miercuri, februarie 1, 2023
  • Login
Pescar Informat
  • Magazin online articole pescuit
  • Pescuit la rapitor
  • Pescuit la caras
  • Pescuit la crap
  • Momeli
  • Monturi
No Result
View All Result
  • Magazin online articole pescuit
  • Pescuit la rapitor
  • Pescuit la caras
  • Pescuit la crap
  • Momeli
  • Monturi
No Result
View All Result
Pescar Informat
No Result
View All Result

Nada pentru crap

Dorian Sonea by Dorian Sonea
10 ianuarie 2018
in Nade de pescuit, Pescuit la crap
0
Nada pentru crap

Crapul este un peste foarte pretentios din fire. Daca in urma cu mai bine de 10 ani reuseam sa-l prindem doar cu o bobita de porumb, astazi tehnicile de pescuit la crap s-au diversificat, iar pentru a-l atrage pe batranul mustacios, trebuie sa il intampinam cu o nada mai diversificata.

Poate ca stii ca si orice pescar ca pestii nu sunt atrasi in primul rand de momeala, ci indeosebi de nada. Tocmai de asta crapul a ajuns sa traga si la boabe de porumb artificiale. El nu stie ce mananca, el stie doar ce il atrage. Pescarii de crap sportivi, obisnuiesc de mai bine de 5 ani sa foloseasca porumb artificial, dar in acelasi timp, o nada corespunzatoare ce il atrage pe crap. In acest articol o sa va prezint cateva nade de crap ce pot fi folosite pe toate baltile.

Nada pe baza de canepa

Este o nada speciala pentru crap, acesta fiind atras foarte bine de catre canepa. Ca sa nu o lungim mai mult, este vorba de „drogul pentru crap”. Nu veti gasi crapi carora sa nu le placa aroma de canepa.

Ingrediente
– Canepa uscata
– TTX pentru ca nada sa se lege
– O conserva de porumb bonduelle
– 20 ml de betaina (un atractant pentru crap)

Mod de preparare: Este o nada bazata pe TTX, asadar veti avea nevoie ca acesta sa fie umectat. Cand ajungeti pe balta, turnati peste TTX apa din balta. Acest TTX are natura de a trage toata apa, este cel mai bun liant pentru nada. Lasati-l asa circa 5 minute, iar ulterior adaugati conserva de porumb, betaina si canepa uscata. Amestecati pana consistenta nadei devine asa cum v-ati dorit, fie mai uscata fie mai umeda.

Nada crap pe baza de mixuri

Aceasta nada se bazeaza pe o serie de mixuri din comert, cum ar fi Benzar Mix. Am folosit Benzar Mix foarte mult timp in urma cu cativa ani. Este o nada excelenta, insa pe unele balti puteti esua lamentabil, mai ales daca crapul este salbatic.

Ingrediente
– o punga de benxar MIX Carp Betaina (1kg)
– 1kg TTX
– Aditiv lichid de la Benzari Mix (Crap)
– o punga benzar Mix Carp Competition (1kg)

Mod de preparare: vom umecta intai TTX-ul impreuna cu aditivul lichid. Pentru a face acest lucru, va trebui sa punteti TTX-ul la muiat pana ajunge la consistenta unui terci moale. Ulterior amestecati TTX-ul cu cele doua pungi de nada. Puteti folosi aceasta nada atat pe naditor cat si pentru a nadi locul.

Nada pentru crap pentru ape curgatoare, si nu numai

Aceasta nada este formata din ingrediente ce se gasesc la piata sau le are orice pescar in pivnita.

Ingrediente
– Faina de malai, aproximativ 500grame
– zahar, 100 grame
– faina alba, aproximativ 200 grame
– apa, 700 ml
– vanilie/anason (10 ml)

Mod de preparare: Se va pune la fiert apa intr-un ceaun de tuci. Intre timp amestecam intr-un vas malaiul impreuna cu zaharul si faina alba. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, se va turna toata compozitia si se va amesteca. Se vor amesteca bine de tot cel putin 4 minute incontinu pana cand acestea sunt bine omogienizate. Atentie, atractantul de vanilie sau anason va fi adaugat ulterior peste nada si nu in timpul fierberii, pentru ca riscati sa isi piarda toata aroma.

Nada crap recomandata pentru perioada rece

In perioada rece unii spun ca trebuie sa oferim crapului o nada bazata pe foarte multe proteine. Gresit, daca oferim crapilor o nada cu multa proteina, acestia se vor satura rapid si vor pleca de pe patul de nada. Pentru perioada rece este nevoie de o nada simpla, dar cu dispersie rapida.

Ingrediente
– 1kg de TTX
– Srot de floarea soarelui
– optional o nada benzar crap 500grame
– CSL (alcool de porumb) sau chiar tuica

Mod de preparare: se va umecta TTX-ul adaugand aproximativ 1 litru de apa peste el si se va astepta pana acesta trage toata apa. Ulterior, vom adauga srotul de floarea soarelui impreuna cu CSL-ul si daca avem optional, nada benzar mix crap.
Aceasta nada este cu dispersie rapida, imediat cum ajunge in apa, alcoolul de CSL ajuta pentru dispersia aromei de TTX si srot. Este o nada corespunzatoare pentru sezonul rece.

Nada crap pentru perioada calduroasa

Vara sau primavara cand temperaturile cresc, trebuie sa evitam sa folosim nadele pe baza de alcool si de asemenea, trebuie evitat sa folosim nade foarte dulci. De cele mai multe ori acestea altereaza foarte repede pe balta si nu este indicat. O nada pe baza de uleiuri este recomandata, insa nu in toiul verii cand temperaturile depasesc 30 de grade.

Ingredinte
– Srot de floarea soarelui (500g)
– Tarate de grau (300g)
– TTX (500g)
– Canepa Fiarta (250g)
– Pelete spart sau spartura de porumb

Mod de preparare: TTX-ul va fi pus la umectat in 500ml de apa si se va lasa circa 5 minute pentru a trage toata apa. Ulterior se aduaga srotul de floarea soarelui, taratea de grau, canepa fiarta, iar la final spartura de porumb. Daca nada nu este destul de bine umectata la final, mai adaugat un pic de apa, insa nu foarte multa. Aceasta nada este una ieftina, bazata pe produse ce se gasesc in piata, dar care este recomandata in timpul verii daca pescuiti la crap.

Nada pentru crap cu granulatie mare

Aceasta nada este dedicata pescarilor ce merg pe balti unde populatia de crap este mica in raport cu alte populatii de pesti. De exemplu, daca mergem pe o balta cu foarte multi carasi si foarte multe platici, riscam sa fim anihilati de catre acestia. Asadar, vom folosi o nada cu granulatie mare pentru a atrage doar crapii.

Ingrediente:
– porumb uscat (2kg)
– canepa fiarta (500g)
– zahar (300g)
– soia uscata (300g)
– srot de floarea soarelui (300g)
– naut sau alune tigrate (300g)
– sirop sau atractant

Mod de preparare: Se vor adauga toate ingredientele intr-o galeata si se vor amesteca bine de tot. Vor fi lasate la inmuiat cateva ore pana cand toata compozitia va trage apa. La fata locului se nadeste cu o racheta. Nu este o nada ce poate fi pusa pe naditor deoarece nu are in compozitie un liant. E recomandata indeosebi pentru crapii mari si pentru partide de pescuit mai lungi de 12h.

Nada crap simpla

– o mamaliga bine fiarta
– srot de floarea soarelui

Aceasta nada este una simpla care se bazeaza mai mult pe spiritul crapului de a manca traditional. Stim, pe baltile private nu te poti prezenta cu o astfel de nada, insa pe locuri salbatice sau pe rauri precum Prutul sau Dunarea, aceasta nada este nemaipomenita.

Nada crap deosebita
Aceasta nada este una ieftina si nu necesita cumpararea a multor produse din comert
– 500grame spartura de porumb (pasat ii mai spune)
– o mamaliga de aproximativ 1kg
– o cutie de porumb dulce
– 1kg TTX
– srot macinat (500g)
– un pliculet de condimente pentru pescuit

Mod de preparare: se va pune de seara TTX-ul la umflat. Se va adauga circa 1l de apa (de recomandat minerala). Cand ajungem pe balta, vom farmita mamaliga in bucatele mici si o vom pune peste TTX. Vom adauga ulterior spartura de porumb impreuna cu srotul macinat, cutia de porumb dulce, iar la final adaugam pliculetul de condimente pentru pescuit. Vom amesteca bine de tot pana cand nada va avea o consistenta perfecta atat pentru naditor cat si pentru nadit. Pliculetul de condimente este un bun atractant in asemenea moment. Nada ar trebui sa aiba un pic de miros de alge marine sau de mancare de peste.

Nada pentru crap-cteno

Crapul cteno este foarte ravnit printre pescari, in primul rand pentru ca este un peste foarte bataios si iti ofera un drill spectaculos si in al 2-lea rand ca este mai gustos decat crapul romanesc. Cteno este un crap iubitor de dulcegarii, dar si de legume si fructe, precum stuful, castravetele sau mazarea.

Aceasta nada necesita o preparare inainte cu 2 saptamani de partida de pescuit.
Intr-un bidon de 5 litri se vor adauga circa 2-3kg de boabe de porumb uscate si deasupra se va adauga apa si aproximativ 50ml de alcool (fie CSL, fie tuica). Acest bidon va fi lasat la fermentat circa 2 saptamani. Uitati-va atent zilnic la el pentru a-i mai oferi aer ca acesta sa nu explodeze. Efectiv, boabele de porumb se macereaza si capata o aroma de alcool. Toate acestea fermenteaza.

Cand va veni perioada pescuitului, se va nadi cu racheta cu aceste boabe de porumb fermentate pentru a atrage ctenii.

Pentru aceasta nada, se mai recomanda o nada pentru naditor, si va fi formata din aceste ingrediente:
– 500grame de TTX
– 500 grame porumbul fermentat
– 300 grame mamaliga farmitata
– aroma de capsuna sau tutti-frutti

Alte Articole

Pescuit la crap pentru începători
Pescuit la crap

Pescuit la crap pentru începători

by Dorian Sonea
14 decembrie 2020
Sfaturi pentru alegerea celei mai bune perioade pentru ieşitul la pescuit
Pescuit la crap

Sfaturi pentru alegerea celei mai bune perioade pentru ieşitul la pescuit

by Dorian Sonea
13 decembrie 2019
Care este lungimea ideală a firului de păr la pescuitul crapului?
Pescuit la crap

Care este lungimea ideală a firului de păr la pescuitul crapului?

by Dorian Sonea
6 septembrie 2018
Conditiile meteo si pescuitul la crap toamna
Pescuit la crap

Conditiile meteo si pescuitul la crap toamna

by Dorian Sonea
18 ianuarie 2018
Comportamentul crapului, modul de viata si de hranire
Pescuit la crap

Comportamentul crapului, modul de viata si de hranire

by Dorian Sonea
18 ianuarie 2018
Despre simturile pestilor
Pescuit la crap

Despre simturile pestilor

by Dorian Sonea
18 ianuarie 2018

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POPULAR NEWS

No Content Available

EDITOR'S PICK

Balta Trias Olari Arad

Balta Trias Olari Arad

6 septembrie 2018
Tipuri de plumbi pentru pescuitul crapului si nu numai

Tipuri de plumbi pentru pescuitul crapului si nu numai

20 ianuarie 2018
Stiuca de 16 kg

O stiuca de 16 kg prinsa in Scotia

25 decembrie 2015
Balta Tauc Tulcea

Balta Tauc Tulcea

25 ianuarie 2017
Facebook Youtube RSS

Despre

Site-ul Pescar Informat a fost creat in anul 2011 din dorinta de a impartasi sfaturi si ponturi de pescuit. Suntem o echipa tanara, care se dedica pescuitului sportiv de ani de zile.

Categorii

  • Altele
  • Balti de Pescuit
  • Balti in Alba
  • Balti in Arad
  • Balti in Arges
  • Balti in Bacau
  • Balti in Bihor
  • Balti in Bistrita-Nasaud
  • Balti in Botosani
  • Balti in Braila
  • Balti in Brasov
  • Balti in Bucuresti
  • Balti in Buzau
  • Balti in Calarasi
  • Balti in Caras Severin
  • Balti in Cluj
  • Balti in Constanta
  • Balti in Covasna
  • Balti in Dambovita
  • Balti in Dolj
  • Balti in Galati
  • Balti in Giurgiu
  • Balti in Gorj
  • Balti in Harghita
  • Balti in Hunedoara
  • Balti in Ialomita
  • Balti in Iasi
  • Balti in Ilfov
  • Balti in Maramures
  • Balti in Mehedinti
  • Balti in Mures
  • Balti in Neamt
  • Balti in Olt
  • Balti in Prahova
  • Balti in Salaj
  • Balti in Satu Mare
  • Balti in Sibiu
  • Balti in Suceava
  • Balti in Teleorman
  • Balti in Timis
  • Balti in Tulcea
  • Balti in Vaslui
  • Balti in Vrancea
  • Delta Dunarii
  • Momeli
  • Monturi
  • Monturi Crap
  • Monturi pescuit stationar
  • Monturi salau
  • Monturi Somn
  • Monturi Stiuca
  • Nade de pescuit
  • Noduri pescaresti
  • Pescuit la caras
  • Pescuit la crap
  • Pescuit la cteno
  • Pescuit la rapitor
  • Pescuit la stiuca
  • Pescuit stationar
  • Solunar Pescuit
  • Specii pesti
  • Stiri

Recent Posts

  • PROIECT ORDIN PROHIBIŢIE 2022
  • Solunar Pescuit 2021
  • Solunar Pescuit August 2020
  • Cele mai rapide boilies-uri si aromate boilies-uri pe care le puteti face acasa

© 2021 Pescar Informat

No Result
View All Result
  • Momeli
  • Monturi
  • Monturi Crap
  • Monturi pescuit stationar
  • Monturi salau
  • Monturi Somn
  • Monturi Stiuca
  • Nade de pescuit
  • Noduri pescaresti
  • Pescuit la caras
  • Pescuit la crap
  • Pescuit la cteno
  • Pescuit la rapitor
  • Pescuit la stiuca
  • Pescuit stationar
  • Stiri

© 2021 Pescar Informat

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In