Pescuit in luna aprilie (ponturi si sfaturi)

0
920
sursa: idella.org

Luna aprilie 2016 a debutat cu temperaturi mai mari decat ne-am fi asteptat. Din nefericire, ele inca oscileaza in continuare si avem parte si de zile cu peste 20 de grade, dar si de zile cu temperaturi de pana la 12 grade. In scurt timp temperaturile vor reveni la normal.

Temperatura medie a apei lacurilor si raurilor se situeaza in acest moment undeva la nivelul de 10 grade. In mai putin de 4 zile, temperatura apelor a crescut de la 8.8 grade, la 10 grade. In aprilie 2015, in aceeasi perioada, temperatura apelor se situa doar la 7.5 grade. Avand in vedere ca temperatura la care pestii pasnici incep sa se hraneasca in mod normal este de 12 grade, putem spune ca in mai putin de o saptamana, pestii vor incepe sa devina activi si vor incepe sa manance in mod normal, fara a mai fi apatici.

Tocmai a inceput prohibitia si din pacate nu mai putem pescui pe lacurile si raurile ce apartin statului. Din fericire, avem sansa de a pescui pe lacuri private in toata aceasta perioada de prohibitie, asa ca, putem spune ca avem alternative daca dorim sa facem iesiri la pescuit.

Pescuit la crap in aprilie
Puteti sa va planificati partide de pescuit la crap in aceasta luna. Crapii au devenit activi si deja s-au inregistrat capturi in foarte multe locuri din tara. Chiar si noi am facut doua partide zilele acestea si am reusit sa capturam crapi intre 1kg si 6kg.
Momeala cea mai potrivita pentru aceasta perioada, la pescuitul crapului, este rama, viermele si porumbul. Cele mai multe capturi se vor inregistra la rama, tocmai pentru ca pestii cauta in aceasta perioada proteinele.
Este recomandat ca in aceasta perioada sa naditi pentru a atrage pestii spre momeala. Puteti folosi nade din comert sau chiar nade facute acasa, dar sa aiba cel putin una din calitatile urmatoare: miros ori culoare. Noi tindem catre miros, si preferam ca nada sa fie cat mai aromata, pentru a atrage pestii.

Pescuit la caras in aprilie
Carasul este activ inca din martie, iar majoritatea pescarilor care au facut iesiri la pescuit, pot confirma. Acesta se prinde in general la rama, vierme si larva. Sambata, pe 1 aprilie, am testat la pescuitul carasului momelile: rama, vierme si mamaliga. Castigatoarea a fost rama, avand cel putin o captura la 5 minute.

Pescuitul rapitorului
Nu am testat inca pescuitul la spinning, dar multi pescari au avut parte de capturi nenumarate la spinning. Rapitorul este in general activ pe toata perioada anului, atat salaul, stiuca, bibanul sau cleanul. Este adevarat, ca rapitorii precum bibanul sau cleanul sunt cu mult mai activi vara decat in perioada rece, dar este sigur ca acestia mananca si in aceasta perioada.

Cautati platouri intinse unde apa are adancime mica
Stim despre acest pont inca de foarte multi ani si am avut sansa sa observam acest lucru si ieri, 4 aprilie. Am pescuit intr-o zona cu apa medie si putem spune ca nu a fost o partida foarte satisfacatoare. Pescarii care se aflau intr-o zona cu apa mai mica, spre coada lacului, au avut parte de mai multe capturi. Pestii incep sa caute locurile de depus, si in general se indreapta catre coada lacului unde se afla stuf si catre apele mai putin adanci.

Folositi monturi de finete
Nu este indicat sa pescuiti ca si in timpul verii, cu fire groase si carlige mari. In aceasta perioada este indicat sa folositi monturi cu fire fine, de 0.18 sau 0.20. De asemenea, carligele trebuie sa fie dimensiune mica, pestii sunt mai sceptici primavara.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here