Connect with us

Solunar Pescuit

Solunar Pescuit August 2020

Publicat

pe

Solnarul de pescuit reprezinta un real ajutor pentru pescarii care doresc sa afle perioadele cele mai bune de a prinde peste. Solunarul de pescuit este adaptat si facut dupa fazele lunii, astfel, atunci cand avem luna plina sau luna noua, sansele de a prinde peste sunt mai mari.

Am mai discutat in trecut despre importanta solunarului, care, din punctul nostru de vedere, nu are decat o importanta infima, de maximum 10-15% in pregatirea partidei de pescuit. Ar mai fi si cateva alte detalii de luat in seama pe langa solunar.

 • Temperatura de afara sau temperatura apei
 • Viteza vantului poate influenta foarte mult partida de pescuit, un vant slab poate face ca pestii sa nu se miste in apa, iar un vant prea puternic ii poate dezorineta
 • Presiunea atmosferica este si ea foarte importanta, spre exemplu, in cazul zilelor cu presiune atmosferica ridicata, pestii sunt apatici si mananca putin. Adesea pescarii au ajuns la concluzia ca o presiune atmosferica in scadere este perfecta pentru a avea capturi
 • Aglomeratia de pe balta. Se intampla adesea un fenomen prin care pestii nu raspund deloc la momeala, se intampla atunci cand balta este supra aglomerata, in apa sunt sute de fire de pescuit, toate tipurile de momeli si nade, iar zgomotul de pe balta este si el prezent continu.
 • Apasă ca să comentezi

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Top Articole