Connect with us

Pescuit la crap

Cum se pun viermii in carlig in functie de specia vizata

Publicat

pe

Dupa cum bine stiti, viermustii sunt printre cele mai folosite momeli atunci cand vrem sa prindem peste. Cu aceasta momeala puteti prinde aproape orice specie de peste, de la crap somni cleni si pana la babusca, rosioara sau somotei. Spre deosebire de rame, care se gasesc mai greu pe timpul iernii in magazinele de pescuit, viermii ii gasim pe toata perioada anului. Cu aceasta momeala se pot captura atat pesti mici cat si mari, iar daca vrei sa pescuiti la crap cu aceasta momeala ar fi indicat sa o faceti in sezonul rece, intrucat in plin sezon, este foarte mai mult decat sigur sa atrageti pestii de talie mica. In principiu, viermustii sunt o momeala foarte bun, care se pastreaza bine daca sunt depozitati la rece si nu costa mult. Mai jos o sa vedeti cum ar trebuii sa puneti viermii pe carlig in functie de specia vizata

Pescuit la mreana cu viermisori
Mreana nu este un peste foarte „sclifosit”, putand fi prins relativ usor, dar trebuie abordata o tehnica destul de subtila, chiar daca s-au prins mrene la buchet mare de viermi sau rame. Pe langa pescuitul clasic, cu viermele pus pe carlig, o metoda prinzatoare ar fi o montura adaptata cu sistemul fir de par si un carlig nr 12-14.Pe carlig se introduc 2-3 viermi, iar pe firul de par o larva artificiala cu functie pop-up, pentru o vizibilitate buna.

cum se pun viermi pe carlig cand pescuit la mreana

Pescuit la Clean cu viermisori
Spre deosebire de mrene, cleanul are o excelenta vedere, ocupand chiar unul din locurile fruntase. Daca pescuim noaptea si vrem sa prindem cleni mari, ar fi indicat sa folosim lipitori si rame groase sau buchete voluminoase de viermi, intrucat se stie foarte bine ca in timpul noptii cleanul se hraneste intens si este foarte hapsan. Ziua lucrurile se schimba, avand o vedere foarte buna, acest peste poate detecta momeala fara probleme, nefiind necesara o momeala vizibila sau adaptata cu pop-up. Ideal ar fi sa lasati o mana de viermi intr-un recipient cu apa in jur de 30 minute, inainte sa momiti. Odata tinuti in apa, in interiorul viermelui se creaza o mica bula de aer ceea ce le incetineste scufundarea. Folositi un vierme pe carlig pentru a nu crea suspiciuni.

 NU GASESTE MENIUL DECODORULUI , NU POATE RECEPTIONA canalele

Pescuit la Crap cu Viermisori
Atunci cand pescuit la crap cu viermi, ar trebuii sa folosim un numar decent de viermisori (intre 6 si 20). Aceasta momeala este folosita in mare parte iarna, intrucat in tipul verii atrage pesti de talie mica. Pentru asta aveti nevoie de o montura adaptata cu sistemul fir de par si un clips terminal (Click pentru a vizualiza montura cu clips pt crap). Nu introducem viermii direct pe carlig pentru a nu-i sparge iar daca pestele nostru este pretentios si doreste sa „scuipe” momeala, carligul lasat liber va actiona imediat si se va infige in gura acestuia . Pentru o buna vizibilitate puteti adauga si spuma de foraj, intrucat aceasta este un pop-up.

cum se pun viermii pe carlig atunci cand pescuit la crap
1 Comment

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Pescuit la crap

  Pescuit la crap pentru începători

  Publicat

  pe

  Scris de

  Aproximativ 80% dintre pescarii romani practica pescuitul la crap. Crapul este un peste pasnic, care apartine din familia ciprinidelor. Exista 3 tipuri de crap pe teritoriul Romaniei: crap oglindă, crap romanesc (cu solzi), crap scoicar.

  Datorită creșterii rapide și înmulţirii sale, ocupă unul dintre primele locuri în domeniul piscicol comercial. Greutatea crapului poate ajunge la 50 kg.

  Calendarul pescuitului la crap

  Ghid de pescuit sezonier la crap
  În primăvară, mușcătura peștilor este episodică, dar este perioada de înainte de înmulţire şi există şanşa capturării unui record. Pescuitul la crap primăvara se face la adâncimi mici, unde apa este bine încălzită.

  În vara după reproducere, crapul mănâncă bine momeli vegetale (cereale, fainoase sau boilies), deseori în larg, la adâncimi considerabile. Este important să aflăm care sunt preferinţele în materie de hrană ale crapului cât mai repede. Cu momeala potrivita, vara devine momentul potrivit pentru pescuitul crapului. Dimineața, noaptea sau târziu seara sau înainte de furtună. Mai multe despre perioadele cele mai bune de pescuit găsiţi aici.

  Primăvara devreme
  Primele mușcături de crap apar chiar și la începutul primăverii, când apele încă mai au sloiuri de gheată. În acest moment, viermii, râmele sau larvelel pot ajuta în capturarea unui crap.

  Habitatul crapului
  Carpul se simte bine în aproape toate apele. Acesta se găsește în râurile mici și mari şi de asemenea, poate fi găsit atât in lacurile mici, cât si în cele mari. Este important să rețineți că este un peşte „murdar” sau care preferă fundurile mâloase sau argiloase. Iubeşte apa caldă, temperatura preferată a apei, este de 26 g Celsius.

  Reproducerea crapului
  Odată cu topirea zăpezilor şi cu încălzirea treptată a apei, crapul se pregăteste de reproducere şi merge catre zonele cele mai benefice lui pentru a depune icrele. Se pare ca preferă sa stea la adâncimi mici atunci când se reproduce, în apropierea malurilor sau a stufului. Odată ce temperatura apei are aproximativ 18 grade Celsius, crapul începe reproducerea, la o adâncime ce nu depaşeşte 40-50cm. Durata de reproducere durează în jur de o lună, şi începe adesea la începutul lunii mai.

  Modul de hrănire al crapului
  O caracteristică distinctivă a crapului este lăcomia. Nu e de mirare că acest pește este comparat cu un porc.
  Trebuie remarcat faptul că în timpul reproducerii, el devorează în cantități enorme de plante subacvatice, cât și larve, viermi, melci sau mormoloci.

  Unde trebuie căutat crapul
  La începutul primăverii, crapul trebuie căutat în râuri mici sau pe platourile cu adâncimi mici din balţi.

  Vara, habitatul crapului este în mare măsură determinat de condițiile meteorologice. Dacă vremea este un pic întunecată, crapul se hrăneşte toată ziua, dacă este caniculă, acesta va prefera să mănânce îndeosebi dimineaţa devreme, seara şi pe timpul nopţii.

  Momeli consacrate pentru pescuitul la crap

 1. boilies de diferite dimensiuni și arome, peleţi
 2. pâine, porumb, inclusiv fermentat,
 3. mazăre verde, cartofi,
 4. viermi,
 5. râme,
 6. mamaliga, cubuleţ sau cocoloş
 7. Nădirea crapului
  Pentru a prinde crap adesea trebuie să nădim locul. Crapul este un peşte gurmand, care mănâncă cantităţi impresionante de hrană pe timpul verii. Se recomoandă pentr nădit: cerealele, boilies-urile, râme tăiate, viermi adăugaţi în nadă, cerealele fine cât si cele grunjoase.

  Moduri promitătoare pentru a prinde crap
  1. Utilizarea pungilor solubile
  Este o metoda recomandată atât primăvara cât si vara. Se utilizează pungile solubile pentru a aduce un plus de hrană în zona cârlingului nostru. Adesea când se folosesc pungile solubile, nu mai este necesară o nadire intensivă. Sunt foarte utile îndeosebi în perioadele reci, atunci când nu este indicat să nădim intensiv.

  2. Utilizarea unui momitor
  Este o metodă clasică şi de foarte mare succes. Cele mai multe partide de pescuit ale pescarilor români se face cu astfel de momitoare, în care se adauga nada formată cel mai des dintr-o pastă care sa reziste aruncărilor la distanţe considerabile. Avem şi alte articole unde puteţi afla mai multe despre reţete de nade utilizate la pescuitul crapului.

  3. Pescuitul cu boilies
  Metoda de pescuit la crap cu ajutoruul bilelor aromate este deseori de succes. Desigur, de cele mai multe ori, crapii sălbatici aflaţi în ape naturale, nu sunt obişnuiţi cu astfel de momeli, dar dacă pescuitul se face pe amenanjari destinate pescuitului sportiv, şansa de a captura crapi la boilies este destul de mare. Boilies-urile sunt făcute în general din mai multe ingrediente, cu un aport ridicat de proteine.

  Citeşte continuarea

  Top Articole