Boilies de mamaliga, reteta boilies de mamaliga
Boiliesurile de mamaliga sunt intotdeuna bine venite la pescuitul crapului. De aproximativ 2 ani am inceput sa prepar acasa aceste boilies-uri, la invitatia unui prieten de a incerca. Am observat ca reteta este buna si chiar prinzatoare si am ajuns la concluzia ca reprezinta o momeala excelenta la pescuitul crapului.
Sunt zile in care crapul prefera sa manance „traditional” si refuza categoric boiliesurile aromate de magazin sau momelile animale. Nu de putine ori aceste boiliesuri de mamaliga ne-au salvat.
Reteta pentru boiliesuri de mamaliga
Aveti nevoie de faina de malaie, un ou si un praf de sare. In primul rand, se cerne faina pentru a fi foarte fina. Daca aveti faina foarte fina, este perfecta. Se adauga ou-ul si sarea si se amesteca bine de tot pana cand se poate obtine un bulgare tare care nu se mai lipeste. Daca compozitia dvs este moale, mai adaugati putina faina pentru compactare.
Imediat, se vor rupe bucatele mic si se vor modela ca si boilies-urile, de marimile pe care le doriti, de la 10mm pana la 24mm. De asemenea, puteti face si cubulete, facand o turta si taind din aceasta, cuburi oricat de mari doriti.
Dupa ce ati format boiliesurile sau cuburile, se pun in apa clocotita si se lasa la fiert pana cand acestea ies la suprafata. Se vor scoate pe servetele uscate si se vor lasa la racit pana cand acestea s-au racit. Ulterior le putem pune la rece la frigider.
Daca doriti sa le aromati, puteti adauga diferite arome, de la vanilie pana la usturoi granulat. Dar este indicat, ca inaintea partidei de pescuit, sa le aromati cu un spray cu aroma sau chiar cu usturoi granulat.
Rezistenta boiliesurilor de mamaliga pe firul de par este de pana la 6 ore pe timp de vara. Va recomand sa folositi un burghiu mic pentru a le gauri dupa uscare, pentru ca daca le veti forta la gaura, veti avea sansa sa crape.
Eu pentru a le face si mai interesante, adaug spartura fina de porumb sau chiar spartura de alune tigrate ori canepa. Are efect si da un plus de proteina boiliesului.
In Europa, boilies-urile de mamaliga sunt foarte celebre si foarte scumpe la magazinele de pescuit. Acestia nu sunt adeptii „mamaligii” la pescuit si nu prea cunosc acest ingredient in pescuit, asa ca aleg sa plateasca pentru boiliesuri de mamaliga de-a gata. Am vazut intr-un magazin din Franta astfel de boiliesuri, se numesc Polenta Boilies.