Connect with us

Solunar Pescuit

Solunar Pescuit Aprilie 2020

Publicat

pe

Iată că a venit si Aprilie, una dintre lunile favorite ale pescarilor. Anul acesta nu vom avea prea mult parte de pescuit, dat fiind faptul ca trăim vremuri un pic mai tulburi, datorate de Pandemia de CoronaVirus, dar poate, spre finalul lunii, vom avea şansa să ieşim la pescuit, cel puţin pe bălţile private, pentru ca începând cu 4 aprilie, vine prohibiţia. Haideţi să vedem cum se prezintă solunarul de pescuit pentru luna aprilie 2020, pentru a şti cele mai bune perioade de ieşit la pescuit.

solunar pescuit aprilie 2020

După cum am mai explicat şi în trecut, solunarul se bezează aproape în totalitate pe fazele lunii, astfel, dacă avem lună plină sau lună nouă, avem cele mai bune şanse de a prinde peşte.

Totuşi, întotdeauna trebuie să ţineţi cont şi de alţi factori ce pot influenţa partida de pescuit. Probabil cel mai important factor la pescuit, o reprezintă vremea în proporţie de cel putin 70%. Contează foarte mult şi temperatura apei, viteza vântului, presiunea atmosferică, sezonul de pescuit şi desigur, priceperea pescarului.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solunar Pescuit

Solunar Pescuit August 2020

Publicat

pe

Scris de

Solnarul de pescuit reprezinta un real ajutor pentru pescarii care doresc sa afle perioadele cele mai bune de a prinde peste. Solunarul de pescuit este adaptat si facut dupa fazele lunii, astfel, atunci cand avem luna plina sau luna noua, sansele de a prinde peste sunt mai mari.

Am mai discutat in trecut despre importanta solunarului, care, din punctul nostru de vedere, nu are decat o importanta infima, de maximum 10-15% in pregatirea partidei de pescuit. Ar mai fi si cateva alte detalii de luat in seama pe langa solunar.

  • Temperatura de afara sau temperatura apei
  • Viteza vantului poate influenta foarte mult partida de pescuit, un vant slab poate face ca pestii sa nu se miste in apa, iar un vant prea puternic ii poate dezorineta
  • Presiunea atmosferica este si ea foarte importanta, spre exemplu, in cazul zilelor cu presiune atmosferica ridicata, pestii sunt apatici si mananca putin. Adesea pescarii au ajuns la concluzia ca o presiune atmosferica in scadere este perfecta pentru a avea capturi
  • Aglomeratia de pe balta. Se intampla adesea un fenomen prin care pestii nu raspund deloc la momeala, se intampla atunci cand balta este supra aglomerata, in apa sunt sute de fire de pescuit, toate tipurile de momeli si nade, iar zgomotul de pe balta este si el prezent continu.
  • Citeşte continuarea

    Top Articole