Descriere Biban :
Biban ul este una din speciile cele mai raspandite din tara noastra fiind intalnit in ape limpezi si lin curgatoare. Mediul lui propice sunt baltile si lacurile dar poate fi intalnit incepand din zona de deal si pana la Dunare. Este un peste usor de recunoscut datorita aspectului si coloritului sau aparte: trup oval, cu regiunea anterioara inalta, spate arcuit, prevazut cu doua inotatoare apropiate, cea din fata fiind mare si tepoasa. Acesta are o gura mare cu dinti desi .Inotatoarele sunt rosii iar pe spate bibanul are intre 5 si 9 dungi verticale inchise la culoare .Bibanul este un peste lacom si se hraneste numai cu hrana vie
Lungime normala: | 30 cm cm |
Lungime maxima: | 60 cm cm |
Greutate: | 500 grame – 5 kg kg |
Colorit pe spate | Verde-cenusiu cu reflexe aramii |
Colorit pe burta | Cenusiu-alburie cu tente de galben |
Momeli | Larve , pestisori , merlci , insecte |
Lungime legala retinere : | 0 cm |
Tehnici de pescuit la biban:
Una dintre cele mai spectaculoase metode de pescuit la biban este cu o varga lunga de 5-6m echipata cu montura cu fir de 0.20 si pluta iar dimensiunea carligul poate sa difere in functie de momeala , pestisor sau rama. Daca alegeti sa pescuiti la pestisor , folositi un carlig nr 2 sau 3 cu tija iar daca alegem sa prindem biban ii cu rame , trebuie sa alegem una activa sau daca nu , trebuie sa miscam incontinu varga , deoarece , bibanul musca tot ce „tremura” . Daca prindeti cativa bibani iar apoi inceteaza sa mai ” muste ” nu trebuie sa va descurajati , cardurile de bibani se intor cin locurile unde au gasit hrana
Pescuit la biban cu naluci : este una din metodetele cele mai prinzatoare , daca lingurita este agitata prin miscari ascendente si apoi scufundari ale nalucii .
