Connect with us

Momeli

10 trucuri simple pentru a va imbunatati momeala

Publicat

pe

La pescuit a fost nevoie intotdeauna de imaginatie. Daca momelile dvs actuale nu va mai satisfac, este recomandat sa incercati sa le imbunatatiti.

#1 Daca utilizati momeli de dimensiuni mici, va recomand de asemenea, sa naditi cu porumb sau sa puneti porumb de plastic fir de par (sau carlig)

#2 Inghetati momeala. Este recomandat sa inghetati momelile pentru ca, atunci cand le veti scoate din frigider, ele se vor dezgheta si vor avea un plus de aroma.

#3 Daca toata lumea de pe lac foloseste acelasi tip de momeala, dumneavoastra incercati sa folositi alt tip, ceva total diferit. Daca lacul contine specii pe care nu doriti sa le capturati, evitati folosirea de viermi si larve.

#4 Cea mai importanta momeala, este cea de calitate. Nu cumparati cateva kilograme bune de momeala care nu va va folosi. Luati un boilies de calitate, chiar daca e in cantitate mica.

#5 Momelile colorate pot respinge, sau chiar pot atrage. Evitati folosirea in exces a porumbului artificial. Nu este recomandat daca pestii sunt sceptici si nu mananca momeli prea colorate.

#6 Adaugati in momeli aditivi care sa pastreze un nivel ridicat de proteina dar si miros. Puteti turna direct peste momeala atunci cand se afla in carlig, un pic de aroma.

#7 Alege momeala de calitate de fiecare data. Nu cheltuiti banii pe foarte multa momeala de proasta calitate, ci incercati sa cautati cea mai buna nada, care este chiar de calitate si care stiti ca a mai dat randament.

#8 Alegeti des boilies-uri. In general boiliesul atrage doar pestii mari. Tocmai de asta, daca folositi boilies, veti avea sansa sa scapati de pestii mici si nedoriti.

#9 Evitati amestecarea de momeli. Foarte des, pescarii amesteca momelile intre ele si fac un adevarat complex de arome. Daca v-ati bazat de la inceputul partidei de pescuit pe o aroma, nu o amestecati cu alta mai tarziu.

#10 Nu uitati niciodata de porumbul natural. Porumbul este iubit de catre toti crapii, asa ca niciodata sa nu plecati la pescuit fara porumbul natural. Este important sa il aveti la voi, pentru ca, sunt zile in care crapii mananca doar porumb.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momeli

Cele mai rapide boilies-uri si aromate boilies-uri pe care le puteti face acasa

Publicat

pe

Scris de

În ultimii ani am tot încercat toate tipurile de rețete pentru pescuitul la crap. Nu am găsit încă momeala perfectă, pentru că pescuitul nu e chiar o știință exacta. Am găsit în schimb cea mai rapidă rețetă de boilies-uri tari pe care le puteți face acasă. Nu doar că se fac foarte ușor și rapid, ci sunt și foarte aromate și atractive datorită ingredientelor.

O să avem nevoie de următoarele ingrediente:
1. 100 grame de halva.

2. Miezul de la 3-4 felii de pâine (se vă îndepărta coaja)

3. Aproximativ 60-70grame de faină de mălai.

Notă: daca doriți să faceți o cantitate mai mare, ca de exemplu aproximativ 500 grame, atunci utilizați: o halva, miezul de la o jumătate de pâine (poate fi chiar și pâine de secară sau pâine neagră), 150 grame mălai. Important este ca compoziția care iese din combinarea ingredientelor să aibă textura plastilinei. O să fie o compoziție uleioasă deoarece halvaua conține ulei.

Mod de preparare:
Pasul 1: Se mărunțește pâinea, se mărunțește halvaua cu ajutorul unui cuțit sau chiar ușor între degete. Pâinea se înmoaie cu puțină apă (foarte, foarte puțină). După ce se frământă bine pâinea înmuiată, se combină cu halvaua care este și ea mărunțită. Acest proces trebuie să dureze circa 2-3 minute, să se frământe bine de tot. Textura trebuie să fie una ușor lipicioasă (nu este problemă dacă are deja textura de plastilină, cu atât mai bine). Urmează combinarea compoziției cu mălai. Se va adaugă mălai câte un pic, până când considerăm că întreagă compoziție are textura plastiliei, chiar ușor tare.

Pasul 2: Vom avea nevoie de o seringă, tăiată la capăt, în care vom introduce compoziția. Recomand ca în interiorul seringii să se introducă cel puțin 2cm de compoziţie. Astfel boilies-urile (mai degrabă vor avea forma pop-up-urilor) vor fi un pic mai lungi și mai compacte și nu se vor sfărma. Dacă nu aveți la îndemână o seringă puteți forma bilele între palme, dar să aibă diametrul de cel puțin 16-18mm.

Pasul 3: După formarea boiles-urilor, obligatoriu se vor adaugă în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 30-40 secunde. După ce se vor scoate din cuptorul cu microunde, se vor lasă la uscat cel puțin 30 minute. Vor deveni tari, ușor casante. Se vor gauri cu burghiul cu atenție foarte mare, deoarece sunt ușor casante şi se pot sparge. În ciuda faptului că vor părea casante, acestea vor fi foarte rezistente pe firul de păr, rezistand la impactul cu apa, chiar și la impactul cu pietre. Rezistă în cârlig până la 10 ore.

Eu le-am folosit la pescuitul pe râul Prut și au rezistat în curent până la 4 ore. Crapii au o atracție deosebită pentru acest tip de momeală datorită faptului că halvaua are un miros și gust plăcut.

Recomandare de nadă pentru momitor: 1kg șrot de floarea soarelui, o mămăligă de 700-800g, o halva de 200g.

Având în vedere că în unele momente această momeală a ieșit un pic diferit, am hotărât să ofer ponturi celor care nu au fost multumiti de compozitia finala:
1. Daca compoziția finala e prea moale. Se va folosi și puțină faină albă de grâu, astfel vom ajută la întărirea întregii compoziții.
2. Dacă compoziția finală e prea tare, casantă. Atunci înseamnă că am pus prea mult malai, se va umecta puțin și se va mai adaugă halva, pâine și chiar și un pic de făină albă de grâu.
3. Dacă compoziția e prea închisă la culoare, brună, datorită pâinii negre. E ok, nu e o problemă, până la urmă cel mai mult ne interesează aroma și gustul, nu neapărat culoarea.
4. Se poate folosi halva aromată? Chiar e indicat, eu folosesc cel mai des halva cu aromă de vanilie, astfel toată compoziția va avea și o ușoară aromă de vanilie.
5. Se poate pescui pe cârlig cu această compoziție? Da, dar ingredientele trebuie un pic schimbate, așa încât, pâinea să fie în proporție mai mare, halvaua mai puțină și în plus vom adăuga făină de grâu.

Video:

Citeşte continuarea

Top Articole