Connect with us

Pescuit stationar

Pescuit la caras

Publicat

pe

Descriere :  Carasul (Carassius gibelio)

Este cel mai raspandit si cunoscut peste de apa dulce din tara . El face parte din clasa Actinopterygii, ordinul Cypriniformes, familia Cyprinidae . Acesta este originar din Asia de Nord si s-a raspandit ca peste ornamental in China apoi in toata lumea . Carasul nu este un peste pretentios , poate traii in ape mai putin oxigenate unde alti pesti nu o pot face iar odata scos din apa acesta poate sa mai traiasca cateva ore spre deosebire de alti pesti care mor foarte repede . Carasul seamana foarte mult cu , caracuda doar ca corpul acestuia este mai alungit .

Lungime normala:15-30cm cm
Lungime maxima:40-42 cm
Greutate:80 grame pana la 4 kg
Colorit pe spate Alb-Ruguniu
Colorit pe burtaAlb
Momelimamaliga, viermi, rame,bob de porumb , paine
Lungime legala retinere :0 cm

 

Tehnici pescuit la caras :

Atunci cand pescuim la caras , trebuie sa abordam un pescuit de fineze cu o varga cu o lungi cuprinsa intre 4 si 6m avand peste 95% compozit carbonul ( asta cand pescuim la varga cu pluta ) , echipata cu fir de maxim 0.14mm si un carlig nr 8-10 cand pescuim la rame viermi si 10-12 cand pescuim la bobita de mamaliga/paine . Pluta de asemenea trebuie sa fie foarte usoara iar plumbul trebuie sa fie nr 7-8-9 intrucat carasul este un peste foarte pretentios si sperios atunci cand mananca . Cu cat avem o montura mai fina cu atat sansele de reusita cresc .

In acest articol ” Pescuit la caras ” ne-am axat pe descriere speciei si cel mai simplu mod de pescuit al acestei specii . Pentru mai multe detalii vizitati rubrica noastra ” Pescuit stationar ” unde o sa gasit foarte multe articole .

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole