Connect with us

Pescuit la crap

Cum se pun viermii in carlig in functie de specia vizata

Publicat

pe

Dupa cum bine stiti, viermustii sunt printre cele mai folosite momeli atunci cand vrem sa prindem peste. Cu aceasta momeala puteti prinde aproape orice specie de peste, de la crap somni cleni si pana la babusca, rosioara sau somotei. Spre deosebire de rame, care se gasesc mai greu pe timpul iernii in magazinele de pescuit, viermii ii gasim pe toata perioada anului. Cu aceasta momeala se pot captura atat pesti mici cat si mari, iar daca vrei sa pescuiti la crap cu aceasta momeala ar fi indicat sa o faceti in sezonul rece, intrucat in plin sezon, este foarte mai mult decat sigur sa atrageti pestii de talie mica. In principiu, viermustii sunt o momeala foarte bun, care se pastreaza bine daca sunt depozitati la rece si nu costa mult. Mai jos o sa vedeti cum ar trebuii sa puneti viermii pe carlig in functie de specia vizata

Pescuit la mreana cu viermisori
Mreana nu este un peste foarte „sclifosit”, putand fi prins relativ usor, dar trebuie abordata o tehnica destul de subtila, chiar daca s-au prins mrene la buchet mare de viermi sau rame. Pe langa pescuitul clasic, cu viermele pus pe carlig, o metoda prinzatoare ar fi o montura adaptata cu sistemul fir de par si un carlig nr 12-14.Pe carlig se introduc 2-3 viermi, iar pe firul de par o larva artificiala cu functie pop-up, pentru o vizibilitate buna.

cum se pun viermi pe carlig cand pescuit la mreana

Pescuit la Clean cu viermisori
Spre deosebire de mrene, cleanul are o excelenta vedere, ocupand chiar unul din locurile fruntase. Daca pescuim noaptea si vrem sa prindem cleni mari, ar fi indicat sa folosim lipitori si rame groase sau buchete voluminoase de viermi, intrucat se stie foarte bine ca in timpul noptii cleanul se hraneste intens si este foarte hapsan. Ziua lucrurile se schimba, avand o vedere foarte buna, acest peste poate detecta momeala fara probleme, nefiind necesara o momeala vizibila sau adaptata cu pop-up. Ideal ar fi sa lasati o mana de viermi intr-un recipient cu apa in jur de 30 minute, inainte sa momiti. Odata tinuti in apa, in interiorul viermelui se creaza o mica bula de aer ceea ce le incetineste scufundarea. Folositi un vierme pe carlig pentru a nu crea suspiciuni.

 NU GASESTE MENIUL DECODORULUI , NU POATE RECEPTIONA canalele

Pescuit la Crap cu Viermisori
Atunci cand pescuit la crap cu viermi, ar trebuii sa folosim un numar decent de viermisori (intre 6 si 20). Aceasta momeala este folosita in mare parte iarna, intrucat in tipul verii atrage pesti de talie mica. Pentru asta aveti nevoie de o montura adaptata cu sistemul fir de par si un clips terminal (Click pentru a vizualiza montura cu clips pt crap). Nu introducem viermii direct pe carlig pentru a nu-i sparge iar daca pestele nostru este pretentios si doreste sa „scuipe” momeala, carligul lasat liber va actiona imediat si se va infige in gura acestuia . Pentru o buna vizibilitate puteti adauga si spuma de foraj, intrucat aceasta este un pop-up.

cum se pun viermii pe carlig atunci cand pescuit la crap
1 Comment

1 Comment

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Top Articole