Connect with us

Monturi

Carlig de pescuit pentru montura D RIG

Publicat

pe

Daca adori aceasta montura si este una din preferatele tale dar urasti legaturile si constructia acesteia, cel mai vechi producator de carlige de pescuit din lume iti vine in ajutor, cu intrarea pe piata a carligelor de pescuit special create pentru montura D-RIG.

Montura D RIG asa cum este cunoscuta de pescarii straini, a fost o montura revolutionara atunci cand a aparaut, dar cum omul este intr-o expansiune continua in toate domeniile, se pare ca s-a inventat carligul de pescuit pentru montura D RIG fara legaturi, iar cea clasica va deveni istorie. Inca din anul 2015 pescarii din UK au avut prilejul sa testeze astfel de carlige, sudate cu ajutorul laserului iar tehnologia TitanX de la Mustad, permite un finisaj perfect. In momentul de fata, carligele de pescuit ale celor de la Mustad sunt disponibile in 5 dimensiune, si anume ; 2,4,6,8 si 10. Daca avem inca dubii referitor la producator, va informam ca acesta produce carlige de pescuit inca din anul 1877 iar pescuitul la crap are un rol foarte important prin divizia de carlige BBS.

Pe siteul oficial al producatorului (www.mustad.no) gasiti si aceste minunatii, iar pretul acestora variaza in functie de tara, spre exemplu in UK un set de 5 carlige are pretul de 3.99 lire (aproximativ 20 lei). La prima vedere si dupa o cautare superficiala, in stocul celor mai importanti importatori nu am gasit aceasta gama de carlige dar este foarte probabil sa nu fi fost noi atenti.

Nota: Nu catalogati acest articol ca pe o „plasare de produse”, nu are nicio legatura cu reclama.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole