Aceasta reteta asa cum am denumit-o noi (reteta mamaliga pescuit) este una din cele mai simple retete. Aceasta mamaliga se poate folosi pentru momitor, taia cubulet sau pentru pescuit la ”bobita”. In starea in care o prezentam, nu are niciun fel de aroma, dar dupa plac ii puteti adauga orice aroma (de ex Vanilie).
Intrediente: reteta mamaliga pescuit
– 2.2 L de apa
– 1 kg Malai
– 7 linguri faina de grau
– un varf de lingura de sare
Cum se prepara? reteta mamaliga pescuit
Intr-o oala (de preferat tuci) adaugam 2.2 L de apa, adaugam sarea si o punem pe ochiul mare de la aragaz. Intr-o cana de 250 ml punem malai si cele 7 linguri de faina, le amestecam apoi dupa ce apa clocoteste, dam focul la minim si adaugam compozitia din cana (cand adaugam malaiul cu faina trebuie sa amestecam incontinu pentru a nu se face cocoloase, la fel cum se bate oul pentru ciorba). Lasam aproximativ 10 minute sa fiarba la foc mic apoi adaugam si restul de malai (cele 750g care au ramas). Lasam 2-3 minute sa fiarba si apoi amestecam incontinu cu o lingura de lemn. Dupa alte 6-7 minute de amestecat o dam de pe foc si o golim din oala. De preferat o goliti pe un tocator de lemn apoi o acoperiti cu un alt tocator pentru a o presa si o lasati pana a doua zi la temperatura camerei.
PS: Sa nu raciti mamaliga fortat (in frigider) iar daca partida de pescuit se intinde pe mai multe zile, adaugati in compozite zaharina pentru a nu se acri, asta in sezonul calduros.
Multumim domnului Vasile din Tg-Jiu pentru aceasta reteta!
Am reusit s-o fac si eu si am fost foarte multumit pt ca in doua rinduri am capturat 16 respectiv 12 kilograme de peste in zona Cirna-Bistret in judetul Dolj.Caras ca specie si citiva ciortani.Multumesc.
Supermeseriasa reteta.