Localizarea Somnului – Pescuit la somn

-

Somnul, cel mai mare peste de apa dulce din europa, dar si cel mai longeviv, putand sa ajunga si la 80 de ani. Este un peste rapitor, care se hraneste in principal cu raci si pesti dar nu ezita sa atace pasari sau alte animale de talie mica cum ar fi pisicile, cainii de talie mica sau in urma unei capturi din UK, s-a constatat in stomacul somnului un miel, legende sunt multe dar ca pescari ne intereseaza strict momelile folosite in pescuitul sportiv, cum ar fi (coropijnite, rame, lipitori, ficat de pui, pestisori s.a.m.d). Atunci cand vrem sa prindemi somi, trebuie sa fim echipati cu un echipament rezistent, incepand de la fir si terminand cu mulineta intrucat exista posibilitatea unei capturi de peste 50-60 kg sau peste. Cea ce trebuie sa stim, este faptul ca somnul se bazeaza in principal pe simtul olfactiv, avand un vaz slab dezvoltat trebuie sa punem accent pe momeli cu un miros ” tipator ” cum ar fi coropijnitele, odata intepate acestea emana un miros puternic care nu-i displace somnului.

Fiind un peste nocturn, acesta se hraneste in principal seara, noaptea si dimineata devreme dar exista si cazuri in care s-au prins somni si in cursul zilei. De exemplu, in toiul verii, la amiaza, cand meteorologii indicau cod portocaliu, in zona de sud a judetului dolj, pe un canal care avea legatura cu Dunarea se prindeau „moace” la 2 kg intr-o veselie (subsemnatul fiind martor). Deci nu este neaparat o regula, dar pentru a nu sta cu „betele” degeaba in timpul zilei, incercad fara succes sa prindeti somni, ar fi indicat sa pescuiti alte specii de pesti iar odata cu lasarea serii sa va axati pe momeli care atrag si acesti uriasi. Somnul vine odata cu lasarea intunericului in zonele cu apa mica, unde se hranesti cu specii de pesti pajnici (carasi, platici, rosiare, ciortani s.a.m.d) iar ziua se ascund in ” ragalii ” sau in ape foarte adanci. Urmarind imaginea de mai jos o sa va dati seama mult mai usor care sunt tendintele somnului in cursul unei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pescuit la crap cu viermi de plastic

Cea mai noua generatie de momeli artificiale, care includ viermii si larvele chironomide (libelule), care de fapt nu sunt...

Mix crap pentru apa rece – Pescuit la crap

Mix crap pentru apa rece – Pescuit la crap Chiar daca ingredientele prezentate mai jos aduc mai mult cu master...

Must read

Alte articole asemanatoare
Recomandate pentru tine