Tipuri de plumbi pentru pescuitul crapului si nu numai

-

Tipuri de plumbi pentru pescuitul la crap si nu numai, mai jos o sa gasiti unele caracteristici cat si ce greutati disponibile care le gasim pe „piata”. De la plumbii grippa care sunt folositi foarte mult pe rauri cu un curent puternic sau pentru pescuitul plantat si pana la plumbi de distanta, care confera un zbor perfect in comparatie cu alti plumbi.

1) Plumbii Grippa (The Big Grippa). Acesti plumbi sunt cel mai des folositi, fiind disponibili pana la greutati de aprox. 300g. Prin constructie acestia ofera o stabilitate foarte buna atunci cand pescuiti pe rauri cu un curent moderat spre mare dar si pe bratele adiacente ale acestora. Partea cu „noduli” ofera o fixare perfecta in marginea pragurilor in curent sau pe substraturi tari.

Sunt folositi in principal in pescuitul plantat si la distanta mica

2) The Flat Pear (in traducere directa para turtita) ; Forma scurta si condensata a acestui plumbi este folosit atat in balti si lacuri cat si pe brate ale raurilor mari care au un curent slab. Una din calitatile acestui plumb este ca se integreaza foarte bine in substrat, fiind aproape invizibil.Pe piata gasim astfel de modele cu greutati cuprinse intre 30g si 140grame.

Sunt folositi in principal in pescuitul plantat si la distanta mica

3) Square Pear; acesta forma a fost conceputa initial de firma Korda, fiind destintat pentru pescuitul crapului de catre pescarii amatori, intrucat odata ce crapul a aspirat momeala, sub greutate plumbului acesta se va autointepa. Prima caracteristica a acestui plumb, este ca o data ce a atins substratul, acesta va ramane neclintit (asta spun cei de la Korda, intrucat sunt la a 2 a generatie de plumbi Square Pear). Greutati disponibile, de la 30g si pana la 140g.

4) The Pear Lead (plumb para) ; Au o forma aproape identica cu plumbii de distanta doar ca sunt mai compacti, iar prin constructie acestia au greutatea condensata spre centru acestuia, facand crapul sa se autointepe mult mai repede. Sunt destinati pentru pescuitul la distanta daca nu aveti in trusa plumbi pt distanta.

Greutati disponibile ; de la 30g pana la 120

5) Distance Lead (Plumbi de distanta) ; asa cum se si subintelege, acesti plumbi sunt destinati pentru pescuitul la distanta. Prin constructie, acesti plumbi sunt echilibrati sa nu se roteasca in aer, oferind o forma aerodinamica perfecta. Greutatile disponibile gasite la comercianti sunt diferse, incepand cu 40g si pana la 140-160g.

6) The Tournament Casting Lead (plumbi destinati competitiilor) ; Prin constructie acesti sunt ideali pentru pescuitul la distanta. Acesti plumbi au fost construiti in special pentru competitiile internationale iar apoi au fost importati si de alte companii de specialitate. Acestia se pot folosii si pe substrat mlastinos, intrucat forma alungina confera o eliberare rapida in comparatie cu formele compacte. In timpul lansarii, acesti plumbi se comparta extraordinar, intrucat forma aerodinamica si centrul de greutate, ofera un „zbor” perfect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pescuit la crap cu viermi de plastic

Cea mai noua generatie de momeli artificiale, care includ viermii si larvele chironomide (libelule), care de fapt nu sunt...

Mix crap pentru apa rece – Pescuit la crap

Mix crap pentru apa rece – Pescuit la crap Chiar daca ingredientele prezentate mai jos aduc mai mult cu master...

Must read

Alte articole asemanatoare
Recomandate pentru tine