Connect with us

Momeli

Reteta mamaliga pescuit

Publicat

pe

Aceasta reteta asa cum am denumit-o noi (reteta mamaliga pescuit) este una din cele mai simple retete. Aceasta mamaliga se poate folosi pentru momitor, taia cubulet sau pentru pescuit la ”bobita”. In starea in care o prezentam, nu are niciun fel de aroma, dar dupa plac ii puteti adauga orice aroma (de ex Vanilie).

Intrediente: reteta mamaliga pescuit

– 2.2 L de apa
– 1 kg Malai
– 7 linguri faina de grau
– un varf de lingura de sare

Cum se prepara? reteta mamaliga pescuit
Intr-o oala (de preferat tuci) adaugam 2.2 L de apa, adaugam sarea si o punem pe ochiul mare de la aragaz. Intr-o cana de 250 ml punem malai si cele 7 linguri de faina, le amestecam apoi dupa ce apa clocoteste, dam focul la minim si adaugam compozitia din cana (cand adaugam malaiul cu faina trebuie sa amestecam incontinu pentru a nu se face cocoloase, la fel cum se bate oul pentru ciorba). Lasam aproximativ 10 minute sa fiarba la foc mic apoi adaugam si restul de malai (cele 750g care au ramas). Lasam 2-3 minute sa fiarba si apoi amestecam incontinu cu o lingura de lemn. Dupa alte 6-7 minute de amestecat o dam de pe foc si o golim din oala. De preferat o goliti pe un tocator de lemn apoi o acoperiti cu un alt tocator pentru a o presa si o lasati pana a doua zi la temperatura camerei.

PS: Sa nu raciti mamaliga fortat (in frigider) iar daca partida de pescuit se intinde pe mai multe zile, adaugati in compozite zaharina pentru a nu se acri, asta in sezonul calduros.

Multumim domnului Vasile din Tg-Jiu pentru aceasta reteta!

2 Comments

2 Comments

  1. Florin

    28 noiembrie 2015 at 1:11

    Am reusit s-o fac si eu si am fost foarte multumit pt ca in doua rinduri am capturat 16 respectiv 12 kilograme de peste in zona Cirna-Bistret in judetul Dolj.Caras ca specie si citiva ciortani.Multumesc.

  2. Florin

    28 noiembrie 2015 at 1:12

    Supermeseriasa reteta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momeli

Cum afecteaza vantul si curentul subacvatic nada

Publicat

pe

Scris de

Cum afecteaza vantul si curentul subacvatic nada? Majoritatea pescarilor nu dau importanta acestei probleme, da exista cativa factori care influenteaza caderea nadei la locul dorit.
Pe langa intensitatea vantului si curentul subacvatic, un rol foarte important il are greutatea si dimensiunea nadei. Daca nadim cu boiliesuri, acestea au tendinta de a se scufunda imediat si ajung pe substrat de regula foarte rapid, intrucat gramajul acestora este relativ mare in comparatie cu peletele, de exemplu, care pot devia de la locul plantarii cu cativa zeci de centimentrii ( chiar si pana la 30 cm ) daca vantul si curentul subacvatic este puternic ( in general pe lacurile de tip potcoava ).

Daca nadim cu prafuri, gen ttx sau mai stiu eu ce mix-uri speciale, acestea vor ajunge pe substrat in cantitati foarte mici, fiind dispersate pe o raza foarte mare odata ce iau contact cu apa. Practic daca mix-ul contine spartura de porumb sau chiar boabe intregi unde adancimea apei are peste 2m, raza de dispersie a nadei poate ajunge si pana la 3m de la locul in care a luat contact cu apa.

Mai jos o sa vedeti un test facut cu ajutorul unei rachete de nadire pe un lac de tip potcoava, si o pozitionare pe „coada ” acestuia(acolo unde curentul subacvatic este relativ puternic ). In acea zi, vantul sufla relativ slab (7-8km/h) iar nada continea boiliesuri si mini „bulgari” facuti din mixuri. Odata ce racheta a intrat in contact cu apa, boiliesurile au cazut la locul potrivit, cu o marja de pana la 10 cm fata de locul de impact. Spre deosebire de acestia, bulgarasii din ttx si spartura de porumb, s-au imprastiat pe o raza de pana la 2.5-3m fata de primul contact cu apa al rachetei. Chiar si cand plantati cu vaporasul luati in calcul ca nada nu va pica langa momeala, doar daca aceasta este voluminoasa (bulgari de prafuri amestecate cu pamant este cea mai buna varianta)

Concluzie: Indicati directia curentului subacvatic si intensitatea vantului, pentru a plasa nada la locul potrivit, intrucat va treziti ca momiti pentru vecinii de stand 🙂. Cea mai buna alternativa ar fi o racheta cu evacuare rapida, cele cu gaurele mici nu sunt indicate, intrucat nada va fi spalata de apa iar sub intensitatea vantului aceasta se va dispersa rapid. Evitati nadirea cand vantul bate in rafale.

Intensitatea vantului si directia curentului subacvatic influenteaza plasarea incarcaturii cu nada in pescuitul la crap si nu numai

Citeşte continuarea

Top Articole