Connect with us

Stiri

Sanctiuni si pedepse aplicate pescarilor si braconierilor din UE

Publicat

pe

Daca ieri am avut un articol cu taxa pentru achizitionarea unei licente de pescuit in unele tari din UE, astazi am studiat cateva legi ale unor state din UE care sanctioneaza sau pedepsesc pescarului fara licenta sau braconierul. Daca analizam aceste aspect, Romania are legi la fel de dure ca si vesticii (amenzile sunt raportate la nivelul de trai/salariu), deci pana la urma parlamentarii nostri si-au facut datoria cu privire la acest aspect, dar principala problema, braconajul, se pare ca este raportat la educatie/lipsuri/loc de munca. Cum spuneam si in alte articole (o parere personala), profilul braconierului vine din mediu rural, fara loc de munca si un nivel de educatie scazut. Am ajuns la aceasta concluzie dupa ce am studiat mai multe articole/stiri din presa si se pare ca in mediul rural controalele sunt putine sau lipsesc in unele zone iar acest lucru determina braconierul sa isi faca o „meserie” din asta.

Acest articol nu are menirea sa condamne sau sa arate cu „degetul” catre cineva, a fost creat pentru informare pescarului roman dar cu un singur lucru nu suntem de acord, braconajul fie el piscicol sau cinegetic. O alta parere personala ca si pescar, o am in legatura cu controalele efectuate de organele abilitate, acestea nu sunt efectuate in numar mare tot din cauza lipsurilor, fie ele de personal, logistic sau material. Lipsurile predomina la noi in tara, iar asta este o problema nationala si trebuie tratata de acatare.

In final speram ca braconierul sa constientizeze (daca poate), ca apele tarii nu sunt un sac fara „fund” iar daca moralitatea ii lipseste sa se gandeasca ca poate sta in spatele gratiilor chiar si 4 ani de inchisoare daca fapta se demonstreaza ca este in forma continua, ceea ce nu este tocmai placut. Sa dam vina pe mentalitate romanului, saracia, nepasarea autoritatilor sau toate trei ….. ? Fire intinse va dorim si nu ezitati sa reclamati orice fapta de braconaj.

Sanctiuni si pedepse aplicate pescarilor si braconierilor din UE, ce patesti daca esti prins fara permis de pescuit?


Tara

 Sanctiuni pt. pescuit fara licenta

Pedepse pentru braconaj sanctionate cu amenda 

Pedepse pentru braconaj sanctionate cu inchisoare

Romania Intre 300-600 Leiintre 2500 si 5000 leide la 6 luni la 4 ani
FrantaPana la 5000 €Pana la 50.000 €Pana la 2 ani de inchisoare
SpaniaPana la 500 € , in fucntie de gravitateIntre 5001 si 50.000Retragerea licentei de pescuit pe o perioada de 3-5 ani
GermaniaPana la 7000 €Pana la 50.000 €Pana la 4 ani de inchisoare
Italia750 €Pana la 20.000 €Pana la 2 ani
Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole