Connect with us

Pescuit la rapitor

Locuri de pescuit la stiuca

Publicat

pe

Dupa cum bine stiti stiuca este un peste usor de prins indeferent de momeala folosita, vie sau artificiala (naluci). La fel ca si la pescuitul altor specii de pesti, trebuie sa gasim locul unde se gaseste stiuca. In functie de anotimp, vegetatia acvatica si temperatura apei, stiuca isi schimba locatia.

Primavara devreme: In acesta perioada veti gasi stiucile de lungul tarmului in special in zonele nisipoase, unde curentul raului este slab. Intrucat buruiana si vegetatia acvatica inca nu a crescut, stiuca are tendinta de a organiza ambuscade in golfuri, unde apa este mica si mult mai calda in comparatie cu zonele adanci dar daca in astfel de zone unele buruieni au supravietuit iernii nu ezitati sa le incercati intrucat in aceasta perioada acestea sunt prinzatoare. Oricum nu putem foarte mult accent pe aceasta perioada intrucat in Romania stiuca este protejata prin prohibitie, iar pescuitul este interzis (De exemplu, prohibitia la stiuca in 2016 este in perioada (11 februarie – 17 martie inclusiv).

Primavara tarziu si vara cand apa incepe sa se incalzeasca iar vegetatia acvatic isi face aparitia, stiuca mica si medie incepe sa migreze din zonele de tarm in golfuri si canale, unde vegetatia este densa. Exact cum este prezentat si in imaginea de mai sus, stiuca mica prefera parte din spate a golfului, unde se afla pestii de talie mica iar vegetatia este densa. Spre deosebire de exemplarele de talie mica, stiucile de marime medie, prefera marginile, unde buruiana nu este atat de sufocanta. Daca doriti sa prindeti stiuca mari, trebuie sa stiti ca acestea prefera zonele ” de conducere ”, intrarile in golfuri si canale unde pot controla speciile de pesti care migreaza in aceste zone. Daca analizam mai atent imaginea de mai jos, observam ca orice stiuca mare are teriotoriul ei unde vaneaza si alunga posibilii invadatori. Daca exista in zona canale sau insule, stiucile mari migreaza in astfel de locuri intrucat si carasii, rosioara sau platica prefera astfel de locuri.

Sfarsitul verii si toamna este un anotimp in care stiuca mananca foarte bine dar localizarea este mai dificila, intrucat aceasta se muta foarte mult in functie de bancurile de pesti. In princiu in aceasta perioada stiuca se gaseste in zonele cu adancime medie, acolo unde o gasim si vara dar in functie de lac, acestea se pot ascunde si in adanc, de unde vaneaza si organizeaza ambuscade (zonele cu praguri sunt cele mai frecventate).

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole