Prin constructie, aceasta montura este folosita foarte des in pescuitul stiucii si al salaului pe rauri, unde curentul este slab dar poate fi folosita si lacuri. Pentru pescuitul stiucii, carasul este cea mai indicata momeala intrucat aceasta poate rezista in ancora si o zi intreaga dar exista cazuri in care nu gasim carasi iar dupa mai multe incercari de a prinde cativa, intra doar obleti. Dupa cum bine stim, acestia din urma nu rezista in captivitate si implicit nu prezinta interes pentru rapitori. Pentru aceste cazuri este aceasta montura, pop-up-ul imprumutat din pescuitul crapului, face ca pestele sa se ridice deasupra substratului, fiind mult mai vizibil si interesant pentru rapitori. In functie de tipul substratului (ierbos, mlastinos sau tare) alegeti dimensiunea forfacului de la plumb la vartej intrucat in zonale cu mal, sub greutatea plumbului montura noastra poate fi scufundata sau poate rula la cativa centimetri deasupra substratului facand-o mai putin vizibila.
Materiale necesare pentru crearea unei astfel de monturi
In primul rand trebuie specificat un detaliu, firul dintre plumb si vartejul triplu trebuie sa fie mai subtire decat firul monturii in sine. Astfel, Firul E, va fi mai gros decat cel din zona B. Motivul este unul cat se poate de simplu, in cazul in care plumbul se agata in structuri, se va rupe din zona B si va permite scoaterea pestelui.
Aceasta montura poate fi adaptata fie cu doua ancore mici si doua pop-up-uri, fie cu doua carlige medii. Este o montura testat pe apele salbatice si pe rauri, cu un randament bun la pescuitul rapitorului. Asigurati-va ca cele doua pop-up-uri vor ridica indeajuns de mult pestisorul viu, puteti face asta aruncand montura langa mal si observand felul in care aceasta lucreaza.