Connect with us

Momeli

Pescuit la crap cu viermi de plastic

Publicat

pe

Cea mai noua generatie de momeli artificiale, care includ viermii si larvele chironomide (libelule), care de fapt nu sunt libelule, a atins un grad de imitatie atat de bun, incat trebuie sa fii atent pentru a-ti da seama daca este o larva adevarata sau una de plastic. Avand un colorit care ne dau impresia ca sunt vii, acesti viermi de plastic arata mult mai bine decat cei vii iar nici ciortanii nu au alta parere. Odata introdusi pe piata, au aparut si dipurile speciale pentre ei, care pe langa imitatia perfecta, ofera si stimularea simtului olfactiv al pestilor.

Singurul lucru care le lipseste virmusilor de plastic este miscarea, dar daca acesti viermisi de plastic sunt tinuti in dip-uri iar montura de pescuit este dotata cu un momitor incarcat cu pasta, aveti toate sansele sa prindeti ciortani. Primele teste cu aceste plastice au fost facut in pescuitul la match. Odata strasi pe vad ciortanii, am schimbat momeala cu acesti virmusi de plastic iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

Aparitia clipsurilor pentru viermi (maggot clip), a usurat munca multor pescari. Viermii vii atrag si specii de pesti mici dar daca folosim acesti viermi de plastic, pestii mai mici pot trage de ei pana ” se plictisesc ” intrucat nu isi schimbat forma, culoarea si nici nu isi pierd aroma. Avantajele sunt nenumarate, se pot folosi pe clips, fir de par, ca stoper pentru momeala sau chiar pentru camuflarea carligului iar daca ne gandim ca nu trebuie schimbati foarte des si evident pot fi refolositi, ne face sa ii purtam tot timpul in trusa de pescuit. Oricum, chiar daca am avut numai cuvinte de lauda despre ei, pot spune ca nu sunt considerate momeli pentru crapi mari intrucat personal nu am reusit sa pacalasc ” batranul crap ”, dar s-a dovedit ca sunt ideali pentru ciortani si cteno de dimensiuni mai mici.

Sursa: Revista, aventuri la pescuit

1 Comment

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Momeli

  Cele mai rapide boilies-uri si aromate boilies-uri pe care le puteti face acasa

  Publicat

  pe

  Scris de

  În ultimii ani am tot încercat toate tipurile de rețete pentru pescuitul la crap. Nu am găsit încă momeala perfectă, pentru că pescuitul nu e chiar o știință exacta. Am găsit în schimb cea mai rapidă rețetă de boilies-uri tari pe care le puteți face acasă. Nu doar că se fac foarte ușor și rapid, ci sunt și foarte aromate și atractive datorită ingredientelor.

  O să avem nevoie de următoarele ingrediente:
  1. 100 grame de halva.

  2. Miezul de la 3-4 felii de pâine (se vă îndepărta coaja)

  3. Aproximativ 60-70grame de faină de mălai.

  Notă: daca doriți să faceți o cantitate mai mare, ca de exemplu aproximativ 500 grame, atunci utilizați: o halva, miezul de la o jumătate de pâine (poate fi chiar și pâine de secară sau pâine neagră), 150 grame mălai. Important este ca compoziția care iese din combinarea ingredientelor să aibă textura plastilinei. O să fie o compoziție uleioasă deoarece halvaua conține ulei.

  Mod de preparare:
  Pasul 1: Se mărunțește pâinea, se mărunțește halvaua cu ajutorul unui cuțit sau chiar ușor între degete. Pâinea se înmoaie cu puțină apă (foarte, foarte puțină). După ce se frământă bine pâinea înmuiată, se combină cu halvaua care este și ea mărunțită. Acest proces trebuie să dureze circa 2-3 minute, să se frământe bine de tot. Textura trebuie să fie una ușor lipicioasă (nu este problemă dacă are deja textura de plastilină, cu atât mai bine). Urmează combinarea compoziției cu mălai. Se va adaugă mălai câte un pic, până când considerăm că întreagă compoziție are textura plastiliei, chiar ușor tare.

  Pasul 2: Vom avea nevoie de o seringă, tăiată la capăt, în care vom introduce compoziția. Recomand ca în interiorul seringii să se introducă cel puțin 2cm de compoziţie. Astfel boilies-urile (mai degrabă vor avea forma pop-up-urilor) vor fi un pic mai lungi și mai compacte și nu se vor sfărma. Dacă nu aveți la îndemână o seringă puteți forma bilele între palme, dar să aibă diametrul de cel puțin 16-18mm.

  Pasul 3: După formarea boiles-urilor, obligatoriu se vor adaugă în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 30-40 secunde. După ce se vor scoate din cuptorul cu microunde, se vor lasă la uscat cel puțin 30 minute. Vor deveni tari, ușor casante. Se vor gauri cu burghiul cu atenție foarte mare, deoarece sunt ușor casante şi se pot sparge. În ciuda faptului că vor părea casante, acestea vor fi foarte rezistente pe firul de păr, rezistand la impactul cu apa, chiar și la impactul cu pietre. Rezistă în cârlig până la 10 ore.

  Eu le-am folosit la pescuitul pe râul Prut și au rezistat în curent până la 4 ore. Crapii au o atracție deosebită pentru acest tip de momeală datorită faptului că halvaua are un miros și gust plăcut.

  Recomandare de nadă pentru momitor: 1kg șrot de floarea soarelui, o mămăligă de 700-800g, o halva de 200g.

  Având în vedere că în unele momente această momeală a ieșit un pic diferit, am hotărât să ofer ponturi celor care nu au fost multumiti de compozitia finala:
  1. Daca compoziția finala e prea moale. Se va folosi și puțină faină albă de grâu, astfel vom ajută la întărirea întregii compoziții.
  2. Dacă compoziția finală e prea tare, casantă. Atunci înseamnă că am pus prea mult malai, se va umecta puțin și se va mai adaugă halva, pâine și chiar și un pic de făină albă de grâu.
  3. Dacă compoziția e prea închisă la culoare, brună, datorită pâinii negre. E ok, nu e o problemă, până la urmă cel mai mult ne interesează aroma și gustul, nu neapărat culoarea.
  4. Se poate folosi halva aromată? Chiar e indicat, eu folosesc cel mai des halva cu aromă de vanilie, astfel toată compoziția va avea și o ușoară aromă de vanilie.
  5. Se poate pescui pe cârlig cu această compoziție? Da, dar ingredientele trebuie un pic schimbate, așa încât, pâinea să fie în proporție mai mare, halvaua mai puțină și în plus vom adăuga făină de grâu.

  Video:

  Citeşte continuarea

  Top Articole