Reteta Boilies de mamaliga – pescuit la crap

4
59568
Reteta boilies din mamaliga

Boilies ul de mamaliga este o alternativa la mamaliga clasica care s-a dovedit foarte prinzatoare pe toate tipurile de ape, de la lacuri private si pana la Delta Dunarii, mamaliga domneste in topul momelilor pentru pescuitul crapului si nu numai.
Reteta boilies de mamaliga este foarte usor de preparat in casa, fara procedee amanuntite, cu ingrediente traditionale si mod de preparare usor. Daca avem malai (faina de porumb) fin, daca nu il cernem de cateva ori, putina sare si un ou, reteta boilies de mamaliga se prepara in aproximativ 20 min, cu tot cu pauza de tigare.

Reteta boilies de mamaliga
Dupa ce am cernut malaiul (faina de porumb) sau daca avem unul foarte fin cumparat din comert, adaugam sarea si oul intr-un castron si incepem sa framantam. Dupa caz, putem sa mai adaugam malai pana cand rezultatul finit este un bulgare tare nelipicios

Dupa aceasta etapa, incepem sa modelam bilutele in functie de preferinte (de la 12 la 24mm) iar in tot acest timp, pe foc trebuie sa avem o oala cu apa. Dupa ce apa incepe sa fiarba, adaugam bilutele si le lasam pana aceste ies la suprafata.

Un aspect foarte important este acela ca nu trebuie sa uitam bilele de boilies in apa clocotita, odata ce acestea incep sa iesa la suprafata (dupa aproximativ 4-5 min), trebuie sa le si scoatem pe o bucata de hartie de bucatarie, in caz contrar acestea se for sparge.

Reteta boilies din mamaliga

Pescuit la crap cu boilies de mamaliga

Aceasta metoda este mai putin cunoscuta de pescari straini, acestia cumparandu-si boiliesurile de mamaliga direct din magazin, fiind o alternativa foarte bune in pescuitul crapului in sezonul cald. Aceste bile de mamaliga, daca sunt facute cum trebuie, trebuie sa reziste pe firul de par pana la 8h. Gaurirea trebuie facuta cu mare grija, intrucat daca burghiul este prea gros exista riscul de a sparge bila.

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. 2 ouă, 1 kg faina de porumb cernut,3 linguri de făină albă,2 linguri de sare,si cand sunt bilețele pregătite pentru mers la pescuit, eu le pun intr-un borcanel cu mujdei din 3-4 catei de usturoi.

  2. 5 ouă, 1 kg faina de porumb cernut,3 linguri de făină albă,2 linguri de sare,si cand sunt bilețele pregătite pentru mers la pescuit, eu le pun intr-un borcanel cu mujdei din 3-4 catei de usturoi.

  3. 6 ouă, 1 kg faina de porumb cernut,3 linguri de făină albă,2 linguri de sare,si cand sunt bilețele pregătite pentru mers la pescuit, eu le pun intr-un borcanel cu mujdei din 3-4 catei de usturoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here