Connect with us

Stiri

Un stol de cormorani reclamat la Garda de Mediu

Publicat

pe

cormorani reclamati

Pasarile distrug fauna piscicola

Primarul localitatii Recea vrea sa se razbune pe un stol de pasari acvatice ( cormorani ) , cu coada lunga si cioc incovoiat. Suparat ca pasarile provoaca pagube in randul pestilor, primarul din Recea, a sesizat Comisariatul Garzii de Mediu Maramures. In sesizarea facuta s-a stipulat  faptul ca grupul de cormorani “ pescuieste ilegal ” in apele Somesului si ale Lapusului.  Aceasta situatie a fost sesizata si mai marilor judetului , primarul solicitand inclusiv Institutiei Prefectului sa intervina si sa ia masuri in acest caz .

“Avem probleme cu cormoranii si nimeni nu ia masuri. Astfel de situatii se inregistreaza atat pe raul Somes, cat si pe Lapus. Numai in zona podului de la Catalina exista vreo 300 de pasari care se hranesc zi de zi cu peste. Am cerut Garzii de Mediu sa intervina, dar mi s-a spus ca aceste pasari sunt ocrotite de lege. Sper ca intr-o zi autoritatile sau Garda de Mediu sa intervina pentru ca nu putem lasa cormoranii sa manance toti pestii”, a declarat primarul localitatii Recea .

Intrebarea noastra este , era prohibitie in perioada respectiva , intrucat fapta s-a petrecut in anul 2011 dar este atat de amuzanta inca nu puteam sa nu o impartasesc cu dumneavoastra 🙂 

Reprezentantii Garzii de Mediu au precizat ca vor discuta cu specialistii in domeniu pentru a analiza situatia intrucat aceste pasari sunt ocrotite prin lege . 

Sursa

 

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole