Connect with us

Pescuit la crap

Acuratetea lansarii in pescuitul la crap – Cum lansam

Publicat

pe

Lansarea monturii este unul dintre cei mai importanti factori atunci canddorim sa facem lansari precise si la distanta iar pentru asta trebuie sa stapanim foarte bine aceasta tehnica. In articolul nostru o sa ne rezumam la acuratetea lansarii in pescuitul la crap si procedeul in sine, folosind lansete speciale pt crap cu lungimi de peste 3.60 (ideal ar fi 3.90). Pentru a lansa la distante mari, nu trebuie doar sa cunoastem foarte bine aceasta tehnica daca nu ne ajuta echipamentul care trebuie sa fie adaptat, incepand de la inelul de pornire (diamentru 50mm), urmat de lungimea „batutului” (indicat ar fi ca lungimea acestuia sa aiba 3.90 sau mai multe), o mulineta long cast cu un fir nu foarte gros si terminand cu o montura in line. Daca inca nu stapaniti foarte bine tehnica lansarii, in imaginile de mai jos o sa incercam sa va detaliem cele mai importante aspect iar daca aveti si ceva timp, puteti merge pe un camp si sa incercati astfel de lanseuri intrucat teoria fara practica nu este indicata. 🙂. Am spus pe un camp intrucat, daca exersam acest procedee intr-o partida de pescuit este foarte posibil sa nu prindem nimic, intrucat vom „stobalcaii” apa cea ce nu este indicat.

Cum lansam corect? urmati pasii de mai jos si veti putea avea lansari la distante mari daca echipamentul si tehnica sunt corecte

In prima faza trebuie sa gasiti o pozitie stabila, fara gropi sau denivelari majore care v-ar putea incurca iar verificare varfului lansetei nu trebuie ignorat, daca firul este incurcat pe varf, si incercati sa lansati, o sa pierdeti montura sau mai rau puteti rupe varful lansetei

Dupa ce am avem o pozitie stabila iar firul nu este incurcat pe varf, trecem la pozitia mainilor, in imaginile alutarate va arata cum trebuie sa tineti lanseta in pozitia de aruncare si ce greseli puteti face.

Un alt lucru important este pozitia degetului aratator pe fir, urmarind cele doua imagini de mai jos veti observa cum este corect si cum nu trebuie sa faceti.

Inainte de lansare, aliniem lanseta deasupra capului, exact ca in imaginea de mai jos, iar dupa aceea nu trebuie sa ne intindem inspre inainte in speranta ca vom arunca mai mult, vom ramane in pozitie normala cu lanseta orientata la un unghi de aproximativ 105 g (vizualizati imaginile de mai jos).

Acelasi lucru il puteti experimenta si cu lansete de tip feeder, pentru pescuitul la somn sau alte stiluri.

2 Comments

2 Comments

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Top Articole