Connect with us

Altele

3 metode de lansare in locuri inguste

Publicat

pe

3 metode de lansare in pescuitul la crap si nu numai
De cele mai multe ori pescarii folosesc lansarea clasica (vezi cum se lanseaza corect), dar uneori aceasta nu este posibila din cauza obstacolelor. In majoritatea cazurilor aceste obstacolele sunt crengi de copaci care impiedica pescarul sa lanseze de pe spate. Pe langa copaci, malurile abrupte sau denivelarile din sol sunt un dusman pentru pescar.

Mai jos o sa va prezentam 3 tipuri de lansare in pescuit

Lansare din mana asa cum am denumit-o noi, este acel tip de lansare care poate fi executata fara a lasa lanseta pe spate, penduland plumbul spre varful lansetei pentru a mai adauga cativa metri lansarii. Intradevar, cu acest procedeu nu puteti arunca mai mult de 30m, dar este foarte eficient atunci cand nu se poate lansa din lateral sau clasic.

Metode de lansare in pescuit

Metode de lansare in pescuit

Lansare din lataral, asemanatoarea aruncarii OTG este folosita in special atunci cand locul este ingust ( de obicei un mal abrupt sau crenzi de copaci ). Chiar daca cu acest procedeu se pot face lansari care pot 60m, este mult mai greu de controlat traiectoria monturii, intrucat depinde de eliberarea firului in aruncare.

Tipuri de lansari in pescuit la crap

Tipuri de lansari in pescuit la crap

Lansarea 125° , este asemanator lansarii clasice, dar din cauza obstacolelor nu se poate duce lanseta indeajuns spre spate. Pentru asemenea procedeu va trebuie un bat cu varful rezistent si fir de calitate, intrucat prin pendularea pumbului „inainte-inapoi” si smucirea din aruncare riscati sa rupeti varful sau montura. Daca procedeul este executat corespunzator si echipamentul va ajuta, se pot face aruncari de peste 70m fara mari probleme.

Lansarea monturii in pescuit

Lansarea monturii in pescuit

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Altele

Permis de pescuit ANPA 2018

Publicat

pe

Scris de

Ce trebuie sa faci pentru a pescui legal in 2018?

1. Permisul de pescuit ANPA alb
In primul rand trebuie sa verifici site-ul ANPA in functie de zona unde doresti sa pescuiesti pentru a vedea daca acestea au trecut in gestiuna unor asociatii de pescari. Pentru a deveni membru al unei asociatii de pescari sportivi trebuie sa intri in posesia permisului ANPA de culoare alba! Acest tip de permis este eliberat de catre ANPA, DOAR prin intermediul asociatiilor de pescari autorizate.
Permisul de pescuit ANPA alb iti da dreptul de a pescui in zonele atribuite de catre asociatiile respective si prin reciprocitate, in restul zonelor atribuite altor asociatii de pescari din alte zone ale tarii.

„Permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pe care asociaţia al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât şi pentru zonele pe care alte asociaţii au încheiate contracte, pe bază de reciprocitate, fără a se depăşi capacitatea anuală de pescuit stabilită pe bază de studii ştiinţifice de specialitate”

2. Permisul de pescuit ANPA albastru
Acest permis este eliberat direct de catre ANPA si este valabil pe Dunare si bratele sale, in Marea Neagra si in habitatele piscicole naturale necontractate de ctre asociatiile de pescari sportivi.

De unde se obtin permisele anpa in 2018?

1. Permisul de pescuit ANPA alb, se obtine de la asociatiile de pescari sportivi care au un contract incheiat cu ANPA. (se achita cotizatia de membru – pretul difera de la o asociatie la alta)

2. Permisul de pescuit ANPA albastru se obtine de la sediul ANPA Bucuresti sau de la serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA. (se elibereaza gratuit)

Ce alte optiuni sunt?
Daca nu doriti sa va afiliati unei asociatii de pescari pentru a obtine permisul ANPA alb, in functie de regulamentul propriul al asociatiei care are un contract de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ, puteti plati o taxa de pescuit impusa de respectiva asociatie. Dar ATENTIE, inainte de a merge la pescuit pe un luciu de apa aflat in contractul unei asociatii, trebuie sa va informati daca acestia ofera posibilitatea platirii undei taxe pentru a pescui pe respectivul luciu de apa.

In unele zone din tara, cei inscrisi in asociatiile de pescari primesc in schimbul taxei, doar un „Carnet de Membru Pescar Sportiv” si raman in asteptare privind permisul de pescuit ANPA alb (atribuit asociatiilor). Daca asociatia de pescari va garanteaza faptul ca puteti pescui in habitatele naturale doar pe baza respectivului carnet de membru, atunci puteti merge linistiti la pescuit.
* Spre exemplu, pentru a pescui pe Raul Prut si pentru a obtine Permisul de Granita de la Politia de Frontiera, veti fi nevoiti sa aratati dovada platii taxei catre asociatia de pescari. (Carnet de membru pescar vizat pe anul in curs + chitanta care face dovada platii).

Permisul de pescuit ANPA albastru.
Eliberat doar de ANPA.

Carnet de Membru Pescar Sportiv si Permis ANPA alb. (eliberate de catre asociatiile de pescari)
sursa foto: povestipescaresti.ro

Cat costa cotizatia de membru?
Din pacate pretul nu este stabilit la o suma fixa, asa ca fiecare asociatie de pescari percepe taxa in functie de cum crede de cuviinta.

Echipa noastra a discutat cu pescari din diferite judete pentru a afla cat este taxa in zona lor, astfel:

In judetul Timis, pretul cotizatiei este 100 lei plus 5 lei carnetul.
In judetul Suceava, pretul cotizatiei este de: 160 lei
In judetul Iasi, pretul cotizatiei este de: 160 lei iar pentru pesroanele trecute de 60 de ani, pretul este de 80 lei.
In judetul Vaslui, pretul cotizatiei este de 100 de lei.
* daca aveti informatii din alte judete, va rugam sa ne lasati un comentariu, va multumim!

Atentie! Acest articol are caracter informativ si nu caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiilor va recomandam sa consultati serviciile de specialitate.

Citeşte continuarea

Top Articole