Connect with us

Pescuit la crap

Pescuit la crap in imagini, cum a evoluat acest fenomen

Published

on

Pescuit la crap in imagini, cum a evoluat acest fenomen 

Mai jos o sa gasiti fotografii cu pescarii de crap, datand din anii 1950 si pana in prezent. Cum a evoluat echipamentul pescarului de crap in ceea ce priveste suportii de sprijin al lansetelor dar si senzorii folositi. 

1 Fotografia de mai jos este facut in jurul anului 1950, cand Chris Yates este surprins pescuind la crap pe balta care avea legatura direct cu raul Redmire din Marea Britanie. Chris Yates a reusit 30 de ani mai tarziu, mai exact 16 iunie 1980, cand a reusit sa captureze un crap cu o greutate de 51.8lb( aproximativ 24.5kg record mondial). 

Imagine care dateaza din anul 1950

Imagine care dateaza din anul 1950

2 Imaginea de mai jos a fost facut in 1960, atunci cand au aparut si primele avertizoare mecanice si suporti special pentru fixarea lansetelor. Acesti avertizori nu au fost produsi in masa intrucat foarte multi nu aveau incredere in ei. 

Pescuit la crap 1960

Pescuitul la crap in 1960

 3 La sfarsitul lui anilor 70` apar si primii suporti cat de cat profesionali , putand sustine avertizori dar fiind si usor de transportat. Chiar daca atunci era la moda ca lansetele sa stea la nivelul soldului, in ziua de astazi acestea sun coborate mult sub talie. 

Pescuit la crap in 1970 , deja au aparut si suportii semi profesionali

Pescuit la crap in 1970, deja au aparut si suportii semi profesionali

La inceputul anilor 1980 apar si rod pod-urile profesionale, reglabile pe inaltime pe ambele laturi, pliabile pentru un transport cat mai usor. 

1980, asa se pescuia in aceasta perioada

1980, asa se pescuia crapul in aceasta perioada

5  La inceputul anilor 1990, avertizoarele incep sa devina din ce in ce mai accesibile, iar multi pescari de crap incep sa le foloseasca.

pescuit-la-crap-1990

6 Incepand cu anul 2000, majoritatea pescarilor vestici aveau in trusa si avertizoare iar majoritatea imaginilor aveau sa ateste aceasta moda (pescuitul la crap cu senzori). In romania aceasta moda a luat si a amploare dupa anul 2000 iar in prezent majoritatea au aceste accesorii 

Pescuit la crap in anul 2000

Pescuit la crap in anul 2000

7 Pescuitul la crap in anul 2016 este o adevarata industrie care generaza anual sute de milioane de euro. Echipamente de ultima generatie , senzori , rod-pod`uri din ce in ce mai sofisticate, lansete care te lasa cu, gura cascata s.a.m.d. Mai jos aveti un filmulet foarte interesant 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pescuit la crap

Pescuit la crap pentru începători

Published

on

By

Aproximativ 80% dintre pescarii romani practica pescuitul la crap. Crapul este un peste pasnic, care apartine din familia ciprinidelor. Exista 3 tipuri de crap pe teritoriul Romaniei: crap oglindă, crap romanesc (cu solzi), crap scoicar.

Datorită creșterii rapide și înmulţirii sale, ocupă unul dintre primele locuri în domeniul piscicol comercial. Greutatea crapului poate ajunge la 50 kg.

Calendarul pescuitului la crap

Ghid de pescuit sezonier la crap
În primăvară, mușcătura peștilor este episodică, dar este perioada de înainte de înmulţire şi există şanşa capturării unui record. Pescuitul la crap primăvara se face la adâncimi mici, unde apa este bine încălzită.

În vara după reproducere, crapul mănâncă bine momeli vegetale (cereale, fainoase sau boilies), deseori în larg, la adâncimi considerabile. Este important să aflăm care sunt preferinţele în materie de hrană ale crapului cât mai repede. Cu momeala potrivita, vara devine momentul potrivit pentru pescuitul crapului. Dimineața, noaptea sau târziu seara sau înainte de furtună. Mai multe despre perioadele cele mai bune de pescuit găsiţi aici.

Primăvara devreme
Primele mușcături de crap apar chiar și la începutul primăverii, când apele încă mai au sloiuri de gheată. În acest moment, viermii, râmele sau larvelel pot ajuta în capturarea unui crap.

Habitatul crapului
Carpul se simte bine în aproape toate apele. Acesta se găsește în râurile mici și mari şi de asemenea, poate fi găsit atât in lacurile mici, cât si în cele mari. Este important să rețineți că este un peşte „murdar” sau care preferă fundurile mâloase sau argiloase. Iubeşte apa caldă, temperatura preferată a apei, este de 26 g Celsius.

Reproducerea crapului
Odată cu topirea zăpezilor şi cu încălzirea treptată a apei, crapul se pregăteste de reproducere şi merge catre zonele cele mai benefice lui pentru a depune icrele. Se pare ca preferă sa stea la adâncimi mici atunci când se reproduce, în apropierea malurilor sau a stufului. Odată ce temperatura apei are aproximativ 18 grade Celsius, crapul începe reproducerea, la o adâncime ce nu depaşeşte 40-50cm. Durata de reproducere durează în jur de o lună, şi începe adesea la începutul lunii mai.

Modul de hrănire al crapului
O caracteristică distinctivă a crapului este lăcomia. Nu e de mirare că acest pește este comparat cu un porc.
Trebuie remarcat faptul că în timpul reproducerii, el devorează în cantități enorme de plante subacvatice, cât și larve, viermi, melci sau mormoloci.

Unde trebuie căutat crapul
La începutul primăverii, crapul trebuie căutat în râuri mici sau pe platourile cu adâncimi mici din balţi.

Vara, habitatul crapului este în mare măsură determinat de condițiile meteorologice. Dacă vremea este un pic întunecată, crapul se hrăneşte toată ziua, dacă este caniculă, acesta va prefera să mănânce îndeosebi dimineaţa devreme, seara şi pe timpul nopţii.

Momeli consacrate pentru pescuitul la crap

 • boilies de diferite dimensiuni și arome, peleţi
 • pâine, porumb, inclusiv fermentat,
 • mazăre verde, cartofi,
 • viermi,
 • râme,
 • mamaliga, cubuleţ sau cocoloş
 • Nădirea crapului
  Pentru a prinde crap adesea trebuie să nădim locul. Crapul este un peşte gurmand, care mănâncă cantităţi impresionante de hrană pe timpul verii. Se recomoandă pentr nădit: cerealele, boilies-urile, râme tăiate, viermi adăugaţi în nadă, cerealele fine cât si cele grunjoase.

  Moduri promitătoare pentru a prinde crap
  1. Utilizarea pungilor solubile
  Este o metoda recomandată atât primăvara cât si vara. Se utilizează pungile solubile pentru a aduce un plus de hrană în zona cârlingului nostru. Adesea când se folosesc pungile solubile, nu mai este necesară o nadire intensivă. Sunt foarte utile îndeosebi în perioadele reci, atunci când nu este indicat să nădim intensiv.

  2. Utilizarea unui momitor
  Este o metodă clasică şi de foarte mare succes. Cele mai multe partide de pescuit ale pescarilor români se face cu astfel de momitoare, în care se adauga nada formată cel mai des dintr-o pastă care sa reziste aruncărilor la distanţe considerabile. Avem şi alte articole unde puteţi afla mai multe despre reţete de nade utilizate la pescuitul crapului.

  3. Pescuitul cu boilies
  Metoda de pescuit la crap cu ajutoruul bilelor aromate este deseori de succes. Desigur, de cele mai multe ori, crapii sălbatici aflaţi în ape naturale, nu sunt obişnuiţi cu astfel de momeli, dar dacă pescuitul se face pe amenanjari destinate pescuitului sportiv, şansa de a captura crapi la boilies este destul de mare. Boilies-urile sunt făcute în general din mai multe ingrediente, cu un aport ridicat de proteine.

  Continue Reading

  Trending

  Copyright © 2011 - 2020 Pescar Informat. PARKERSEN SRL