Connect with us

Monturi Crap

Cum alegem cosuletul pentru feeder

Publicat

pe

Cum alegem cosuletul pentru feeder?
Cum in ultimii ani pescuitul la feeder este din ce in ce mai practicat, intrucat este o alternativa foarte buna pentru pescuitul la crap sau stationar, exista si unele dileme. Pe piata exista foarte multe modele de cosulete pentru feeder, de la cele clasice din sarma si pana la cele „inchise”, fiecare dintre acestea au caracteristicile lor in functie de locul in care pescuim. Mai jos o sa va prezentam anumite modele de cosulete si o descriere scurta cu cele mai importante caracteristici.

Cosulet feeder din plastic (solid); este folosit in special in ape mai adanci de 1.5 metri, intrucat prin constructie nada amplasata in interiorul acestuia nu va cadea inaintea atingerii substratului. Acest tip se poate folosi atat in balti sau lacuri cat si in ape curgatoare cu un curent moderat.

Cosulet feeder din plastic solid

Cosulet feeder din sarma (clasic); Acest tip de cosulet este in general folosit in ape cu adanci de pana la 1.5 m, intrucat odata ce a atins apa, nada se va elibera rapid, iar locul dumneavoastra de pescuit va fi momit pe o raza mai mare. Nu este indicat sa folosim acest cosulet din sarma in ape curgatoare, intrucat nada va fi luata de curet.

Cosulet feeder din sarma (clasic)

Cosulet feeder pentru viermi (larve); Acest tip de cosulet este folosit pentru pescuitul la feeder cu larve (viermi). Odata introdusi in interiorul acestui cosulet, puteti controla eliberarea acestor fie largind gaurile fie astupand din ele cu banda.

Cosulet feeder pentru viermi (larve)

Cosulet feeder ”arc”; Acest tip de cosulet se foloseste in special atunci cand vrem ca momeala sa evolueze in jurul nadei. Inaintasul va fi unul scrut iar pescuitul in ape curgatoare cu un curent moderat nu este indicat, intrucat odata ce va atinge apa, nada se va elibera rapid.

Cosulet de tip arc

Cosulet feeder pentru larve forma aerodinamica; Acest cosulet pentru pescuit la feeder este dedicat pescuitului cu larve (viermusi) la distante mari, fie balti sau lacuri, fie ape curgatoare. In functie de timpul de eliberare al viermisorilor, puteti astupa anumite gauri ale cosuletului pentru o eliberare lenta.

Cosulet pentru larve

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole