Connect with us

Monturi

Monturi pentru rapitor cu pestisor

Publicat

pe

In mai multe tari din UE, pescuitul cu pestisor viu este interzis prin lege dar intrucat in Romania acest tip de pescuit este foarte folosit de catre pescari, mai jos o sa prezentam doua tipuri de monturi cu pestisor. Prin constructie, atat montura din imaginea A cat si cea din imaginea B sunt identice, ambele au plumb de capat, varteje, agrafe pozitionate identic, diferenta facand-o TEU-ul. Ce trebuie sa tinem cont la cele doua monturi pentru rapitor cu pestisor este dimensiunea forfacului (notat pe imagine cu 1), unde acesta trebuie sa fie egal sau mai mic decat firului dintre cele doua teuri sau cele doua noduri. Daca forfacul este mai lung ne va incurca la lanseuri si implicit se va incurca, dar dumneavoastra puteti adapta aceasta montura dupa bunul plac, unde puteti folosi un singur teu sau un singur carlig.

Montura pentru rapitor cu pestisor (A) – Aceasta montura se foloseste in special in pescuitul stiucii, unde pestisorul folosit poate fi atat viu cat si mort (in special caras). S-au folosit doua t-uri pentru a face aceasta montura mult mai atractiva pentru stiuci.

Montura pentru rapitor cu pestisor (B) – Prin constructie, aceasta montura se foloseste in pescuitul bibanului cu pestisor mort sau bucati, intrucat aceasta prezinta un grad ridicat de incalacire, daca este folosita cu pestisor viu. Dar cum magazinele sunt pline de tuburi anti-incalcire si aceasta montura poate fi adaptata. Ca si cea din imaginea A si aceasta montura poate fi folosita atat pe rauri cat si in lacuri sau balti.

Monturi pentru rapitor cu pestisor

Monturi pentru rapitor cu pestisor

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole