Connect with us

Pescuit la caras

Pescuit la caras in luna Martie

Publicat

pe

Stim ca este greu de suportat iarna lunga, asa ca, in luna Martie putem incepe sa mergem la pescuit de caras. Nu este o vreme tocmai excelenta pentru pescuit, insa intotdeauna merita incercat, mai ales ca apele s-au dezghetat si in aceasta perioada, temperatura apei depaseste 10 grade.

Dar, pentru o partida de pescuit la caras in luna martie, aveti nevoie de cateva ponturi, cum ar fi nada pe care trebuie sa o alegeti, tipul monturii, si in acelasi timp locul.

Cautarea locului pentru pescuitul la caras in luna Martie.
Va recomand zone de pe langa maluri, cu stuf, unde razele soarelui isi fac prezenta pe timpul zilei, si locuri ferite de vant. Nu este oarecum o regula ca toate aceste recomandari sa se gaseasca intr-un singur loc, dar esential este sa va gasiti locuri ferite de vant, cu apa nu foarte adanca, si cu zone insorite.

Nada pentru caras la pescuit in luna Martie.
Va recomand o nada pe baza de fainoase, cu pesmet sau biscuiti pisati chiar, si de asemenea, sa adaugati momeala vie in nada, de preferat viermisori. Asadar, as compune o nada excelenta pentru luna Martie, din urmatoarele:
– 500 grame malai (mamaliga)
– 300 grame pesmet
– 300 grame TTX
– 300 grame srot de floarea soarelui
– 2 cupe de viermisori sau rame taiate.

Motivul pentru care alegem sa adaugam rame ori viermisori in nada in aceasta perioada, este pentru ca stimuleaza apetitul carasilor si ii aduce pe vadul nadit. Eu la partidele de caras pe care le-am facut in martie, intotdeauna am folosit momeala vie in nada, si am avut succes. De asemenea, va recomand intocmai, ca in aceasta perioada, sa utilizati o nada foarte fainoasa, cu pesmet ori biscuiti sfaramati.

Montura pentru caras in luna Martie.
Nu este chiar o montura utilizabila doar pentru aceasta luna, dar v-o recomand pe urmatoarea, doar pentru ca in aceasta luna, pestii sunt mai sceptici in a se hrani. Asadar, montura va fi formata din:
– 2 carlige foarte mici, numarul 3-4.
– montura sa aiba fir 0.20 sau maximum 0.25
– un plumb cu ard, nu foarte mare
– pozitionarea carligelor, sa fie aproape de plumbul naditor

Pescuitul carasului in luna Martie tine foarte mult de finetea pescarului si de modul acestuia prin care atrage pestii. Tocmai de aceea, montura trebuie sa fie foarte fina, cu fire subtiri, pentru a nu face pestii sceptici, si in acelasi timp, nada sa fie foarte atractiva.

Nadirea la caras in luna Martie.
Nu se va face o nadire intensiva, ci se vor arunca circa 2-3 bulgari cat pumnul in locul in care nadim, dupa care vom intretine locul la aproximativ 30 de minute, cu cate un bulgar cat pumnul. Daca de exemplu pescuiti la undita, va recomand sa aruncati si mai rar bulgarii, la circa o ora, iar daca pescuiti la lanseta ori feeder, va recomand sa ii aruncati la aproximativ 30 de minute.

Momeala pentru caras in luna Martie.
V-as recomanda doar momeala animala, precum: rame, viermi, larve, insa am fost de foarte multe ori la pescuit in luna martie la caras, si am avut ocazia sa prind la orice, si la rama, si la vierme, si la mamaliga, si la pufulete. Deci momeala nu este chiar foarte importanta, dar va recomand sa incercati si sa vedeti la ce raspunde pestele cel mai bine. Din experienta mea, cei mai multi caras in aceasta perioada i-am prins la rama si viermisori.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pescuit la caras

Nada pentru caras pentru pescuitul la pluta

Publicat

pe

Scris de

Pescuitul la pluta este cu totul adorabil. Iar carasul.. este pestele copilariei prins de catre oricine. Daca ar fi sa facem un top, cu siguranta pescuitul la varga ar fi pe primul loc, cel putin din punctul meu de vedere.

Nada clasica pentru caras este usor de facut si cu ingrediente relativ ieftine si care se gasesc in comert. Ingredientele necesare ar fi:

1. 500g de pesmet
2. 200g biscuiti simpli sau napolitane cu vanilie
3. 200g halva
4. 100g malai

Mod de preparare:
Pentru a iesi o nada relativ fina, formata din particule, biscuitii impreuna cu halvaua si cu pesmetul se vor amesteca intr-un blender sau mixter. Dupa ce am facut totul particula fina, vom amesteca toate ingredientele intr-un vas, ulterior turnam apa calda pana cand totul devine o pasta, nici lipicioasa nici prea tare. Se va nadi la caras cu bulgari de dimensiunea unei mingi de tenis in locul unde se pescuieste.

Atentie! Naditul la varga se face in general cu circa 30cm mai in larg fata de locul unde pescuim.

Citeşte continuarea

Top Articole