Connect with us

Pescuit stationar

Pescuit la caras

Publicat

pe

Descriere :  Carasul (Carassius gibelio)

Este cel mai raspandit si cunoscut peste de apa dulce din tara . El face parte din clasa Actinopterygii, ordinul Cypriniformes, familia Cyprinidae . Acesta este originar din Asia de Nord si s-a raspandit ca peste ornamental in China apoi in toata lumea . Carasul nu este un peste pretentios , poate traii in ape mai putin oxigenate unde alti pesti nu o pot face iar odata scos din apa acesta poate sa mai traiasca cateva ore spre deosebire de alti pesti care mor foarte repede . Carasul seamana foarte mult cu , caracuda doar ca corpul acestuia este mai alungit .

Lungime normala:15-30cm cm
Lungime maxima:40-42 cm
Greutate:80 grame pana la 4 kg
Colorit pe spate Alb-Ruguniu
Colorit pe burtaAlb
Momelimamaliga, viermi, rame,bob de porumb , paine
Lungime legala retinere :0 cm

 

Tehnici pescuit la caras :

Atunci cand pescuim la caras , trebuie sa abordam un pescuit de fineze cu o varga cu o lungi cuprinsa intre 4 si 6m avand peste 95% compozit carbonul ( asta cand pescuim la varga cu pluta ) , echipata cu fir de maxim 0.14mm si un carlig nr 8-10 cand pescuim la rame viermi si 10-12 cand pescuim la bobita de mamaliga/paine . Pluta de asemenea trebuie sa fie foarte usoara iar plumbul trebuie sa fie nr 7-8-9 intrucat carasul este un peste foarte pretentios si sperios atunci cand mananca . Cu cat avem o montura mai fina cu atat sansele de reusita cresc .

In acest articol ” Pescuit la caras ” ne-am axat pe descriere speciei si cel mai simplu mod de pescuit al acestei specii . Pentru mai multe detalii vizitati rubrica noastra ” Pescuit stationar ” unde o sa gasit foarte multe articole .

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pescuit stationar

Hranirea pestilor in functie de temperatura apei

Publicat

pe

Scris de

Hranirea pestilor in functie de temperatura apei

Cum anotimpul rece a venit, iar temperaturile au inceput sa scada sub 0 grade in unele zone, in acest articol o sa va prezentam cand si unde se hranesc pestii in functie de temperatura apei.

Mark, lector in stiinta ichtiologie ( stiinta pestilor ) la colegiul Sparshalt din Hampshire spune ca pestii pasnici, cum ar fi carasul, crapul, babusca, platica etc, incep sa nu se mai hraneasca daca temperatura apei scade sub 4°  iar rapitorii ( stiuca,biban,salau,clean ) se hranesc intermitent. Pentru a avea o partida reusita in anotimpul rece, trebuie sa stiti ca 90% din speciile pasnice se retrag in zonele bancurilor de nisip iar daca apa este inghetata, acestia se retrag in partea cea mai adanca si maloasa a lacului( apei ) . 

Crapuleste o specie careia ii place apa calda, incepand sa depuna icrele atunci cand temperatura apei ajunge in jurul valorii de 15°. Acestia pot fi prinsi pe tot parcursul anului in functie de clima, dar indata ce apar primele temperaturi negative incep sa se hraneasca mai rar. Odata ce temperatura apei scade sub 4°, crapii nu mai umbla sa caute hrana, dar daca pescarii in cauta si dau de ei  ( in special in zona bancurilor de nisib sau la adancimi mai mari) acestia nu refuza sa se hraneasca, cea mai buna momeala pare sa fie bobul de porumb si rama . 

Linul odata ce temperaturile scad sub pragul inghetului, metabolismul acestuia intra intr-o perioada de hibernare si se hraneste foarte putin sau de loc pana in luna aprilie, deci daca prindeti un lin iarna, inseamna ca ati aruncat momeala exact la botul lui 

Babusca este una dintre putinele specii de pesti pasnici care se hranesc in toata perioada sezonului rece. Unii pescari sustin faptul ca babustile nu se hranesc dimineata devreme dacă noaptea a fost geroasă si se lasa asteptate pana la amiaza. 

Hranirea pestilor in functie de temperatura apei

Hranirea pestilor in functie de temperatura apei

Bibanulun rapitor iscusit, care se hraneste pe toata perioada anului, in special vara atunci cand organismul lui functioneaza la parametrii maximi si poate digera hrana mai repede, deci mananca mai mult. Iarna acestia se hranesc pe toata perioada sezonului, in special in cursul amiezii, dar exista si cateva legende care sustin ca exemplarele mari nu se hranesc de loc daca temperatura apei scade sub 4°

Platicadaca crapul pe toata perioada iernii tind e sa ramana intr-un anumit loc pana cand temperatura apei urca cu, cateva grade, platica isi schimba locul de la o zi la alta cautand hrana. Chiar daca nu mananca atat de intens ca vara, aceasta poate fi capturata si in sezonul rece. 

Cleanulcampionul apelor reci, se hraneste iarna la fel de bine ca in celalalte anotimpuri, poate fi pacalit foarte usor cu larve fiind mai sceptic la naluci.

Mreananu mananca atunci cand temperatura apei scade brusc in zilele cu ger napraznic. Odata ce temperatura apei incepe sa creasca peste 3-4°, aceasta incepe sa se hraneasca intens

Rosioaraeste o specie ce se hraneste intens in sezonul cald, odata cu venirea iernii aceasta incepe sa renunte la hrana iar metabolismul acesteia incetineste. Poate fi prins pe balti private unde pestii sunt hraniti intens. 

Stiucapoate fi prins in toate perioadele ale anului iar iarna aceasta se hraneste in special cand razele soarelui brazdeaza apa. Aceasta poate fi prinsa si la copca cu pestisori vii.

 

Citeşte continuarea

Top Articole