Prepararea porumbului fermentat pentru crap si cteno

2
13878

Stiu ca suna ciudat, insa porumbul fermentat este folosit de foarte multi pescari in pescuitul crapului dar mai ales al tenului. Este o reteta foarte prinzatoare in perioada Mai – Septembrie si se foloseste indeosebi pe balti si lacuri salbatice.

In ce consta reteta:
5kg de porumb
1kg de grau
1kg de canepa
500g zahar

Porumbul impreuna cu graul si canepa se pun la fiert intr-un vas mare. Dupa fierbere, se adauga zaharul, pana acesta se topeste.
Cand compozitia s-a racit, dar nu atat de mult incat sa se intareasca, se toarna intr-un borcan mare, peste care se pune un capac, dar nu inchis ermetic, ci asa incat sa rasufle. Timp de 3-4 zile compozitia se va lasa neatinsa. Este indicat ca boabele sa fie inundate in apa, cel putin 5cm de apa peste boabe. Dupa 3-4 zile boabele pot fi folosite, insa vor avea un miros usor intepator de alcool.

Se foloseste indeosebi la pescuitul tenului, in perioada de vara.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here