Solunarul de pescuit este o „unealta” care poate veni in folosul pescarului atunci cand merge la o partida de pescuit. Solunarul de pescuit este determinat in totalitate de fazele lunii. Atunci cand luna este plina, cu siguranta veti avea o sansa in plus la partida dvs de pescuit, de asemenea, in momentele de luna noua, aveti din nou sanse in plus la partida de pescuit.
Cu siguranta, solunarul de pescuit nu va va garanta ca veti avea o partida de pescuit prielnica, pentru ca, stim cu totii, de multe ori solunarul era perfect iar partida de pescuit de a 2-a zi nu a fost tocmai una fasta. De cele mai multe ori sunt aproximativ 5 formalitati de luat in seama:
1. Solunarul de pescuit care trebuie sa fie cel putin cu sanse bune / excelente.
2. Daca proprietarul lacului este de incredere si nu umbla la apa pentru a schimba modul de hranire a pestilor.
3. Conditiile meteo. Chiar daca solunarul este perfect si chiar daca balta este super ok, asta nu inseamna ca pe o vreme foarte urata veti avea sanse foarte mari de reusita. De asemenea, zilele cu o caldura insuportabila vor fi cu siguranta neprlienice.
4. Temperatura apei. Sunt doua perioade excelente pentru pescuit si anume, primavara tarzie, Mai, Iunie si toamna in perioada Septembrie. In rest, temperatura apei este undeva ori sub limita normala, ori peste limita normala.
Aici as dori sa deschid o paranteza, de exemplu, in luna iulie temperatura apei depaseste uneori 30 de grade. Pestii in aceasta perioada obisnuiesc a se ascunde in locuri racoroase si refuza sa se hraneasca. In acelasi timp, dupa cum puteti sti, dimineata si seara sunt considerate a fi cele mai bune perioade in care pescuitul da randament.
5. Daca balta are peste si il vizam pe cel mai popular. Nu de multe ori am fost pe balti in care stiam ca este atat caras cat si crap si cteno. Eu vizam crapul sau cteno, insa dadeam gres. Erau balti suprapopulate cu caras, si nu orice fel de caras, un caras care manca orice, de la paine simpla pana la boilies. Asadar, conteaza foarte mult si profilul baltii cat si populatia pestilor.