Montura cu pestisor viu pentru salau

0
27550
montura pentru salau
montura pentru salau

Spre deosebire de pescuitul salaului cu momeli artificiale ( naluci ) , pentru a lansa o montura cu pestisor viu va trebuie o lanseta mai lunga ( intre 2.5 si 3.3 m ) cu o greutate la lansare intre 30 si 50 g . Mulineta atasata lansetei ar trebuii sa aiba un raport de 5:1 cu un tambur pe care sa incapa 150m de fir cu grosimea 0.25 din gama celor transparente . Perioadele de hranire alea salaului sunt de obicei dimineata si seara dar nu este o regula , acestia pot fi prinsi si ziua . Rezultatele cele mai bune sunt atunci cand apa are in jur de 15 grade ( toama si primavara ) . Salaul mai poate fi prins si la rama sau vierme ( mai rar ) , dar pestisorii ( vii sau transati ) dau rezultate bune . Unii pescari spun ca pestisorii vii sunt cei mai prinzatori , alti ca cei transati ( bucata de peste ) , sincer sa fim nu ne-am elucidat si asteptam comentariile dumneavoastra pentru a putea inclina balanta . Daca pescuim la pestisor viu , este bine de stiut ca salaul prefera obletii , cleanul mic , babusca sau caraselul . Dimensiunile pestisorilor trebuie sa nu depaseasca 7-8 cm in caz contrar ii taitati si pescuiti la bucata de pestisor . Acum ca am prezentat echipamentul si momeala pentru pescuit la salau , trecem la monturi .


 

1. Montura cu pestisor viu pentru salau

Chiar daca folosirea unui anumit tip de montura depinde de mai multi factori , cum ar fi : adancimea apei , echipamentul din dotare , momeala folosita sau adancimea la care mananca salaul , o sa va prezentam doua tipuri de monturi . Prima varianta de montura cu pestisor viu pentru salau , este una cu pluta culisanta , simplu de realizat si cu rezultate bune intrucat poti pescuii lejer la adancimi  de peste 3 m intrucat pluta culisanta ne permine acest lucru . Pe langa faptul ca putem pescuii la adancimi de peste 3m , putem pescuii si departe de mal , intrucat greutatea monturii ne ajuta sa lansam la distanta. Pluta prezentata in imaginea de mai jos trebuie sa sustina o greutate de pana la 20 g ( plumbul si momeala ) iar alica trebuie sa aiba o greutate de pana la 10 g ( de preferat intre 8 si 10 grame ) . Inaintasul ( firul monturii ) cu o lungime de aproximativ 25-30 m ( de la vartej la carlig ) ar trebuii sa aiba o grosime de pana la 0.25 mm iar cel principal ( cel de pe tambur ) 0.30 mm.

montura salau cu pestisor viu
montura cu pestisor viu pentru salau

 

2. Montura cu pestisor viu pentru salau 

A doua montura cu pestisor viu pentru salau folosita foarte des in locurile cu agataturi sau in rauri , este montura cu vartej triplu . Avantajul acestei monturi este acela ca in cazul unei agataturi in dril , putem pierde plumbul si salvam pestele si montura , cum ? simplu , forfacul de la vartejul triplu la plumb trebuie sa fie mai subtire decat cel de la vartej la carlig . Datorita vartejului triplu , pestele se va invartii in jurul monturii nestingherit , asta doar teoretic , practic acesta va incurca montura uneori  . Daca vreti sa aduceti unele ajustari monturii , puteti folosi in locul vartejului un ” TEU ” ( sarma sau plastic )

montura pentru salau cu vartej triplu
montura cu pestisor viu pentru salau
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here