Pescuit la crap cu viermi de plastic

-

Cea mai noua generatie de momeli artificiale, care includ viermii si larvele chironomide (libelule), care de fapt nu sunt libelule, a atins un grad de imitatie atat de bun, incat trebuie sa fii atent pentru a-ti da seama daca este o larva adevarata sau una de plastic. Avand un colorit care ne dau impresia ca sunt vii, acesti viermi de plastic arata mult mai bine decat cei vii iar nici ciortanii nu au alta parere. Odata introdusi pe piata, au aparut si dipurile speciale pentre ei, care pe langa imitatia perfecta, ofera si stimularea simtului olfactiv al pestilor.

Singurul lucru care le lipseste virmusilor de plastic este miscarea, dar daca acesti viermisi de plastic sunt tinuti in dip-uri iar montura de pescuit este dotata cu un momitor incarcat cu pasta, aveti toate sansele sa prindeti ciortani. Primele teste cu aceste plastice au fost facut in pescuitul la match. Odata strasi pe vad ciortanii, am schimbat momeala cu acesti virmusi de plastic iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

Aparitia clipsurilor pentru viermi (maggot clip), a usurat munca multor pescari. Viermii vii atrag si specii de pesti mici dar daca folosim acesti viermi de plastic, pestii mai mici pot trage de ei pana ” se plictisesc ” intrucat nu isi schimbat forma, culoarea si nici nu isi pierd aroma. Avantajele sunt nenumarate, se pot folosi pe clips, fir de par, ca stoper pentru momeala sau chiar pentru camuflarea carligului iar daca ne gandim ca nu trebuie schimbati foarte des si evident pot fi refolositi, ne face sa ii purtam tot timpul in trusa de pescuit. Oricum, chiar daca am avut numai cuvinte de lauda despre ei, pot spune ca nu sunt considerate momeli pentru crapi mari intrucat personal nu am reusit sa pacalasc ” batranul crap ”, dar s-a dovedit ca sunt ideali pentru ciortani si cteno de dimensiuni mai mici.

Sursa: Revista, aventuri la pescuit

1 COMENTARIU

  1. Se pot pacalii si crapii mari…
    Eu folosesc momeala artificiala, ca bile, paine si palate. Viermii artificiale se folosesc ca stoper pe fir de par, multe si de toate culorile. Mai put cateva si pe carlig…
    Crapuri mari nu pot resista…!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pescuit la crap cu viermi de plastic

Cea mai noua generatie de momeli artificiale, care includ viermii si larvele chironomide (libelule), care de fapt nu sunt...

Mix crap pentru apa rece – Pescuit la crap

Mix crap pentru apa rece – Pescuit la crap Chiar daca ingredientele prezentate mai jos aduc mai mult cu master...

Must read

Alte articole asemanatoare
Recomandate pentru tine