solvent pentru iarna si pentru capturi rapide. Dispersia aromelor cu acest solvent are loc rapid si in toate directiile.
Aromele dizolvate in propilenglicol, ca si la etanol, dispersia are loc in toate directiile dar cu o viteza mai mica decat cea precedenta. Potrivit pentru diluarea aromelor pentru pescuitul crapului pe tot parcursul anului și mai ales în anotimpurile temperate.
Aromele dizolvate în ulei, a căror dispersie se produce lent, sunt de preferat vara cu temperaturi foarte ridicate ale apei.
Cu siguranță în amestec puteți folosi diferite arome și diluate în diferiți solvenți pentru a scoate în evidență diferitele caracteristici.
Principalele uleiuri esențiale de condimente de crap utilizate pentru pescuitul crapului.
- Piper negru. Cu gust intepator, se poate combina cu orice alta aroma, ideala pentru aromatizarea nautului si a semintelor de canepa.
- Nucşoară. Aroma delicată este foarte binevenită la crap mai ales vara.
- Usturoi. Cu siguranță persistente și de folosit cu mare grijă, foarte puține picături pot aroma chiar și un kg de amestec.
- Muscată. Esență cu un miros tipic floral și fructat în același timp, excelentă pentru aromatizarea porumbului.
- Bergamota. Nefiind foarte intens, dozajul acestuia poate fi mărit, se potrivește bine cu arome preponderent fructate.
- Scorţişoară. Esență care pare a fi foarte persistentă, aroma istorică a pescuitului la crap. Combinația sa cu arome de fructe și aluaturi dulci este excelentă.