Connect with us

Pescuit la crap

Acuratetea lansarii in pescuitul la crap – Cum lansam

Publicat

pe

Lansarea monturii este unul dintre cei mai importanti factori atunci canddorim sa facem lansari precise si la distanta iar pentru asta trebuie sa stapanim foarte bine aceasta tehnica. In articolul nostru o sa ne rezumam la acuratetea lansarii in pescuitul la crap si procedeul in sine, folosind lansete speciale pt crap cu lungimi de peste 3.60 (ideal ar fi 3.90). Pentru a lansa la distante mari, nu trebuie doar sa cunoastem foarte bine aceasta tehnica daca nu ne ajuta echipamentul care trebuie sa fie adaptat, incepand de la inelul de pornire (diamentru 50mm), urmat de lungimea „batutului” (indicat ar fi ca lungimea acestuia sa aiba 3.90 sau mai multe), o mulineta long cast cu un fir nu foarte gros si terminand cu o montura in line. Daca inca nu stapaniti foarte bine tehnica lansarii, in imaginile de mai jos o sa incercam sa va detaliem cele mai importante aspect iar daca aveti si ceva timp, puteti merge pe un camp si sa incercati astfel de lanseuri intrucat teoria fara practica nu este indicata. 🙂. Am spus pe un camp intrucat, daca exersam acest procedee intr-o partida de pescuit este foarte posibil sa nu prindem nimic, intrucat vom „stobalcaii” apa cea ce nu este indicat.

Cum lansam corect? urmati pasii de mai jos si veti putea avea lansari la distante mari daca echipamentul si tehnica sunt corecte

In prima faza trebuie sa gasiti o pozitie stabila, fara gropi sau denivelari majore care v-ar putea incurca iar verificare varfului lansetei nu trebuie ignorat, daca firul este incurcat pe varf, si incercati sa lansati, o sa pierdeti montura sau mai rau puteti rupe varful lansetei

Dupa ce am avem o pozitie stabila iar firul nu este incurcat pe varf, trecem la pozitia mainilor, in imaginile alutarate va arata cum trebuie sa tineti lanseta in pozitia de aruncare si ce greseli puteti face.

Un alt lucru important este pozitia degetului aratator pe fir, urmarind cele doua imagini de mai jos veti observa cum este corect si cum nu trebuie sa faceti.

Inainte de lansare, aliniem lanseta deasupra capului, exact ca in imaginea de mai jos, iar dupa aceea nu trebuie sa ne intindem inspre inainte in speranta ca vom arunca mai mult, vom ramane in pozitie normala cu lanseta orientata la un unghi de aproximativ 105 g (vizualizati imaginile de mai jos).

Acelasi lucru il puteti experimenta si cu lansete de tip feeder, pentru pescuitul la somn sau alte stiluri.

2 Comments

2 Comments

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Pescuit la crap

  Pescuit la crap pentru începători

  Publicat

  pe

  Scris de

  Aproximativ 80% dintre pescarii romani practica pescuitul la crap. Crapul este un peste pasnic, care apartine din familia ciprinidelor. Exista 3 tipuri de crap pe teritoriul Romaniei: crap oglindă, crap romanesc (cu solzi), crap scoicar.

  Datorită creșterii rapide și înmulţirii sale, ocupă unul dintre primele locuri în domeniul piscicol comercial. Greutatea crapului poate ajunge la 50 kg.

  Calendarul pescuitului la crap

  Ghid de pescuit sezonier la crap
  În primăvară, mușcătura peștilor este episodică, dar este perioada de înainte de înmulţire şi există şanşa capturării unui record. Pescuitul la crap primăvara se face la adâncimi mici, unde apa este bine încălzită.

  În vara după reproducere, crapul mănâncă bine momeli vegetale (cereale, fainoase sau boilies), deseori în larg, la adâncimi considerabile. Este important să aflăm care sunt preferinţele în materie de hrană ale crapului cât mai repede. Cu momeala potrivita, vara devine momentul potrivit pentru pescuitul crapului. Dimineața, noaptea sau târziu seara sau înainte de furtună. Mai multe despre perioadele cele mai bune de pescuit găsiţi aici.

  Primăvara devreme
  Primele mușcături de crap apar chiar și la începutul primăverii, când apele încă mai au sloiuri de gheată. În acest moment, viermii, râmele sau larvelel pot ajuta în capturarea unui crap.

  Habitatul crapului
  Carpul se simte bine în aproape toate apele. Acesta se găsește în râurile mici și mari şi de asemenea, poate fi găsit atât in lacurile mici, cât si în cele mari. Este important să rețineți că este un peşte „murdar” sau care preferă fundurile mâloase sau argiloase. Iubeşte apa caldă, temperatura preferată a apei, este de 26 g Celsius.

  Reproducerea crapului
  Odată cu topirea zăpezilor şi cu încălzirea treptată a apei, crapul se pregăteste de reproducere şi merge catre zonele cele mai benefice lui pentru a depune icrele. Se pare ca preferă sa stea la adâncimi mici atunci când se reproduce, în apropierea malurilor sau a stufului. Odată ce temperatura apei are aproximativ 18 grade Celsius, crapul începe reproducerea, la o adâncime ce nu depaşeşte 40-50cm. Durata de reproducere durează în jur de o lună, şi începe adesea la începutul lunii mai.

  Modul de hrănire al crapului
  O caracteristică distinctivă a crapului este lăcomia. Nu e de mirare că acest pește este comparat cu un porc.
  Trebuie remarcat faptul că în timpul reproducerii, el devorează în cantități enorme de plante subacvatice, cât și larve, viermi, melci sau mormoloci.

  Unde trebuie căutat crapul
  La începutul primăverii, crapul trebuie căutat în râuri mici sau pe platourile cu adâncimi mici din balţi.

  Vara, habitatul crapului este în mare măsură determinat de condițiile meteorologice. Dacă vremea este un pic întunecată, crapul se hrăneşte toată ziua, dacă este caniculă, acesta va prefera să mănânce îndeosebi dimineaţa devreme, seara şi pe timpul nopţii.

  Momeli consacrate pentru pescuitul la crap

 1. boilies de diferite dimensiuni și arome, peleţi
 2. pâine, porumb, inclusiv fermentat,
 3. mazăre verde, cartofi,
 4. viermi,
 5. râme,
 6. mamaliga, cubuleţ sau cocoloş
 7. Nădirea crapului
  Pentru a prinde crap adesea trebuie să nădim locul. Crapul este un peşte gurmand, care mănâncă cantităţi impresionante de hrană pe timpul verii. Se recomoandă pentr nădit: cerealele, boilies-urile, râme tăiate, viermi adăugaţi în nadă, cerealele fine cât si cele grunjoase.

  Moduri promitătoare pentru a prinde crap
  1. Utilizarea pungilor solubile
  Este o metoda recomandată atât primăvara cât si vara. Se utilizează pungile solubile pentru a aduce un plus de hrană în zona cârlingului nostru. Adesea când se folosesc pungile solubile, nu mai este necesară o nadire intensivă. Sunt foarte utile îndeosebi în perioadele reci, atunci când nu este indicat să nădim intensiv.

  2. Utilizarea unui momitor
  Este o metodă clasică şi de foarte mare succes. Cele mai multe partide de pescuit ale pescarilor români se face cu astfel de momitoare, în care se adauga nada formată cel mai des dintr-o pastă care sa reziste aruncărilor la distanţe considerabile. Avem şi alte articole unde puteţi afla mai multe despre reţete de nade utilizate la pescuitul crapului.

  3. Pescuitul cu boilies
  Metoda de pescuit la crap cu ajutoruul bilelor aromate este deseori de succes. Desigur, de cele mai multe ori, crapii sălbatici aflaţi în ape naturale, nu sunt obişnuiţi cu astfel de momeli, dar dacă pescuitul se face pe amenanjari destinate pescuitului sportiv, şansa de a captura crapi la boilies este destul de mare. Boilies-urile sunt făcute în general din mai multe ingrediente, cu un aport ridicat de proteine.

  Citeşte continuarea

  Top Articole