Connect with us

Pescuit la caras

Mamaliga pentru cubulete (reteta)

Publicat

pe

Pescuitul implica si un pic de cunoastere a bucatariei, asa ca pentru a face momeli de calitate, trebuie sa avem si cateva cunostinte de „gastronomie”. Reteta pentru cubulete de mamaliga nu este foarte impresionanta, insa trebuie sa tineti cont de cateva aspecte pentru ca patratelele de mamaliga sa fie bine facute si sa nu cada din carlig.

Ingrediente mamaliga pentru cubulete
– circa 2 litri de apa
– 1kg de faina de porumb (malai)
– faina de grau, aproximativ 200g
– atractant daca doriti (eu de fel nu folosesc)

Mod de preparare
1. Puneti apa la fiert si adaugati atractantul (daca aveti), puteti adauga atractant de anason, vanilie, miere sau chiar usturoi. Dupa cum v-am spus, eu nu folosesc atractant pentru ca o prefer mai naturala. Cand apa da in clocot, se adauga malaiul si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute. Cand compozitia este fiarta, se amesteca bine de tot cu facaletul. Se procedeaza in sine la fel ca prepararea unei mamaligi obisnuite.

2. Dupa ce mamaliga a fost scoasa pe un platou, se asteapta ca aceasta sa se raceasca. Dupa racire, mamaliga se framanta bine de tot cu faina de grau, pana cand aceasta capata o consistenta mare, asemenea unei plastiline. Amestecati bine de tot pentru omogienizare, fara sa ramana cocoloase sau urme de faina de grau.
Dupa ce ati facut acest pas, dati o forma, dreptunghiulara, iar daca aveti o bucata prea mare, impartiti-o in mai multe bucati.

[adinserter block=”9″]

3. Mamaliga se va plasa intr-un ciorap de dama sau intr-un tifon si se leaga strans cu ata. Este important sa fie bine strans pentru ca mamaliga sa nu se imprastie ci sa isi pastreze forma.

4. Se pune apa la fiert intr-o oala, iar cand apa da in clocot, se adauga mamaliga cu tifon in apa si se plaseaza o greutate peste ea. In acest caz, lasam mamaliga sa fiarba circa 10-15 minute, dupa care o scoatem pe un fund de lemn si se lasa la racit.

5. Dupa ce mamaliga s-a racit bine de tot, se scoate din ciorap si se taie cubulete. Pentru a mentine cubuletele intregi si elastice, acestea se adauga intr-o punga in care avem circa un pumn de malai. Ele vor fi pastrate elastice.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pescuit la caras

Nada pentru caras pentru pescuitul la pluta

Publicat

pe

Scris de

Pescuitul la pluta este cu totul adorabil. Iar carasul.. este pestele copilariei prins de catre oricine. Daca ar fi sa facem un top, cu siguranta pescuitul la varga ar fi pe primul loc, cel putin din punctul meu de vedere.

Nada clasica pentru caras este usor de facut si cu ingrediente relativ ieftine si care se gasesc in comert. Ingredientele necesare ar fi:

1. 500g de pesmet
2. 200g biscuiti simpli sau napolitane cu vanilie
3. 200g halva
4. 100g malai

Mod de preparare:
Pentru a iesi o nada relativ fina, formata din particule, biscuitii impreuna cu halvaua si cu pesmetul se vor amesteca intr-un blender sau mixter. Dupa ce am facut totul particula fina, vom amesteca toate ingredientele intr-un vas, ulterior turnam apa calda pana cand totul devine o pasta, nici lipicioasa nici prea tare. Se va nadi la caras cu bulgari de dimensiunea unei mingi de tenis in locul unde se pescuieste.

Atentie! Naditul la varga se face in general cu circa 30cm mai in larg fata de locul unde pescuim.

Citeşte continuarea

Top Articole