Tehnici pescuit la crap

0
4140
pescuitul la crap
Tehnici pescuit la crap

Tehnici pescuit la crap

 1. Marginile sunt prinzatoare 
  Multi pescari din ziua de azi cauta crapii la distante mari . Daca nu pot sa lanseze la asemenea distanta , intra cu barca si plaseaza montura sau isi cumpara vaporase . Aceasta tehnica este stiuta doar de ei , in conditiile in care majoritatea speciilor de crapi vin langa mal sau in apropierea acestora pentru cautarea hranei .  De ce nu exploatati si aceste zone ? O nada bine plasata si o montura cu porumb sau boilies va poate aduce succesul dorit  .
 2. Zonele aglomerate nu sunt prinzatoare 
  Fiecare balta , lac , are legenda lui , iar cam toti pescarii vor sa pescuiasca intr-un astfel de loc intrucat au auzit ei ca acolo au prins si altii . Ca urmare a multitudinii de fire pe apa , intepari ratate , crapul va asocia aceste locuri cu pericolul . Intradevar , se spune ca pestii au o memorie scurta ( cateva secunde ) dar si asta este tot o legenda . Incercati sa cautati zone unde nu se pescuieste frecvent ( in majoritatea cazurilor , aceste zone sunt greu accesibile sau inconfortabile pentru pescar ) dar cu conditia sa naditi  .
 3. Analizeaza  substratul
  Intotdeauna inainte de a pescui analizeaza  substratul. Folosirea unei monturi pe un substrat neadecvat va poate strica partida de pescuit . Spre exemplu cand pescuiesti pe substrat pietros o montura scurta – rigida poate da rezultate dar in zonele namoloase aceasta este sortita esecului si din aceasta cauza se foloseste o montura mai lunga si supla .
 4. Plumbul ne ” spune ” multe 
  Dupa lansare , dupa ce plumbul ajunge pe fundul apei , poati afla cateva detalii interesante despre zona in care pescuiesti . Daca inainte de a nadii , arunci de 5-10 ori , iti vei face o idee foarta buna despre substratul pe care o sa pescuiesti . Cu firul intins si cu mana pe acesta , incearca sa mulinezi si o sa ” vezi ” daca ai aterizat pe o zona ierboasa , pietroasa , cu agatatori ( crengi ) sau daca substratul este mlastinos . Nu este de mirare ca , crapului ii plac zonele denivelate , cu , copaci cazuti in apa sau substrat ierbos , daca sunteti putin atent si aveti experienta in lansari la loc fix .
 5. Pentru distanta – foloseste catapulta 
  Cand pescuiesti la distanta si doresti ca nada sa fie concentrata, foloseste catapulta. Fai cateva lansari cu , catapulta pentru a avea patul de nada dorit . In functie de nada folosita , poti adauga in aceasta si putin din momeala ta ( daca folosesti porumb sau boilies , adauga in momeala ) .
 6. Foloseste pungi de PVA
  Crapul iubeste substraturile cu iarba , intrucat acestea ii confera siguranta dorita . Cum in zone ierboase este greu sa obtii o prezentare dorita , cea mai simpla metoda este folosirea unei pungi de pva ( pungi cu eliberare rapida ) . Baga-ti montura in interiorul acesteia  impreuna cu o portie  de nada si lanseaza. Punga se va topii si va elibera nada intr-un interval de 3-4 minute dar nu uita de pop-up . 
 7. Pescuieste si in afara patului de nada 
  Cand pescuiesti cu 4 sau mai multe lansete , incearca sa plasezi una dintre ele in afara ” patului ” de nada . De multe orii crapii de diminsiuni mai mari , sunt suspiciosi si petrec ceva timp in zonele proaspat nadite
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here