Connect with us

Specii pesti

Pescuit la babusca

Publicat

pe

pescuit babusca

Descriere Babusca :

Babușca sau ocheana (Rutilus rutilus) este un peste care face parte din familia ciprinidelor . In romania aceasta se gaseste cel mai frecvent in dunare si baltile ei dar si in zona litoralului in iazuri si lacuri .  Mai rar o putem gasii in rauri in cursul inferior al acestora ca : Bega , Timis , Somes , Jiu , Olt , Cerna si foarte rar in Prut dar frecvent in bratele inchise ale Siretului . Primavara , ea sta in zona malurilor si in timpul inundatiilor se muta in baltile vecine . Capul babustii este conic iar gura este mica , dispusa terminal fara mustati . Inotatoarea anala are marginea concava si se afla in urma inotatoarei dorsale .

Lungime normala:20–25 cm
Lungime maxima:50 cm
Greutate:foarte rar ajunge la 1.6kg
Colorit pe spateînotătoarea ventrala și anala sunt roșu-portocalii
Colorit pe burtaAlba
Momeli prinzatoareViermi , larve rosii , seminte de canepa , libelule
Lungime legala retinere :15 cm

Reproducerea babustii : 

La inceputul primaverii babusca se gaseste langa tarm si trece in balti pentru depunerea icrelor pentru a incerca sa se fereasca de dusmanii ei ( stiuca si bibanul ) .

Tehnici : pescuit la babusca :

Pescuitul babustii pretinde neaparat o nadire de fund,de apel si una de excitatie,amorsaje care trebuie facuta cu toata atentia.S-a dovedit ca samanta de canepa inmuiata este cel mai eficace element al unei nade pentru babusca,asa ca o vom folosii in permanenta,amestecata fie cu miez de paine,cand momim cu cocolos de paine,fie cu putin terci de cartof,cand avem cartof in varful carligului. Cand intrebuintam viermii de namol sau viermusii,este necesar sa amestecam in plamadeala nadei si acesti viermisori.Rezultatele se vor simtii imediat. Alegerea locului de pescuit este destul de insemnata. Pescuind din barca,o vom cauta in locurile cu vegetatie bogata,in ochiurile goale ale covoarelor de lintita,printre nuferi,de-a lungul vegetatiei,la marginea palcurilor si peretilor de stuf si papura,in ochiurile de apa linistita,facute langa incrucisarea micilor paraiase care traverseaza o zona mlastinoasa.In apele curgatoare si in canale o gasim numai langa maluri cu vegetatie.

Sunt mai multe stiluri de pescuit la babusc , cu rubeziana , match , clasic . Foarte important atunci cand alegeti sa pescuiti la babusca este nadirea initiala si cea de intretinere ( nu trebuie sa uitati acest aspect ) . Daca alegeti pescuitul cu rubeziana , indicat ar fi sa folositi o linie destul de fina , cu un forfac de 0.12mm si o pluta de 1.5g iar plumbii trebuie sa fie aliniati ca nasturii la camasa .

pescuit babusca

pescuit la babusca

 

 

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole