Descriere : Carasul (Carassius gibelio)
Este cel mai raspandit si cunoscut peste de apa dulce din tara . El face parte din clasa Actinopterygii, ordinul Cypriniformes, familia Cyprinidae . Acesta este originar din Asia de Nord si s-a raspandit ca peste ornamental in China apoi in toata lumea . Carasul nu este un peste pretentios , poate traii in ape mai putin oxigenate unde alti pesti nu o pot face iar odata scos din apa acesta poate sa mai traiasca cateva ore spre deosebire de alti pesti care mor foarte repede . Carasul seamana foarte mult cu , caracuda doar ca corpul acestuia este mai alungit .
Lungime normala: | 15-30cm cm |
Lungime maxima: | 40-42 cm |
Greutate: | 80 grame pana la 4 kg |
Colorit pe spate | Alb-Ruguniu |
Colorit pe burta | Alb |
Momeli | mamaliga, viermi, rame,bob de porumb , paine |
Lungime legala retinere : | 0 cm |
Tehnici pescuit la caras :
Atunci cand pescuim la caras , trebuie sa abordam un pescuit de fineze cu o varga cu o lungi cuprinsa intre 4 si 6m avand peste 95% compozit carbonul ( asta cand pescuim la varga cu pluta ) , echipata cu fir de maxim 0.14mm si un carlig nr 8-10 cand pescuim la rame viermi si 10-12 cand pescuim la bobita de mamaliga/paine . Pluta de asemenea trebuie sa fie foarte usoara iar plumbul trebuie sa fie nr 7-8-9 intrucat carasul este un peste foarte pretentios si sperios atunci cand mananca . Cu cat avem o montura mai fina cu atat sansele de reusita cresc .
In acest articol ” Pescuit la caras ” ne-am axat pe descriere speciei si cel mai simplu mod de pescuit al acestei specii . Pentru mai multe detalii vizitati rubrica noastra ” Pescuit stationar ” unde o sa gasit foarte multe articole .