Permis de pescuit ANPA 2018

22
17563
Carnet de Membru Pescar Spoortiv si Permis ANPA alb. (eliberate de catre asociatiile de pescari) sursa foto: povestipescaresti.ro

Ce trebuie sa faci pentru a pescui legal in 2018?

1. Permisul de pescuit ANPA alb
In primul rand trebuie sa verifici site-ul ANPA in functie de zona unde doresti sa pescuiesti pentru a vedea daca acestea au trecut in gestiuna unor asociatii de pescari. Pentru a deveni membru al unei asociatii de pescari sportivi trebuie sa intri in posesia permisului ANPA de culoare alba! Acest tip de permis este eliberat de catre ANPA, DOAR prin intermediul asociatiilor de pescari autorizate.
Permisul de pescuit ANPA alb iti da dreptul de a pescui in zonele atribuite de catre asociatiile respective si prin reciprocitate, in restul zonelor atribuite altor asociatii de pescari din alte zone ale tarii.

„Permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pe care asociaţia al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât şi pentru zonele pe care alte asociaţii au încheiate contracte, pe bază de reciprocitate, fără a se depăşi capacitatea anuală de pescuit stabilită pe bază de studii ştiinţifice de specialitate”

2. Permisul de pescuit ANPA albastru
Acest permis este eliberat direct de catre ANPA si este valabil pe Dunare si bratele sale, in Marea Neagra si in habitatele piscicole naturale necontractate de ctre asociatiile de pescari sportivi.

De unde se obtin permisele anpa in 2018?

1. Permisul de pescuit ANPA alb, se obtine de la asociatiile de pescari sportivi care au un contract incheiat cu ANPA. (se achita cotizatia de membru – pretul difera de la o asociatie la alta)

2. Permisul de pescuit ANPA albastru se obtine de la sediul ANPA Bucuresti sau de la serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA. (se elibereaza gratuit)

Ce alte optiuni sunt?
Daca nu doriti sa va afiliati unei asociatii de pescari pentru a obtine permisul ANPA alb, in functie de regulamentul propriul al asociatiei care are un contract de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ, puteti plati o taxa de pescuit impusa de respectiva asociatie. Dar ATENTIE, inainte de a merge la pescuit pe un luciu de apa aflat in contractul unei asociatii, trebuie sa va informati daca acestia ofera posibilitatea platirii undei taxe pentru a pescui pe respectivul luciu de apa.

In unele zone din tara, cei inscrisi in asociatiile de pescari primesc in schimbul taxei, doar un „Carnet de Membru Pescar Sportiv” si raman in asteptare privind permisul de pescuit ANPA alb (atribuit asociatiilor). Daca asociatia de pescari va garanteaza faptul ca puteti pescui in habitatele naturale doar pe baza respectivului carnet de membru, atunci puteti merge linistiti la pescuit.
* Spre exemplu, pentru a pescui pe Raul Prut si pentru a obtine Permisul de Granita de la Politia de Frontiera, veti fi nevoiti sa aratati dovada platii taxei catre asociatia de pescari. (Carnet de membru pescar vizat pe anul in curs + chitanta care face dovada platii).

Permisul de pescuit ANPA albastru.
Eliberat doar de ANPA.
Carnet de Membru Pescar Sportiv si Permis ANPA alb. (eliberate de catre asociatiile de pescari)
sursa foto: povestipescaresti.ro

Cat costa cotizatia de membru?
Din pacate pretul nu este stabilit la o suma fixa, asa ca fiecare asociatie de pescari percepe taxa in functie de cum crede de cuviinta.

Echipa noastra a discutat cu pescari din diferite judete pentru a afla cat este taxa in zona lor, astfel:

In judetul Timis, pretul cotizatiei este 100 lei plus 5 lei carnetul.
In judetul Suceava, pretul cotizatiei este de: 160 lei
In judetul Iasi, pretul cotizatiei este de: 160 lei iar pentru pesroanele trecute de 60 de ani, pretul este de 80 lei.
In judetul Vaslui, pretul cotizatiei este de 100 de lei.
* daca aveti informatii din alte judete, va rugam sa ne lasati un comentariu, va multumim!

Atentie! Acest articol are caracter informativ si nu caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiilor va recomandam sa consultati serviciile de specialitate.

DISTRIBUIȚI

22 COMENTARII

 1. Informațiile sunt total eronate. Faptul că ANPA încalcă legea, nu este un motiv să induceți in eroare pe cei care vă citesc. Câteva exemple:
  1. Cum poate să dea ANPA apele statului când acestea sunt in administrarea ANAR?
  2. De ce ANPA nu a predat resursa acvatică pe care o administrează?
  3. Cum au devenit asociațiile de drrept privat gestionării averii publice și de ce pun taxe pe ele?

  Pentru veridicitate, vezi art. 5(3) și 33 din legea 107/1996, HG 632/2007 și Ordinul. Mmed Nr 1429/2017. Apoi, trageți concluziile cuvenite. Un idiot care conduce ANPA, a crezut că apele publice sunt moștenire de familie și le-a făcut cadou la agvpsr. E in fel de caz Belina la nivel național.

  • Daca aveti mai multe informatii puteti sa le oferiti. Am scris la finalul articolului ca informatiile nu sunt oficiale. Noi am discutat cu pescarii din multe judete si au spus clar ca sunt obligati sa plateasca asociatiilor pentru a putea pescui pe rauri/lacuri. In acelasi timp asociatiile de pescari, se lauda ca au preluat in concesiune diverse sectoare de rauri sau balti.

 2. Sa zicem ca eu vreau sa pescuiesc doar pe raul Mures, atat in jud. Arad cat si in jud. Hunedoara, nu este suficient doar permisul albastru de la ANPA?

  • Permisul de pescuit ANPA alb iti da dreptul de a pescui in zonele atribuite de catre asociatiile respective si prin reciprocitate, in restul zonelor atribuite altor asociatii de pescari din alte zone ale tarii.

 3. Buna ziua,
  Imi place ca la sfirsitul de saptamina sa/mi iau rulota si sa plec in diferite regiuni din tara in special linga lacuri,dar si riuri,imi place sa pescuiesc,mai bine vorbit ies la sf. de saptamina sa pescuiesc.
  Cit ma va costa permisul de pescuit in cazul asta,cind nu am locuri fixe de pescuit ?

 4. CE SA INTIMPLAT ACU CU PESCUITUL SPORTIV ESTE UN JAF DE BANI CARE MERG IN BUZUNARUL UNOR OAMENI CARE NU VOR INBUNATATI CU NIMIC APELE ROMINE SI NU VOR INTRODUCE PESTE IN ACESTE APE ALE ROMINIEI INTERESUL IESTE CISTIGUL SI FARA A INVESTI NIMIC ASA CUM SE PLATESTE ROVINETA DE DRUM ASA AR TREBUI SA POTI ACHITA O TAXA LA POSTA SAU LA ORI CE BENZINARIE SI ACESTI BANI SA MEARGA DIRECT IN MINISTERUL MEDIULUI SI A APELOR ROMINE IAR TAXA SA FIE VALABILA PE TOATE APELE ROMINE IN AFARA DE DELTA SI DUNARE MAI ALES PENTRU CEI DIN ALTE JUDETE

 5. CE SA INTIMPLAT ACU CU PESCUITUL SPORTIV ESTE UN JAF DE BANI CARE MERG IN BUZUNARUL UNOR OAMENI CARE NU VOR INBUNATATI CU NIMIC APELE ROMINE SI NU VOR INTRODUCE PESTE IN ACESTE APE ALE ROMINIEI INTERESUL IESTE CISTIGUL SI FARA A INVESTI NIMIC ASA CUM SE PLATESTE ROVINETA DE DRUM ASA AR TREBUI SA POTI ACHITA O TAXA LA POSTA SAU LA ORI CE BENZINARIE SI ACESTI BANI SA MEARGA DIRECT IN MINISTERUL MEDIULUI SI A APELOR ROMINE IAR TAXA SA FIE VALABILA PE TOATE APELE ROMINE IN AFARA DE DELTA SI DUNARE MAI ALES PENTRU CEI DIN ALTE JUDETE

 6. Permisul de pescuit ANPA alb iti da dreptul de a pescui in zonele atribuite de catre asociatiile respective si prin reciprocitate, in restul zonelor atribuite altor asociatii de pescari din alte zone ale tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here