5 sfaturi de luat in seama pentru a prinde crapi mari

0
1760

Pescuitul la crap este destul de dificil, oricat de mult ar nega pescarii asta, chiar este un pescuit dificil. E destul de dificil sa stai 24 de ore pe lac doar pentru o singura captura, pentru ca, daca e sa vorbim cu alte cuvinte, nu mai e vorba de pescuit in cazul asta. E impropriu sa mergi la pescuit doar pentru o captura, oricat de mare ar fi respectiva captura. Pescarii vor activitate in general, asa cum vreau si eu mereu cand merg la pescuit.

De ceva vreme am inceput sa pescuiesc dupa crap mare, dar nu inainte sa urmaresc tehnicile altor pescari si nu inainte sa ma echipez corespunzator pentru a pescui dupa crap mare. La inceput, am esuat va dati seama. Nu mereu ai norocul sau priceperea de a prinde crapi de peste 7-8kg. Cel putin eu nu am avut norocul acesta la inceput. Primul crap de dimensiuni notabile a venit la aproximativ a 3-a partida, si a fost de numai 8kg. Era ok, avand in vedere ca lacul pe care pescuiam nu avea exemplare mai mari de 10kg.

#1 Crapii mari sunt sceptici
Daca vrei sa prinzi un crap peste 8kg atunci trebuie sa stii din start ca nu vei folosi o tehnica precum la pescuitul obisnuit. Nu trebuie sa bubui balta la fiecare ora, scotand si aruncand din nou. La pescuitul crapului mare ai nevoie de rabdare, tocmai pentru asta e indicat, ca dupa nadire, sa folosesti momeli artificiale care rezista multe ore in apa, asa incat sa nu mai fii nevoit sa scoti montura din apa.

#2 Nadeste la inceput si evita sa mai nadesti pe parcursul partidei
Multi pescari cand vad ca nu au activitate incep din nou nadirea, timp in care, va dati seama, pestii fug din zona respectiva si cu greu mai revin inapoi. Nadirea ar trebui sa aiba loc seara, dimineata si desigur, in cursul zilei. Crapii mari nu mananca pe vadul nadit, niciodata, ci mananca doar in apropierea lui, tocmai de asta, va rog sa urmariti punctul 3.

#3 Pescuiti in stil evantai
Sa presupunem ca pescuiti cu 4 lansete. Doua dintre ele vor fi aruncate drept, pe locul nadit, o lanseta in stanga la distanta de vadul nadit, iar cealalta in dreapta, la fel, la distanta de vadul nadit. Distanta sa nu fie foarte mare, intre 3 si 8 metri. Este stiut faptul ca crapii de dimensiune mare obisnuiesc a se hrani in afara vadului. De ce? Sunt foarte sceptici si simt ca este o capcana acolo unde este prea multa hrana.

#4 Momeala de dimensiune mare nu e obligatorie
Este o vorba, mare pui, mare iei. Nu e chiar asa, am reusit sa prind un crap la 11kg doar cu o bobita de porumb artificiala pe firul de par. Este adevarat, ca daca folositi momeli mici, aveti sansa sa capturati crapi mai mici sau chiar carasi. Pentru a evita ciortanii si carasii, va recomand sa folositi o nada formata din cereale si boabe. De asemenea, adaugati aditivi puternici, incercati chiar sa utilizati piper pentru a evita crapii mici.

#5 Nu aruncati la distanta foarte mare
E adevarat, crapii mari stau la distanta fata de mal, dar nu chiar la 130 de metri. Cei care plantaza la distante mari, de 150 sau 200 de metri, in general fac asta pentru ca doresc ca zona unde pescuit sa fie linistita si sa nu se auda galagia de la mal. Complet corect, dar daca aveti o partida scurta de pescuit, intre 12 si 24h, e recomandat sa pescuiti undeva la 60m, poate 70m.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here