Painea momeala pentru crap

-

Chiar daca majoritatea dintre noi stim sau am prins crapi la ”bobita / gogoloi” de paine atunci cand pescuiam la pluta, in acest articol va prezentam o metoda de pescuit cu paine pe fundul apei. Am vazut multi pescari care pescuiesc cu o coaja de paine la suprafata, neutilizand plumb sau pluta, practic in contact cu apa painea se ” umfla ” si pluteste. Pe acelasi principiu, folosind painea ca momeala pentru crap, putem sa pescuim si pe fundul apei, intrucat aceasta se comporta ca un pop-up (vezi imaginea de mai jos). Asa cum este prezentata in imaginea de mai jos, coaja de paine (sa nu fie proaspata dar nici foarte tare) se agata pe un carlig simplu (4-6) dar poate fi prinsa si de un carlig triplu (ancora) intrucat prin constructie acesta este un suport mult mai bun, reducand riscul pierderii momelii in lansare. Singurul inconvenient la aceast carlig triplu (ancora), este greutatea acestuia, care impiedica in unele cazuri painea sa se comporte ca un pop-up (trebuie echilibrat in functie de paine). Forfacul se leaga de linia principala prin sistemul bucla/bucla folosind un fir plutitor (Fir monofilament Fox Zig)

In majoritatea cazurilor, rezultatele au venit de pe balti private, unde proprietarii folosesc painea pentru a hrani pestii, dar personal am prins ciortani (2kg) intr-un lac de acumulare aflat pe cursului unui rau mare al tarii. Chiar daca celalalte momeli sunt mult mai „apetisante”, merita sa incercati pe un bat si acesta momeala intrucat se monteaza usor, se gaseste la toate chioscurile, este foarte ieftina iar rezultatele de-a lungul timpului s-au dovedit a fi bune.

painea momeala pentru crap
Painea momeala pentru crap

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pescuit la crap cu viermi de plastic

Cea mai noua generatie de momeli artificiale, care includ viermii si larvele chironomide (libelule), care de fapt nu sunt...

Mix crap pentru apa rece – Pescuit la crap

Mix crap pentru apa rece – Pescuit la crap Chiar daca ingredientele prezentate mai jos aduc mai mult cu master...

Must read

Alte articole asemanatoare
Recomandate pentru tine