Connect with us

Solunar Pescuit

Solunar Pescuit

Published

on

Solunarul de pescuit este o „unealta” care poate veni in folosul pescarului atunci cand merge la o partida de pescuit. Solunarul de pescuit este determinat in totalitate de fazele lunii. Atunci cand luna este plina, cu siguranta veti avea o sansa in plus la partida dvs de pescuit, de asemenea, in momentele de luna noua, aveti din nou sanse in plus la partida de pescuit.

Cu siguranta, solunarul de pescuit nu va va garanta ca veti avea o partida de pescuit prielnica, pentru ca, stim cu totii, de multe ori solunarul era perfect iar partida de pescuit de a 2-a zi nu a fost tocmai una fasta. De cele mai multe ori sunt aproximativ 5 formalitati de luat in seama:

1. Solunarul de pescuit care trebuie sa fie cel putin cu sanse bune / excelente.
2. Daca proprietarul lacului este de incredere si nu umbla la apa pentru a schimba modul de hranire a pestilor.
3. Conditiile meteo. Chiar daca solunarul este perfect si chiar daca balta este super ok, asta nu inseamna ca pe o vreme foarte urata veti avea sanse foarte mari de reusita. De asemenea, zilele cu o caldura insuportabila vor fi cu siguranta neprlienice.
4. Temperatura apei. Sunt doua perioade excelente pentru pescuit si anume, primavara tarzie, Mai, Iunie si toamna in perioada Septembrie. In rest, temperatura apei este undeva ori sub limita normala, ori peste limita normala.
Aici as dori sa deschid o paranteza, de exemplu, in luna iulie temperatura apei depaseste uneori 30 de grade. Pestii in aceasta perioada obisnuiesc a se ascunde in locuri racoroase si refuza sa se hraneasca. In acelasi timp, dupa cum puteti sti, dimineata si seara sunt considerate a fi cele mai bune perioade in care pescuitul da randament.
5. Daca balta are peste si il vizam pe cel mai popular. Nu de multe ori am fost pe balti in care stiam ca este atat caras cat si crap si cteno. Eu vizam crapul sau cteno, insa dadeam gres. Erau balti suprapopulate cu caras, si nu orice fel de caras, un caras care manca orice, de la paine simpla pana la boilies. Asadar, conteaza foarte mult si profilul baltii cat si populatia pestilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solunar Pescuit

Solunar pescuit martie 2016

Published

on

By

In luna martie, putem vorbi din nou de pescuit dupa iarna grea ce tocmai a trecut. Pestii incep sa se dezmorteasca si incep a umbla dupa hrana. In aceasta perioada, cei mai activi pesti sunt: babustele, rosioarele, carasii, rapitorii, dar desigur, si crapii. Luna martie nu este tocmai luna cea mai prielnica pentru pescuitul la crap, dar se pot prinde crapi frumosi daca alegeti bine locatia si avem in acelasi timp vreme buna.

Solunarul de pescuit este de asemenea, de luat in seama in aceasta perioada. Dar, sa nu uitam totusi, ca nu este chiar cel mai important atunci cand vorbim de pescuit. In luna martie, cel mai important este sa avem o vreme prielnica pentru pescuit, daca se poate, una calda peste limitele normale ale acestei luni.

Avantajul nostru in anul 2016 este ca, luna martie a fost o luna calduroasa, si chiar putem vorbi de pescuit cu adevarat. Spre deosebire de anul trecut, in prima parte a lunii martie 2016 am avut parte de temperaturi de aprilie 2015. In acest moment, temperatura apei este undeva intre 8 si 11 grade. Efectiv, daca temperaturile se pastreaza, putem vorbi de o temperatura a apei de peste 14 grade la sfarsitul lunii martie.

Solunarul de pescuit pe luna martie 2016.

5 factori de luat in seama la pescuitul in luna martie
1. Temperatura de afara. Este foarte important sa avem temperaturi ridicate in aceasta luna. Daca luna martie este predominanta cu temperaturi de sub 10 grade, atunci nu putem vorbi despre pescuit in adevaratul sens al cuvantului.

2. Temperaetura apei. Daca temperatura apei este sub 8 grade, cu siguranta nu vom avea capturi prea laudabile. Insa, daca incepand cu jumatatea lunii martie temperatura apei creste si ajunge undeva intre 10 si 12 grade, atunci putem spune ca pestii au devenit cu adevarat activi. Din unele informatii, crapii incep a se pune in miscare si incep a se hrani in momentul in care temperatura apei ajunge la 12 grade.
* Nota, pe data de 7 martie, temperatura apei Dunarii se situa la temperatura de 7.8 grade Celsius.

3. Pozitionarea corecta pe lac/rau. Este providential ca in aceasta luna sa alegem locuri ferite de vant, platouri intinse si cu ape mici, locurile care sunt in bataia razelor soarelui. Evitati zonele unde sunt copaci cazuti, sub poduri sau unde este stuf. Aceste sunt locuri umbrite si pestii nu stau in aceste zone, ci sunt in cautarea razelor soarelui.

4. Momeala si nada aleasa. Fiind o perioada rece, pestii se vor misca putin in apa. Avand in vedere acest lucru, este important sa pescuim in zona imediat apropiata lor si sa alegem o nada usor digerabila, dar si o momeala bogata in proteine. In general primavara, momelile trebuie sa fie de origine animala sau cel putin sa fie puternic bogate in proteine.

5. Solunarul. Importanta solunarului la pescuit este destul de mica in aceasta perioada, insa cu siguranta, o partida de pescuit este perfecta, atunci cand solunarul indica sanse mari si implicit cand toti factorii de mai sus sunt in favoarea noastra.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2011 - 2020 Pescar Informat. PARKERSEN SRL