Connect with us

Specii pesti

Pescuit la avat – naluci prinzatoare

Publicat

pe

Pescuit la avat

Descriere Avat

Avatul (Aspius aspius) este denumirea unei specii de pesti care face parte din familia Cyprinidae . Aceasta familie cuprinde aproximativ  1.500 de specii de pesti care au o lungime între 80 si 120 cm . In ciuda faptului ca este lipsit de dinti , avatul la inceputul vietii se hraneste cu larve iar pe parcurs incepe sa atace pestisori  , prefarand obletele , rosioara , platica , plevusca . In dunare avatul prefera zonele cu apa mai repede , hranindu-se cu pestisori mici luati de curent . Vara , cand nivelul incepe sa se echilibreze , acesta prefera zonele nisipoase ( in zona malului sau prunduri ) unde pestisorii sunt atrasi de apa calda si hrana bogata .

 

Lungime normala:40 cm
Lungime maxima:80 cm
Greutate:intre 2 si 12 kg
Colorit pe spateverde – albastrui
Colorit pe burtaargintiu lucios
Momeli prinzatoareViermi , larve rosii , seminte de canepa , libelule
Lungime legala retinere :naluci ( rotative , oscilante , voblere  ) , muste

Tehnici de pescuit la avat :

Avatul este un peste mai putin „nervos ” , obosind foarte repede fara sa opuna prea mare rezistenta . Firul nu trebuie sa fie mai gros de 0.22mm. Mulineta este bine sa fie una mai rapida cu un raport de minim 5:1 , iar lanseta sa aiba o actiune de 3-15g .

Naluci pentru pescuit la avat :

Cele mai prinzatoare naluci din gama rotativelor sunt cele argintii ( paleta si corp ) iar musca de pe ancora portocalie cu fulg maro de marimea 3-5 . Atunci cand alegem rotativele iar avatul se ascunde la distante de 15-20m , trebuie sa folosim un antirasuscitor intrucat viteza pe care o prinde aceasta cumulat cu , curentii mai puternici pot incurca firul . Daca doriti sa pescuiti la oscilante , ar trebuii sa alegeti unu tot argintie ( nichelata ) de dimensiuni , intre 3-7cm . Daca alegeti sa pescuiti la avat cu voblere , cele mai prinzatoare sau dovedit a fi cele de la Rapala Suspending 6 si 8 (SB) fiind foarte bune in orice sezon .Din gama mustelor cele mai bune muste s-au dovedit a fi cele de aproximativ 3-5 cm albe si din fulg de rata .Lansati in amonte si tineti firul in permanenta intins. Cautati locuri mai putin batute si pastrati o liniste desavarsita.

Pescuit la avat

Avat

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole