Connect with us

Momeli

Reteta Boilies de mamaliga – pescuit la crap

Published

on

Boilies ul de mamaliga este o alternativa la mamaliga clasica care s-a dovedit foarte prinzatoare pe toate tipurile de ape, de la lacuri private si pana la Delta Dunarii, mamaliga domneste in topul momelilor pentru pescuitul crapului si nu numai.
Reteta boilies de mamaliga este foarte usor de preparat in casa, fara procedee amanuntite, cu ingrediente traditionale si mod de preparare usor. Daca avem malai (faina de porumb) fin, daca nu il cernem de cateva ori, putina sare si un ou, reteta boilies de mamaliga se prepara in aproximativ 20 min, cu tot cu pauza de tigare.

Reteta boilies de mamaliga
Dupa ce am cernut malaiul (faina de porumb) sau daca avem unul foarte fin cumparat din comert, adaugam sarea si oul intr-un castron si incepem sa framantam. Dupa caz, putem sa mai adaugam malai pana cand rezultatul finit este un bulgare tare nelipicios

Dupa aceasta etapa, incepem sa modelam bilutele in functie de preferinte (de la 12 la 24mm) iar in tot acest timp, pe foc trebuie sa avem o oala cu apa. Dupa ce apa incepe sa fiarba, adaugam bilutele si le lasam pana aceste ies la suprafata.

Un aspect foarte important este acela ca nu trebuie sa uitam bilele de boilies in apa clocotita, odata ce acestea incep sa iesa la suprafata (dupa aproximativ 4-5 min), trebuie sa le si scoatem pe o bucata de hartie de bucatarie, in caz contrar acestea se for sparge.

Reteta boilies din mamaliga

Pescuit la crap cu boilies de mamaliga

Aceasta metoda este mai putin cunoscuta de pescari straini, acestia cumparandu-si boiliesurile de mamaliga direct din magazin, fiind o alternativa foarte bune in pescuitul crapului in sezonul cald. Aceste bile de mamaliga, daca sunt facute cum trebuie, trebuie sa reziste pe firul de par pana la 8h. Gaurirea trebuie facuta cu mare grija, intrucat daca burghiul este prea gros exista riscul de a sparge bila.

4 Comments

4 Comments

 1. Claudiu

  31 iulie 2017 at 20:15

  Un ou la ce cantitate de malai ? Se poate pune si betaina ?

 2. Alex

  21 iunie 2018 at 16:59

  2 ouă, 1 kg faina de porumb cernut,3 linguri de făină albă,2 linguri de sare,si cand sunt bilețele pregătite pentru mers la pescuit, eu le pun intr-un borcanel cu mujdei din 3-4 catei de usturoi.

 3. Alex

  21 iunie 2018 at 17:39

  5 ouă, 1 kg faina de porumb cernut,3 linguri de făină albă,2 linguri de sare,si cand sunt bilețele pregătite pentru mers la pescuit, eu le pun intr-un borcanel cu mujdei din 3-4 catei de usturoi.

 4. Alex

  21 iunie 2018 at 17:40

  6 ouă, 1 kg faina de porumb cernut,3 linguri de făină albă,2 linguri de sare,si cand sunt bilețele pregătite pentru mers la pescuit, eu le pun intr-un borcanel cu mujdei din 3-4 catei de usturoi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momeli

Cum afecteaza vantul si curentul subacvatic nada

Published

on

By

Cum afecteaza vantul si curentul subacvatic nada? Majoritatea pescarilor nu dau importanta acestei probleme, da exista cativa factori care influenteaza caderea nadei la locul dorit.
Pe langa intensitatea vantului si curentul subacvatic, un rol foarte important il are greutatea si dimensiunea nadei. Daca nadim cu boiliesuri, acestea au tendinta de a se scufunda imediat si ajung pe substrat de regula foarte rapid, intrucat gramajul acestora este relativ mare in comparatie cu peletele, de exemplu, care pot devia de la locul plantarii cu cativa zeci de centimentrii ( chiar si pana la 30 cm ) daca vantul si curentul subacvatic este puternic ( in general pe lacurile de tip potcoava ).

Daca nadim cu prafuri, gen ttx sau mai stiu eu ce mix-uri speciale, acestea vor ajunge pe substrat in cantitati foarte mici, fiind dispersate pe o raza foarte mare odata ce iau contact cu apa. Practic daca mix-ul contine spartura de porumb sau chiar boabe intregi unde adancimea apei are peste 2m, raza de dispersie a nadei poate ajunge si pana la 3m de la locul in care a luat contact cu apa.

Mai jos o sa vedeti un test facut cu ajutorul unei rachete de nadire pe un lac de tip potcoava, si o pozitionare pe „coada ” acestuia(acolo unde curentul subacvatic este relativ puternic ). In acea zi, vantul sufla relativ slab (7-8km/h) iar nada continea boiliesuri si mini „bulgari” facuti din mixuri. Odata ce racheta a intrat in contact cu apa, boiliesurile au cazut la locul potrivit, cu o marja de pana la 10 cm fata de locul de impact. Spre deosebire de acestia, bulgarasii din ttx si spartura de porumb, s-au imprastiat pe o raza de pana la 2.5-3m fata de primul contact cu apa al rachetei. Chiar si cand plantati cu vaporasul luati in calcul ca nada nu va pica langa momeala, doar daca aceasta este voluminoasa (bulgari de prafuri amestecate cu pamant este cea mai buna varianta)

Concluzie: Indicati directia curentului subacvatic si intensitatea vantului, pentru a plasa nada la locul potrivit, intrucat va treziti ca momiti pentru vecinii de stand 🙂. Cea mai buna alternativa ar fi o racheta cu evacuare rapida, cele cu gaurele mici nu sunt indicate, intrucat nada va fi spalata de apa iar sub intensitatea vantului aceasta se va dispersa rapid. Evitati nadirea cand vantul bate in rafale.

Intensitatea vantului si directia curentului subacvatic influenteaza plasarea incarcaturii cu nada in pescuitul la crap si nu numai

Continue Reading

Trending

Copyright © 2011 - 2020 Pescar Informat. PARKERSEN SRL