Prepararea porumbului fermentat pentru crap si cteno

0
6021

Stiu ca suna ciudat, insa porumbul fermentat este folosit de foarte multi pescari in pescuitul crapului dar mai ales al tenului. Este o reteta foarte prinzatoare in perioada Mai – Septembrie si se foloseste indeosebi pe balti si lacuri salbatice.

In ce consta reteta:
5kg de porumb
1kg de grau
1kg de canepa
500g zahar

Porumbul impreuna cu graul si canepa se pun la fiert intr-un vas mare. Dupa fierbere, se adauga zaharul, pana acesta se topeste.
Cand compozitia s-a racit, dar nu atat de mult incat sa se intareasca, se toarna intr-un borcan mare, peste care se pune un capac, dar nu inchis ermetic, ci asa incat sa rasufle. Timp de 3-4 zile compozitia se va lasa neatinsa. Este indicat ca boabele sa fie inundate in apa, cel putin 5cm de apa peste boabe. Dupa 3-4 zile boabele pot fi folosite, insa vor avea un miros usor intepator de alcool.

Se foloseste indeosebi la pescuitul tenului, in perioada de vara.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here