Connect with us

Stiri

Interzis la stiuca pana la 15 martie – Prohibitie 2016

Publicat

pe

Prohibitie 2016

Prohibitie 2016

Ordinul de prohibiție a pescuitului, pentru anul 2016, a fost publicat in în Monitorul Oficial. 

Prohibiția este stabilită prin „Ordinul privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016” , publicat în Monitorul Oficial, din 10 februarie 2016

Pescuitul la stiuca este interzis pana pe 15 martie 2016

Unul dintre cei mai vanati rapitori din Romania isi depune icrele pentru a perpetua specia . Din acest motiv , pescuitul de orice natura este interzis in aceasta perioada , deci atentie cu postarile pe FB 🙂 . 

Pescuitul la Sturioni (Nisetru , Cega Morun , Pastruga )  , interzis tot anul 

La speciile protejate, pescuitul este interzis tot anul. Astfel, sturionii (morun, nisteru, păstrugă, cegă) pot fi pescuiți doar în scop ştiinţific şi pentru programele de populare a Dunării sau de dezvoltare a acvaculturii. Pietrarul, ghiborţul de râu, cernuşca, şalăul vărgat, aspretele, guvidul, zglăvoaca răsăriteană, lostriţa, mihalţul şi caracuda, precum şi alte vieţuitoare acvatice incluse în regelemntările privind regimul ariilor naturale protejate, sunt interzise la pescuit tot timpul anului. Nici coregonul, păstrăvul de mare (somonul de Marea Neagră) și lipanul nu pot fi pescuiți. La păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, pescuitul este interzis din 10 februarie, până la 30 aprilie, şi apoi, din 15 septembrie, până pe 31 decembrie 2016.

Astfel, potrivit ordinului, „se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 10 aprilie – 8 iunie, iar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 10 aprilie – 24 mai”. De asemena, se interzice pescuitul pe râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 60 de zile, în perioada 10 aprilie – 8 iunie. Pentru aceeași perioadă este interzis pescuitul în faţa gurii Dunării – Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic. În Complexul Razim – Sinoe şi lacurile litorale se instituie măsuri de prohibiţie, în perioada 1 aprilie – 8 iunie a.c.

 

 

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole