Connect with us

Specii pesti

Pescuit la platica – Platica

Publicat

pe

Descriere : Platica

Platica are corpul turtit lateral iar ochii raportati la marimea acesteia sunt relativ mici . Solzii platicii sunt acoperiti abundent de mucus iar aceasta in conditii optime de viata , poate atinge varsta de 16 ani . Aceasta traieste in lacuri si balti dar Dunarea si Delta sunt locurile cele mai propice .

Lungime normala:40 – 50 cm
Lungime maxima:70-80 cm
Greutate:4 – 7 kg ( cazuri exceptionale
Colorit pe spateverzuie-cenușie plumburie
Colorit pe burtasclipiri perlat-metalice
MomeliViremi , larve , porumb , canepa prajita , arpacasi, mamaliga
Lungime legala retinere :20 cm

Reproducere : 

Depunerea icrelor , incepe primavara , in luna aprilie , cand bancuri de platici cauta apa mai mica bogata in vegetatie pentru a incepe depunerea . Temperatura apei pentru depunerea icrelor , este in jur de 18 g iar daca vremea se schimba si temperaturile scad , aceasta intrerupe depunerea icrelor si continua ulterior . 

Tehnici de pescuit la platica :

Pentru pescuit la platica , multi pescari folosesc vergi usoare din carbon sau rubeziene ( cu lungime cuprinsa intre 8 si 13m ) . Firul folosit pentru acest tip de pescuit trebuie sa fie nr 0.12mm cu 0.10mm iar carligele folosite trebuie sa fie nr 12-14 cu tija lunga intrucat platica are gura mica si fragila . Cele mai bune rezultate in pescuitul platicii sunt primavara iar toamna capturile sunt rare dar  se prind cele mai mari exemplare 

platica 7.5 kg

Pescuit la platica

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole