Crapul salbatic trage la orice, porumb, viermi, rame, boilies

1
1902

Pescuitul la crapul salbatic nu este pe atat de complex pe cat se crede. Daca in acumularile private avem nevoie de momeli si nade diversificate, la pescuitul crapului salbatic este cu mult mai usor. Folosirea banalului porumb si a ramelor, pot garanta o partida reusita de pescuit.

Am pescuit ani la randul pe Prut, in Dunare, in Delta Dunarii, acumulari cu crap salbatic, si am observat ca acestia nu au preferinte la momeli. Am prins crap salbatic, de toate dimensiunile si la porumb, si la rama, si la vierme, dar si la boilies. Este adevarat ca se poate face o selectie de talie in functie de momeala folosita, insa sa stiti ca, am prins crap de 10kg si la 2 viermusi pe carlig, si am prins si ciortan de 300g la boilies de 22mm.

Personal, am o balta de pescuit de 1 hectar populata cu crap salbatic de cativa ani. Nu a fost pescuita in ultimii ani, pana zilele acestea. Am prins si ciortan sub kilogram si crap de peste 2kg la viermi, rame, sau chiar porumb artificial. Crapii salbatici nu sunt foarte atenti la ce mananca, orice le pica in gura. Nu sunt mofturosi, iar cel mai des, ar da boilies-ul aromat pe un buchet de viermi sau pe o rama de gunoi groasa.

Nada cea mai folosita pentru crapul salbatic
Chiar daca tehnicile de nadit s-au schimbat in ultimii ani, cea mai buna combinatie de nada pentru crapul salbatic ramane tot porumbul cu sparturi de cereale. Un mix bun consta in: 4kg de porumb, 1kg de grau, 1kg de srot de soia, 1kg srot porumb, 1kg concentrate. Se nadeste cu racheta, spombul sau plantat.
Eu personal folosesc 3-4kg de porumb lasat la muiat cu 24 ore inainte, in care adaug aproximativ 10 catei de usturoi taiati si 100ml de palinca/tuica.

3-4 boabe pe fir de par
Folosesc aceleasi boabe de porumb cu care nadesc, le gauresc si le atasez pe firul de par, cel putin 3-4 boabe, plus unul de silicon la capat. Daca pescuiesc la vierme, folosesc un maggot-rig, insa daca carligul este mare, ii atasez direct, in jur de 4-5 viermi pe carlig. Ramele, la pescuitul crapului salbatic, trebuie sa fie groase.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Asta nu prea e crap salbatec, crapul salbatec este cel ce traieste in rauri , are o forma mult diferita de acesta de iaz, este mult mai lung si mai subtire, iar la colorit este mai negricios. Am prins mult crap salbatec acum 30 de ani pe Siret, cand era peste , intr-adevar aproape la orice momeala , inclusiv la carabus de mai, in plutire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here